TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#petrol

İLKHABER-Gazetesi - petrol haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, petrol haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Enerji Bakanı Bayraktar: Şırnak'ta günlük petrol üretimi 40 bin varile ulaştı Haber

Enerji Bakanı Bayraktar: Şırnak'ta günlük petrol üretimi 40 bin varile ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak'ta gerçekleştirdiği incelemelerde, Gabar Dağı'ndaki petrol kuyularında günlük 40 bin varil petrol üretiminin gerçekleştiğini açıkladı. Bakan Bayraktar, Şehit Aybüke Yalçın 26-29 petrol kuyularında yapılan incelemelerin ardından, Türkiye Petrolleri (TPAO) ve Türkiye Petrolleri İştiraki Anonim Şirketi (TPIC) yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada bayramlarını da kutlayan Bakan Bayraktar, "Allah’a hamdolsun bugün itibariyle 40 bin varil günlük üretimi burada geçmiş bulunuyoruz" dedi. 2024 YILI SONUNDA 100 BİN VARİLE ÇIKARILMASI BEKLENİYOR Şırnak'ta sağlanan huzur ve güven ortamının yanı sıra bölgede yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonucunda günlük 40 bin varil petrol üretimine ulaşıldı. Şehit Astsubay Esma Çevik ve Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın adlarının verildiği iki sahada günlük yaklaşık 40 bin varil petrol üretimi gerçekleşti. 2024 yılı sonunda bu üretimin 100 bin varile çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Gabar Dağı'ndaki Şehit Aybüke Yalçın 26-29 petrol kuyularında konuşan Bakan Bayraktar, Türkiye'nin en kaliteli petrolünün burada üretildiğini ve Türkiye'nin petrol başkenti olarak Şırnak'ın önemli bir konumda olduğunu belirtti. Bayraktar, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ederken, yeni keşif kuyularının bulunmasıyla üretim rakamlarının daha da artacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak bilgi veren Bakan Bayraktar, Erdoğan'ın, üretilen seviye için çalışanlara tebriklerini ilettiğini ve 100 bin varil hedefine ulaşmalarını temenni ettiğini belirtti. Bakan Bayraktar, incelemelerin ardından Şırnak merkezde düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, partililerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

ABD'deki petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı sınırlı da olsa azalarak 620'ye geriledi. Haber

ABD'deki petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı sınırlı da olsa azalarak 620'ye geriledi.

ABD'de enerji sektöründeki faaliyetlerin önemli göstergelerinden biri olan petrol ve doğal gaz sondaj kuleleri sayısı, son üç haftada sınırlı da olsa bir azalma yaşadı. Baker Hughes tarafından Foreks Haber ile paylaşılan rapora göre, 5 Nisan ile sona eren bir haftalık dönemde ABD genelinde petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 1 adet azalarak 620'ye geriledi. Ancak, geçen yılın aynı dönemine göre bu sayı 131 adet daha düşük seviyede bulunuyor. Petrol sondaj kule sayısı 2 adet artarak 508'e çıkarken, doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet azalarak 110 oldu. İki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kulelerinin sayısı ise 1 adet azalarak 2 seviyesine indi. KANADA, MEKSİKA VE KUZEY AMERİKA'DA SONDAJ KULE SAYISI SINIRLI DA OLSA GERİLEDİ Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 600'ü karada, 20'si açık sularda yer alıyor. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı 1 adet düşerken, açık sularda değişiklik yaşanmadı. Sondaj kulelerinin 557'si yatay (horizontal), 51'i yönlü (directional), 12'si dikey (vertical) olarak açıklandı. Aynı dönemde, Kanada'da sondaj kule sayısı 15 adet azalarak 136'ya indi. Ülkede petrol kule sayısı 5 adet düşüşle 71, doğal gaz kule sayısı ise 10 adet düşüşle 65 olarak belirlendi. Meksika Körfezi'nde ise sondaj kule sayısı değişmeyerek 18 olarak kaldı. Kuzey Amerika'nın tamamında ise 16 adetlik bir düşüşle sondaj kule sayısı 756 seviyesine geriledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.