TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#plaj

İLKHABER-Gazetesi - plaj haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, plaj haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sıcak hava etkili oluyor Haber

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sıcak hava etkili oluyor

ADANA (AA) - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sıcak hava günlük yaşamı etkiliyor.Adana'da hava sıcaklığının 40 dereceye, nem oranının da yüzde 23'e ulaşması nedeniyle sıklıkla kullanılan cadde ve bulvarlarda sakinlik gözlendi.Dışarı çıkan vatandaşlar, güneşin etkisinden korunmak için parklardaki gölgelik alanlarda vakit geçirdi.- MersinMersin'de de meydan, cadde ve sokaklardaki hareketlilik sıcak hava nedeniyle yerini durgunluğa bıraktı.Hava sıcaklığının 36 dereceyi bulduğu kentte, Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil bandında yürüyüşe çıkanlar çardakların altında dinlendi.Kent merkezinde sıcaktan bunalanlar da gölgelik alanlarda güneşten korunmaya çalıştı.Tatilini Silifke ilçesinde geçiren yerli ve yabancı turistler sahilleri tercih etti.Bazı tatilciler denize girerken, bazıları da plaj şemsiyelerinin altında vakit geçirdi.Tekne turnalarına katılan tatilciler de Akdeniz'in serin koylarında yüzme imkanı buldu.- HatayKahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da da sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.Antakya ilçesinde öğle saatlerinde 37 dereceyi aşan sıcaklıklar dolayısıyla vatandaşlar dışarı çıkmıyor.Konteyner kentlerde kalan depremzedeler de serinlemek için klimalı alanlarda vakit geçiriyor.İstanbul Sanayi Odası Konteyner Kenti'nde kalan Gamze Irmak (29) hava sıcaklığının her geçen gün arttığını söyledi.Konteynerde bulunan klima sayesinde serinlediklerini belirten Irmak, "3 çocuğum var, çok sıcak diye onları dışarıya çıkartmıyorum, sıcaktan hasta olmalarından korkuyorum. Klimamız var çok şükür iyi, genelde konteynerin içerisindeyiz." diye konuştu.Depremzede 58 yaşındaki Necmettin Subaşı da yaklaşık 1 aydır konteynerde kaldığını ve klima sayesinde bunaltıcı sıcaklarda rahat ettiklerini anlattı.- OsmaniyeOsmaniye'de de sıcak hava günlük hayatı olumsuz etkiledi.Sıcak hava ve nem nedeniyle cadde ve sokaklarda sakinlik oluştu.Dışarı çıkan ve sıcaktan bunalan kent sakinleri gölgelik alanlarda vakit geçirdi, serinlemek isteyenler de Karaçay Deresi'nde yoğunluk oluşturdu.

Hatay’ın 14 kilometrelik plajı bu bayram boş kaldı   Haber

Hatay’ın 14 kilometrelik plajı bu bayram boş kaldı  

 HATAY (İHA) - Depremin vurduğu Hatay’da Türkiye’nin en uzun sahili olan 14 kilometrelik Samandağ sahilinde bu bayram yoğunluk geçtiğimiz yıllara oranla yok denecek kadar az oldu.     Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasar Hatay’da meydana gelmişti. Samandağ ilçesi de depremde büyük yıkımların olduğu ilçelerden birisiydi. İlçede bulunan Türkiye’nin en uzun sahilindeki plaj, her yıl bayramlarda yerli turistlerin akınına uğruyor; İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’dan binlerce vatandaş, deniz keyfi için güzelliğiyle göz kamaştıran 14 kilometrelik Samandağ sahiline geliyordu. Depremin etkisini hissettirdiği ilçede, bu yıl Kurban Bayramı'nda plajlarda yoğunluk yaşanmadı. Denizin tadını çıkaran vatandaşlar, yoğunluğun az olmasından dolayı üzüntülü olduklarını söylediler.   “Bayramda gelmiştik doluydu ama bu sene depremden dolayı kimse yok”   Bayram tatili için Gaziantep’ten Samandağ’a gelen Barış Payam, geçtiğimiz yıla oranla yoğunluğun az olduğuna dikkat çekerek, “Sahil şu anda boş, geçen yılda aynı buraya gelmiştik. Her taraf doluydu. Bayramda gelmiştik doluydu ama bu sene depremden dolayı kimse yok. Üzücü bir durum, yüzebiliyoruz ama geçen seneki gibi kalabalık yok” dedi.   “Geçen sene adım atacak yer yoktu”   Geçtiğimiz yıl bayramda yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Ferhat Taşdemir, “Geçen sene adım atacak yer yoktu. Şu an gördüğünüz gibi sahilimiz bomboş. Vatandaşımızın yarısı gitti, geri kalanlar da yazda olsa memlekete gelmiyor. Her gün deprem oluyor, haliyle milletimiz korkuyor” ifadelerini kullandı.   “Bu yıl beklediğimiz kalabalık yok”   Samandağ’ın plajlarının güzelliğine dikkat çeken Muharrem Çınar, “Burası Samandağ ilçesi. İlçenin güzide, güzel plajlarından bir tanesi. Bu yıl beklediğimiz kalabalık yok. Deprem dolayısıyla insanlarımızın birçoğu il dışına gittiler. Burada olanlar da bizim gibi yavaş yavaş geliyorlar. Geçen sene kalacak yer yoktu, o kadar kalabalıktı. Şu anda çok az insan var” şeklinde konuştu.                           

Çukurova’da sahil ve yaylalar doldu Haber

Çukurova’da sahil ve yaylalar doldu

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Yaz aylarında hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaştığı Çukurova’da Adana, Mersin ve Hatay’daki sahil ve yaylaların doluluk oranı, bayram tatili öncesi arttı. Akdeniz’e kıyısı olan Adana, Mersin ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır hasara yol açtığı Hatay’daki plajlar ve yaylalar, Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Adana’nın Karataş ve Yumurtalık, Mersin’den Silifke’ye kadar uzanan sahil bandındaki plajlar ile Hatay’ın Arsuz, Samandağ, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerindeki plajlar, bayram tatili fırsatını değerlendirmek isteyen ailelerin ilgi odağı oldu. Turistik tesislerde rezervasyonlardaki artış ise işletmecileri sevindirdi. Çukurova’nın yaylaları da, bayramı doğayla iç içe geçirmek isteyenlerin tercihi doğrultusunda adeta zirve yaptı.  Hatay ve Mersin’in yaylalarının yanı sıra sıcağın etkisiyle yayla kültürünün yoğun olduğu Adana’daki Pozantı kent merkezi, Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan gibi yaylalardaki hareketlilik dikkati çekmeye başladı. Plajların yanı sıra kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda da vatandaşların bayramı sıkıntısız bir şekilde geçirmeleri için belediyeler gerekli hazırlıklarını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.