TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tarsus

İLKHABER-Gazetesi - Tarsus haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tarsus haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkan Vahap Seçer: Bizde rant yok, halk var Haber

Başkan Vahap Seçer: Bizde rant yok, halk var

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsus'ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bizde rant yok, halk var" dedi. Başkan Vahap Seçer, Tarsus Engelli Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, belediye başkanının vatandaşın her talebine karşılık vermesi gerektiğini belirten Seçer, “Tarsus’a tramvay da yapacak. Mersin merkeze metro da yapacak, yollar da açacak, otobüsler de getirecek, festivaller de, parklar da, inşaatlar da yapacak ama vatandaşın acısını da bilecek. Belediye başkanlığı böyle bir şey” dedi. Tarsus’a yapacakları projeleri sıralayan Seçer, “Sosyal konut; dar gelirler için hem kiralık, hem kira öder gibi satacağız. Eski Şelale Oteli yıktık projesi hazır, Spor ve Turizm Kompleksi yapacağız. Hepsi halkın malı halka açmışız. Bizde rant yok, bizde halk var. Halka açık bütün hizmetler. Şelale’de çok güzel Mersin Büyükşehir Belediyesinin tesisi olacak. Oraya halk gidecek, bu da sözümdür” sözlerine yer verdi. Festivallerin, düzenlendikleri şehre çok büyük katkıları olduğunu belirten Başkan Seçer, bu yıl Tarsus Festivali’nin 2.’sini yaptıklarını belirterek, “Festivale, Türkiye’nin birçok bölgesinden ekipler geldiği gibi, dünyanın farklı coğrafyalarından da konuklarımız ve sanatçılar iştirak ediyor. Değişik kültürlerin yarattığı zenginlik ile de şehrimiz rengarenk ve capcanlı oluyor. Herkes bir araya geliyor ve güzel vakit geçiriyor. İşte Tarsus böyle güzelleşir, böyle canlanır, böyle kalkınır” dedi. Festivallerin kültürel ve sosyal hayata olduğu kadar, o kentin ekonomisine de olumlu yansımaları olduğunu kaydeden Seçer, “Tarsus’ta iş yapan esnafımız, festival boyunca çok iyi iş yaptı ve istediği kazancı elde etti. Dışarıya açılarak, dışarıdan daha çok insanı getirmeliyiz. Herkes gelsin Tarsus’umuzu tanısın, bu kadim kentin tarih ve kültür mirasını yerinde görsün istiyoruz” diye konuştu.   İkinci 5 yıllık dönemde Tarsus’ta hayata geçirmek istedikleri tramvay projesi hakkında bilgi veren Seçer, bu projeyi Ulaşım Master Planı’na dahil ederek, bakanlık onayını aldıklarını ifade etti. Tarsus tramvayı projesinin, Otogar’dan Üniversite’ye kadar olan Atatürk Caddesi boyunca 12 kilometrelik mesafeyi kapsadığını dile getiren Seçer, “Önümüzdeki 5 yıllık süreçte projeyi etap etap yapmaya başlayacağız. Böylece raylı sistemlerle ulaşımdan, Tarsuslular'ın da istifade etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Vahap Seçer'e esnaf desteği Haber

Başkan Vahap Seçer'e esnaf desteği

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsus esnafını ziyaret etti. Tarsus halkı ve esnafı, Başkan Seçer’e yoğun ilgi gösterdi. Başkan Seçer’e Tarsus’ta CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç ile CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da eşlik etti.  İlk olarak pazar ziyareti yapan Başkan Seçer, girişte yoğun bir sevgi gösterisi ve alkışlar ile karşılandı. Pazar esnafına ‘Hayırlı işler’ ve ‘Kolay gelsin’ dileklerinde bulunan Seçer, vatandaşlara da ‘İyi alışverişler’ ve ‘Hayırlı Ramazanlar’ diledi. Vatandaşlar “Yolun, bahtın açık olsun Başkanım” diyerek yerel seçimler için Seçer’e desteklerini dile getirdiler. Vatandaşlarla selamlaşıp, sohbet eden Seçer, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenlerle de bol bol fotoğraf çektirdi. Hatay’dan gelen bir depremzede de Seçer’e Büyükşehir’in emekleri ve destekleri için teşekkür etti. Seçer pazardan, pazar esnafının “Büyük Başkan geldi. En büyük Başkan Vahap Başkan” sloganları ile uğurlandı. Seçer’e olan sevgi, evlerden ve araçlardan taştı Pazar gezisinin ardından Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Aznakay Parkı hizasından başlayarak esnaf ziyareti yapan Seçer’e hem esnaf hem de balkonlarından veya araçları ile trafikte seyir halinde giden vatandaşlar yoğun ilgi ve sevgi gösterdi. Trafikteki vatandaşlar Seçer’e kornaları ile destek verdi. Atatürk Caddesi boyunca esnaf ziyareti yapan ve vatandaşlar ile sohbet eden Seçer’e Tarsus halkı, özellikle de gençler yoğun ilgi gösterdi. Aznakay Parkı hizasından başlayan esnaf ziyareti, Cengiz Topel Anadolu Lisesi önünde sona erdi. Seçer, gezisi sırasında vatandaşlardan gelen talepleri de çalışma arkadaşlarına not aldırdı. Gezi sırasında ekipler tarafından vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve mutfak önlüğü ile çocuklara da oyuncak dağıtımı yapıldı.

Başkan Bozdoğan: Tarsus, Marmara'ya rakip olacak potansiyele sahip Haber

Başkan Bozdoğan: Tarsus, Marmara'ya rakip olacak potansiyele sahip

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, katıldığı bir programda, Tarsus’a büyük yatırımlar kazandırdıklarını ve devam eden projelerin bulunduğunu söyledi. Borçlu bir belediye devraldıklarını anlatan Bozdoğan, "Biz bu borcu ödemeye baş koyduk. 472 konut için yalnızca temel atılmıştı. Bu belediyeyi aldığımızda çok büyük sorunlar vardı. Eğiten, üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus için tüm stratejilerimizi belirledik. 24 kreşi hayata geçirdik, Ekmek Fabrikasını hizmete açtık, kent meydanı için çalışmalar yaptık, sağlık yerleşkesi, kültür merkezi bu projeler dev projeler. Tarımda devrim yaptık. Belediyenin parasını hep doğru yere kullandık. Ekmek fiyatımız 4 buçuk TL, Ramazan’da ise 1 TL. Ramazan’da yalnızca ekmek 1 TL değil, et markette de fiyatları düşüreceğiz. Glütensiz ekmeklerimizi Mezitli’ye kadar ulaştırıyoruz. Halkımız için elimizdeki tüm imkânları kullanıyoruz” İfadelerini kullandı. Göreve geldiği günden bu yana yaşanan olaylara dikkat çeken Başkan Bozdoğan, “Hiçbir belediye başkanının başına gelmeyecek şeyleri yaşadık. 2 yıl pandemi, deprem, seller. Tüm bunların karşısında halkımın dayanışması güç verdi bize. Biz hala Hatay’dayız, su arıtma tesisleri yapıyoruz, Çelikhan’da konteyner yapıyoruz hayırseverlerin desteği ile. İşçilerimize yüksek oranlarda zam yaptık. Göçmen büroları, kalkınma ajansları ile belediyeye ek gelirler sağladık. Belediyemizin güçlü olmasının sebebi ek gelirleri kullanabilmekten kaynaklanıyor. İstediğim tek bir şey vardı, Tarsus’ta Haluk Bozdoğan belediyeciliğinin nasıl olduğunu herkese göstermek" diye konuştu. "Marmara'ya rakip olacak en önemli yer Tarsus" Tarsus’un önünün çok açık olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan, “Bir tarafta havalimanı yapımı var ki, bu yıl açılır. 9 milyon yolcu Tarsus’a gelecek. Tarsus’u lojistik merkez olarak düşündüğümde sadece tarihiyle, turizmiyle övünülecek bir kent değil, sanayiyle de övüneceğiz. Tarsus’un önü açık. Marmara’ya rakip olacak en önemli yer Tarsus. Ben göreve geldiğimde tarihi kent meydanı için Anıtlar Kurulundan izin almak için inanılmaz çalıştık. Bu kadim kenti il yapmamak haksızlık” şeklinde konuştu.

Mersin'de gezici sağlık aracı Beylice Mahallesinde hizmet vermeye başladı Haber

Mersin'de gezici sağlık aracı Beylice Mahallesinde hizmet vermeye başladı

Uzman doktor, diyetisyen, fizyoterapist eşliğinde gidilen mahallede, mahalle sakinlerinin tansiyon ve şekeri ölçülürken, kilo şikâyeti olan vatandaşlara diyetisyen tarafından beslenme için öneriler verildi, fizyoterapist de evde yapabilecekleri egzersizleri gösterdi. Uzman doktor ise tansiyonu ve şekeri riskli çıkan vatandaşların tanısını koyarak hastaneye yönlendirdi. Alanında uzman sağlık çalışanları vatandaşları bilinçlendirdi Her hafta farklı bir kırsal mahallede bu hizmetleri verdiklerini söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat, “Öncelikle Tarsus'un kırsal mahallelerine ulaşmaya çalıştık. Mahallemizde isteyen vatandaşlarımıza tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptık. Tansiyonu ve şeker hastalığı olan bazı kişilerin ilaçlarının yetersiz olduğunu tespit ettik. Bazı kişilerde de hiçbir şekilde tanı yokken tansiyon hastalığı ya da şeker hastalığı tanısı almamışken tanılarını koyduk” dedi. Fizyoterapistlerin vatandaşlara evlerde yapabilecekleri egzersizleri gösterdiğini kaydeden Çat, “Diyetisyen arkadaşımız özellikle bu Beylice Mahallesi’nde çok yüksek oranda tanı konulan tansiyon ve şeker hastalıklarına yönelik nasıl beslenmeleri gerektiği ile ilgili bilgi verdi. Hemşire arkadaşlarımız da tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptı. Genel muayene olmak isteyen kişileri de muayene ettik. Reçetelerini de yazdık ve kişilerin tedaviye kolay bir şekilde erişmelerini sağladık. Gelirken de yanımızda kendilerine sağlıkla yaşayabilmeleri için hijyen paketlerini hediye ettik” diye konuştu. “Vatandaş Vahap Seçer’den ve hizmetlerinden memnun” Vatandaşların bu hizmetten çok memnun kaldığını kaydeden Beylice Mahalle Muhtarı Emrah Işık, herkesin istediği zaman sağlık hizmetine ulaşamadığını kaydederek, “Vahap Seçer’den çok memnun olduklarına siz gözlerinizle şahit oldunuz. Bu hizmeti ayaklarına kadar getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. “Böyle bir imkânı verdikleri için herkese teşekkür ederiz” Büyükşehir ekiplerinin geldiğini duyunca çok sevindiğini ve hemen koşup geldiğini söyleyen Beylice Mahallesi sakini Serap Artdağı, “Böyle bir imkân verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Benim biraz kilom var. Diyetisyenimiz bana nasıl beslenmem gerektiğine dair tavsiyeler verdi, tansiyonum, şekerim ölçüldü. Böyle bir imkânı verdikleri için herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.