TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tatil

İLKHABER-Gazetesi - tatil haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tatil haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Tatil mi, yarım gün mü? Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Tatil mi, yarım gün mü?

Türkiye genelinde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, öğrencilerin ve ailelerin gündeminde tatil durumu merak konusu oldu. İşte 23 Nisan'a dair detaylar: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okullar tatil mi? Bu yıl 23 Nisan Salı gününe denk gelen bayram, resmi olarak tatil olarak ilan edildi. Kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlar 1 gün süreyle kapalı olacak. 22 Nisan Yarım Gün mü? Bayramdan bir önceki gün olan 22 Nisan Pazartesi günü ise resmi tatil takviminde yer almıyor. Dolayısıyla, öğrenciler tam gün okulda ders görecekler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin milli ve resmi bayramları arasında özel bir yere sahip. Bu anlamlı günde, tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Tarihçesi ve Önemi Türkiye'nin milli ve resmi bayramları arasında özel bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her yıl 23 Nisan'da kutladığı ulusal ve resmi bir bayramdır. Bu anlamlı bayram, Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Millî Bayramı" adıyla kutlanmaya başlanmıştır. Başlangıçta yasal adı "Çocuk Bayramı" olmasa da, daha sonra çocuklara neşeli bir gün geçirtme ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne gelir yaratma amacıyla 1927'den itibaren çocuk bayramı olarak kutlanmıştır. Bayramın adı daha sonra 1935'te "Hâkimiyet-i Milliye Bayramı", 1981 yılında ise "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak değiştirilmiştir. UNESCO'nun 1979'da "Çocuk Yılı" olarak ilan etmesi ve devlet kanalı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatmasıyla bu bayram uluslararası düzeye taşınmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1933 yılında başlattığı gelenek, 23 Nisan'da çocukları makamına kabul edip onlarla sohbet etme âdeti, bayramın önemli bir parçası haline gelmiştir. Devlet adamlarının makam koltuklarına çocukları oturtma geleneği ise 2013 yılına kadar devam etmiştir. 1933'te stadyumlarda beden hareketleri gösterileri ile başlayan kutlama geleneği, 2013'ten itibaren sokaklarda karnaval havasında kutlamalara dönüşmüştür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin milli ve demokratik değerlerini, çocukların önemini ve geleceğe olan inancını simgeleyen anlamlı bir gündür

Niğde’de 9 günde 76 trafik kazası meydana geldi Haber

Niğde’de 9 günde 76 trafik kazası meydana geldi

Niğde Valisi Cahit Çelik, Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunarak; kentte meydana gelen olayları ele aldı. Vali çelik, tatil sürecinde 19 bin 84 aracın denetlendiğini ve 2 bin 994 araca trafik kurallarını ihlal etmekten dolayı cezai işlem uygulandığını söyledi. Çelik; "İlimiz merkezine bağlı Çarıklı köyünde göçük olayı yaşandı. Çarıklı köyünde yeraltı patates deposu yapımı sırasında meydana gelen göçük olayında 2 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybederken 4 vatandaşımız ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralı vatandaşlarımızdan 2 vatandaşımız taburcu edilirken 2 yaralı vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Ayrıca Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Pençe Kilit operasyonunda Değirmenli Beldemizde ikamet eden Hikmet Aslan şehit düşmüştü. Bayramın Birinci günü Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık. Bu vesile ile Şehidimize Allah’tan rahmet ailesine ise başsağlığı dilerim. Bayram tatilinin süresi uzun olmasından dolayı ilimizin konum itibariyle ilimizde trafik anlamında yoğunluk yaşandı. Bu çerçevede Bayram süresince trafik güvenliği ekiplerini iki katına çıkarttık. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz kontrol noktalarında 19 bin 84 araç denetleme yaptı, bin 500 araca hız ihlali yüzünden idari para cezası uygulandı. Öte yandan 22 araç sürücüsüne de alkollü araç kullanmaktan işlemler yapıldı. 2 bin 994 araç ve sürücüye para cezası uygulanırken, 76 araç trafikten men edildi” dedi. Niğde’de 9 günde 76 trafik kazası meydana geldi Sürücülere hatırlatmalarda bulunan Çelik; 9 günlük bayram tatilinde maddi hasarlı, 35 yaralanmalı ve 1 tanede ölümlü trafik kazası olmak üzere Niğde’de toplam 76 adet trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 75 kişinin yaralandığını, 1 kişinin olay yerinde, 1 kişi ise hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. Çelik; sürücülere trafik kuralları konusunda hatırlatmalarda bulunarak, "Ben buradan tekrar araç sürücülerimize trafik kurallarına uymalarını, emniyet kemeri takmalarını ve alkollü araç kullanmamaları konusunda uyarıyorum. Geç olsun güç olmasın" dedi.

Bayram tatilindeki trafik kazalarında 55 kişi yaşamını yitirdi Haber

Bayram tatilindeki trafik kazalarında 55 kişi yaşamını yitirdi

Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 55 kişi yaşamını yitirirken, 7️ bin 3️3️1️ kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bayram tatili boyunca Trafik Polisleri ve Jandarma Trafik Timlerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin 7. gününde meydana gelen trafik kazalarının verilerini paylaştı. Buna göre; bayram tatilinin 7. günü olan 12 Nisan 2024 Cuma gününde 6️6️4️ trafik kazası meydana geldi. 3️4️9️ bin 1️7️4️ araç denetlendi, 2️4️ bin 5️8️3️ araca hız ve radar işlemi yapıldı, 2️7️ bin 8️0️8️ araca ise diğer işlemler uygulandı. Bayram tatilindeki 7️ günde toplam 4️ bin 3️7️0️ trafik kazası meydana geldi, 5️5️ kişi hayatını kaybetti ve 7️ bin 3️3️1️ kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sürücülere aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıda bulunarak, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri takılmasını istedi. Bayram tatili boyunca Trafik Polisleri ve Jandarma Trafik ekiplerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini bildiren Bakan Yerlikaya, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesi kullandı. Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Bakanlığımız tarafından yayımlanan 'Trafik Tedbirleri'ne ilişkin genelge uyarınca bayram tatili dönüşü İstanbul ve Ankara illerindeki trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00’den 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar Ankara ve İstanbul’a girişlerine izin verilmeyeceği duyurulmuştu. Tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergâhlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir."

Bayram tatilinde trafik kazalarının bilançosu ağırlaşıyor Haber

Bayram tatilinde trafik kazalarının bilançosu ağırlaşıyor

Kamuda çalışanlar için 9 günü kapsayan Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkan vatandaşların dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu neden olduğu trafik kazaları bilançosu ağırlaşıyor. Bayram tatilinin ilk 5 gününde 38 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 26 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bayram tatili boyunca Trafik Polisleri ve Jandarma Trafik timlerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 5 günü meydana gelen trafik kazalarının verilerini paylaştı. Buna göre; bayram tatilinin 5. günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba gününde 618 trafik kazası meydana geldi, 339 bin 285 araç denetlendi. 21 bin 807 araca hız ve radar işlemi, 16 bin 650 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 5 gününde yurdun farklı noktalarında toplam 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 38 kişi yaşamını yitirirken, 5 bin 26 kişi de ise yaralandı. Yaralılar, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Bakan Yerlikaya, paylaşımında "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Denetimlerimizin tek amacı bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım." ifadeleri kullandı.

Turistik beldeler tatile hazırlanıyor, doluluk oranı artıyor Haber

Turistik beldeler tatile hazırlanıyor, doluluk oranı artıyor

Kamu çalışanları için 9 güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle turistik beldelerde hazırlıklar sürerken, otellerdeki doluluk oranlarının arttığı bildirildi. Tur şirketleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için yapılmaya başlanan rezervasyonlar nedeniyle yoğunluk yaşıyor. Bu bayram tatilinde hem tarihi ve kültürel açıdan zengin destinasyonları keşfetmek hem de keyifli bir zaman geçirmek için kültür turlarının daha fazla tercih edildiğini belirten tur şirketleri yetkilileri, bütçeye göre farklı paket seçenekleri sunduklarını ifade etti. Kültür turlarının bu mevsimde kaçırılmayacak fırsat olduğunu kaydeden tur şirketi yöneticileri, "Kültür turları, sıradan bir tatil deneyiminin ötesine geçerek yeni bilgiler edinmeyi ve gidilmeyen yörelerin keşfedilmesi açısından tercih edilebilir" dedi. Turistik beldelerdeki tesislerin tatile hazırlandığını ve bugünden itibaren konuklarını karşılamaya başlayacaklarını bildiren şirket yöneticileri, "Ramazan Bayramı'nda Türkiye'nin tarihi ve kültürel açıdan zengin destinasyonları arasında yer alan Kapadokya, Pamukkale, Efes Antik Kenti, Safranbolu, Mardin ve Diyarbakır tercih sıralamasında öne çıkıyor. Yurt dışı turları tercih edenler için de KKTC, Mısır ve Balkan ülkeleri yer alıyor" diye konuştu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkilileri de bu tatil döneminde yoğunluğun başladığını bildirdi. TÜRSAB yetkilileri, tatilde bazı bölgelerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde ciddi hareketlilik olacağını, 5 gecelik turlarda fiyatın yaklaşık 8 bin TL, 5-6 günlük turların ise 12 bin TL'ye kadar çıkacağını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.