TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tekvando

İLKHABER-Gazetesi - tekvando haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tekvando haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Konya'da Tekvando Pumse İl Şampiyonası yapıldı Haber

Konya'da Tekvando Pumse İl Şampiyonası yapıldı

(İLKHABER) - Konya'da Cumhuriyet Bayramı Turnuvası kapsamında düzenlenen Tekvando Pumse İl Şampiyonası büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yarışmaya minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yaklaşık 50 sporcu katıldı. Ayrıca, yarışmada "Poomsae Puanlama Sistemi" kullanılarak sporcuların yeni sistemi tanımaları ve yarışma kriterlerine uygun mücadele etmeleri fırsatı sağlandı. Yarışma öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşı coşkuyla okundu. Konya Tekvando İl Temsilcisi İsmail Hakkı Mermer, yarışmalara katılan sporcuların özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve sporcuların velilerine de seslenerek, tekvandonun özündeki sevgi, saygı ve disiplin terbiyesini kazanmaları için çocuklarını bu sporu tercih etmelerine yardımcı olmalarını istedi. Yarışma sonuçlarına göre dereceye giren sporcular şu şekilde: Ferdi Minik Bayanlar Kategorisi: Zeynep Zöngür Betül Tutal Bennu Kaymak Gülfem Cavlazoğlu Ferdi Minik Erkekler Kategorisi: Burak Çekilmez M. Ali Kaynak Osman Tekirtangaç Hasan H. Özer Ferdi Yıldız Bayanlar Kategorisi: Nazan Darıcı Eylül Yağmur Ulukaya İlayda Keleş Ferdi Büyük Bayanlar (18-30 yaş) Kategorisi: Esra Nur Ceyhan Ferdi Büyük Erkekler (31-40 yaş) Kategorisi: Selman Çakırer Cem Önal Ferdi Büyük Erkekler (41-50 yaş) Kategorisi: Cem Kağnıcıoğlu

Milli tekvandocu Fatma'nın hedefi 13 yaşında dünya şampiyonluğu Haber

Milli tekvandocu Fatma'nın hedefi 13 yaşında dünya şampiyonluğu

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Annesinin yönlendirmesiyle başladığı tekvandoda milli takıma kadar yükselen 13 yaşındaki Fatma Sakabaşı, 28-31 Ağustos'ta Bosna Hersek'te düzenlenecek Dünya Yıldızlar Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor. Osmaniye'de annesinin teşvikiyle henüz 9 yaşında tekvandoyla tanışan Fatma, bölgesel müsabakalardaki başarısının ardından 6-8 Haziran'da Tokat’ta yapılan Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda ringe çıktı. Organizasyondan birincilikle dönen genç tekvandocu, 15-21 Temmuz'da Bursa’da gerçekleştirilen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda da kategorisinde şampiyon oldu. Azmi ve başarıları sonucu milli takıma seçilen Fatma, 28-31 Ağustos'ta Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da düzenlenecek Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda ay yıldızlı formayı giymeye hak kazandı. Şampiyonadan altın madalyayla dönmeyi isteyen sporcu, milli takım kampı öncesi antrenörü Abdulkadir Ergün yönetiminde kentteki hazırlıklarını tamamladı. - Sakabaşı: "Türk bayrağını dalgalandırmayı çok istiyorum" Fatma Sakabaşı, AA muhabirine, annesinin bu sporla uğraşması için verdiği desteğin kariyerine önemli katkı sağladığını söyledi. Türkiye şampiyonluğunun üzerine yeni başarılar eklemeyi hedeflediğini dile getiren Fatma, "Antrenörümün stresimi yenmeme yardımcı olması beni buralara kadar getirdi. Türkiye şampiyonu olmak çok güzel duygu. İnşallah bu başarımı Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlara da taşırım." dedi. Milli sporcu, Dünya Yıldızlar Şampiyonası'na günde 12 saat antrenmanla hazırlandığını belirterek, "Ülkemi temsil edeceğim organizasyonda şampiyon olmayı ve Türk bayrağını dalgalandırmayı çok istiyorum. Gelecekteki hedefim ise olimpiyat şampiyonluğu." diye konuştu. Antrenör Abdulkadir Ergün de Saraybosna'dan altın madalyayla dönmeyi istediklerini vurgulayarak, "Dünya şampiyonluğu için çok sıkı hazırlandık. Antrenman yaptığımız salona, olimpiyatlarda kullanılan sistemin aynısını getirdik. Ayrıca olimpiyat deneyimi olan bir partner sporcuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz Saraybosna'da dünya şampiyonu olmak." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta sporcular tekvando yaparak depremin etkilerinden uzaklaşmaya çalışıyor Haber

Kahramanmaraş'ta sporcular tekvando yaparak depremin etkilerinden uzaklaşmaya çalışıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - FATİH HEPOKUR / TUNAHAN AKGÜN - "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sporcular, yaşadıkları acıları ve sıkıntıları tekvando yaparak unutmak istiyor.Depremde zarar görmeyen Kahramanmaraş İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi, spor kulüplerine kapılarına açarak, sporcuların antrenman yapmasına imkan sunuyor.Depremzede sporcular, depremin etkilerini azaltmak ve yüreklerindeki acıların izlerini silmek için tekvando antrenmanlarına kaldıkları yerden devam ediyor.Tekvando antrenörü Cahit Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve sporcular için büyük üzüntü duyduklarını söyledi.Depremler nedeniyle bazı sporcuların ailelerini ve yakınlarını kaybettiğini belirten Avşar, "Sporcularımızın psikolojilerinin düzelmesi, yaşadıkları acıları unutturmak için İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün destekleriyle depremde zarar görmeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Gençlik Merkezi'nde antrenmanlarımıza başladık." dedi.Avşar, haftanın beş günü sporcuların düzenli olarak antrenmanlara katıldıklarını, deprem öncesinde olduğu gibi müsabakalara hazırlandıklarını ifade etti.- "Depremin etkisini üzerimizden atmak için antrenmanlara başladık"Antrenmanlara katılan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi BESYO öğrencisi Feyzullah Çevik de depreme Hatay'ın Antakya ilçesinde yakalandığını, akrabalarının, arkadaşlarının ve bazı hocalarının göçük altında kaldığını anlattı.Memleketi Kahramanmaraş'a döndüğünü ve depremin psikolojik etkilerini azaltmak için tekvando antrenmanlarına başladığını aktaran Çevik, "Depremin üzerimizde büyük bir psikolojik etkisi vardı. Hiçbir şey yapmak istemiyorduk. Evimizi kaybetmiştik. Çadırlara yerleştirilmiştik. Burada günümüzü geçirirken Gençlik Merkezinde tekvando antrenmanlarının başladığını duydum. Depremin etkisini üzerimizden atmak için arkadaşlarımızla antrenmanlara başladık." diye konuştu.Sporcu Eylül Mazı ise yaklaşık 7 yıldır tekvando yaptığını, deprem nedeniyle ara verdiği çalışmalarına yeniden başladığını söyledi.Hayrünnisa Gürler de 6 Şubat'ta büyük bir felaket yaşadıklarını vurgulayarak, "2 yıldır tekvando yapıyorum. Hocamızla birlikte burada antrenmanlara başladık. Deprem nedeniyle yaşadığımız psikolojik sorunları bu şekilde atmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli tekvandocu Kübra Dağlı, 5. Avrupa şampiyonluğu için çalışıyor: Haber

Milli tekvandocu Kübra Dağlı, 5. Avrupa şampiyonluğu için çalışıyor:

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Dünya ve Avrupa şampiyonlukları sahibi milli tekvandocu Kübra Dağlı, gelecek yıl Avrupa'da beşinci kez zirveye çıkma peşinde. Kübra Dağlı, aynı zamanda sporcusu olduğu Red Bull şirketi tarafından düzenlenen programa katılmak üzere geldiği Antalya'da, AA muhabirine 2022 yılını değerlendirdi, 2023 hedeflerini anlattı.Dünya şampiyonluğuna bir kez daha ulaşmayı istediği 2022 yılına büyük hedeflerle girdiğini anlatan milli sporcu, şöyle konuştu:"Nisan ayında Güney Kore'nin Goyang şehrinde düzenlenen Tekvando Poomsae Dünya Şampiyonası'na federasyonumuz gitmeme kararı alınca, bu yılki dünya şampiyonluğu hedefimi gerçekleştiremedim. Ancak bu sürede Türkiye şampiyonalarında mücadele verdim. Dört gün önce memleketim Isparta'da gerçekleştirilen Tekvando Poomsae Türkiye Şampiyonası'nda iki altın madalya kazandım. Türkiye şampiyonu oldum. Dünya Şampiyonası'nda da ülkeme altın madalya getirmek isterdim. Çok çalışmıştım ama maalesef olmadı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu organizasyonda ülkemi temsil edebilirim."- "Beşinci Avrupa şampiyonluğuma 2023 yılında ulaşmak istiyorum"Kübra Dağlı, 2023 yılında Tekvando Poomsae Avrupa Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini anımsattı.Yeni yılda yeni şampiyonluklar hedeflediğini vurgulayan milli tekvandocu, "Beşinci Avrupa şampiyonluğuma 2023 yılında ulaşmak istiyorum. Öncesinde birçok uluslararası organizasyon var. Onlara da katılmayı düşünüyorum. Çalışmalara Antalya'dan döndükten sonra hemen başlayacağım. Hedefim herkesin istediği gibi şampiyonluk." ifadelerini kullandı.Kübra Dağlı, tekvandoyu seven çocuklara pes etmeden verimli çalışmalarını tavsiye etti.Tüm sporcuların hedeflerinin peşinden gitmesini isteyen milli sporcu, "Bir şeyi çok istiyorlarsa, onun peşinden mutlaka gitmeliler. Bazen çocuklar yapamadığını düşünüp, pes edebiliyor. Bunun ne zaman olacağı belli değil. Bu bir hedef. Sonuç odaklı değil, süreç odaklı olmaları gerekiyor. Ben spora dünya şampiyonu olma hedefiyle 12 yaşında başladım. Onun ne zaman olacağını bilemezsiniz. O dünya şampiyonluğuna ilk 20 yaşında ulaştım. Belki hala ulaşamayabilirdim. Onun hayaliyle çalışıp, o hedefe ulaşmak çok önemli. Allah nasip ederse, herkes bırakmadığı, verimli çalıştığı sürece istediği bütün hedeflere ulaşabilir." değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.