TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#temizlik

İLKHABER-Gazetesi - temizlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, temizlik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin'de Deniz Kaplumbağalarının Yuvalama Alanında Temizlik Çalışması Haber

Mersin'de Deniz Kaplumbağalarının Yuvalama Alanında Temizlik Çalışması

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, nesli uluslararası yasalar ile koruma altına alınan deniz kaplumbağalarının önemli yuvalama alanlarından olan Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi sahilinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Bölgeden 2 traktör çöp ve atık toplandı Tüm dünyada koruma altında olan deniz kaplumbağalarının en önemli yuvalama alanlarından biri olan Kazanlı sahilinde, yumurtlama zamanının yaklaşmasıyla temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Kazanlı sahilinde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirirken, çok sayıda personelin katıldığı çalışmada çöpler poşetlenerek, ‘çöp taksi’ ile bölgeden götürüldü. Ekiplerin belirlenen plan dâhilinde diğer sahil bölgelerinde de düzenli olarak temizlik çalışmaları gerçekleştireceği bildirildi. “2 traktöre yakın çöp topladık” Sahil etabı temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevinç Gündüz, düzenli olarak her ay temizlik çalışması yaptıklarını ifade etti. Özellikle deniz kaplumbağalarının en önemli yuvalama alanlarından biri olan Kazanlı sahilini daha çok önemsediklerinin altını çizen Gündüz, “Bu bölgeye kesinlikle araç sokmuyoruz. Ekiplerimiz sahil boyunca yürüyerek temizlik çalışmasını gerçekleştiriyor. Çünkü araç girdiği zaman bu kumsal bozulur ve deniz kaplumbağalarının yuvalama alanları zarar görür. Bugün de yaptığımız temizlik çalışmalarında, sahilden 2 traktöre yakın çöp topladık. Kazanlı sahilindeki çalışmaları bitirdikten sonra Adanalıoğlu sahilini de temizleyeceğiz” dedi. “Vatandaşlarımızdan ricamız doğayı kirletmesinler” Vatandaşlara da çağrıda bulunan Gündüz, “Vatandaşlarımız buraları genelde piknik alanı olarak kullanıyor. Onlardan ricamız, burada yediklerini, içtiklerini kumsala atmamaları. En azından pikniklerini bitirdikten sonra bir poşetin içine çöpleri koyup, bir kenara bırakırlarsa biz zaten gün içinde gelip onları alıyoruz. Çünkü doğayı korumak hepimizin görevidir. Temizlemek önemli ama kirletmemek daha önemli. Gerçekten doğayı ciddi anlamda kirlettiğiniz zaman temizlemek zor oluyor. Bazen bu günler, haftalar bile alabiliyor. Vatandaşlarımız lütfen çöplerini doğaya atmasınlar” ifadelerini kullandı.

Adana'nın sulama kanalları, atıklardan temizleniyor Haber

Adana'nın sulama kanalları, atıklardan temizleniyor

Adana'da DSİ'ye ait kanallarda su kesintisi sonrası ortaya çıkan kirlilik ve koku sorunu, atıkların temizlenmeye başlamasıyla giderilmeye çalışılıyor. Tarımsal sulamada büyük önem taşıyan Adana'daki DSİ'ye ait kanallarda suların kesilmesiyle ortaya çıkan görüntü kirliliği ve koku, zaman zaman rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Çevre kirliliği ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan Adana'daki sulama kanallarının temizliği, sürüyor. Çalışmalar, Seyhan Barajı'ndan başlayan ve şehrin birçok noktasından geçen sulama kanallarını kapsıyor. Ekipler, kanallarda biriken çöpler, molozlar, atıklar, yabani otlar ve zeminde biriken tortular özenle temizleniyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Denizcilik ve İç Su Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin doğusunda yer alan sulama kanallarında da benzer çalışma yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sulama kanallarının temizliğinin şehrin tarımsal üretimi ve çevre sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yetkililer, vatandaşlardan kanallara atık ve moloz atmamalarını istedi. Kanallara atık boşaltılmasının çevre kirliliği ve halk sağlığı açısından risk taşıdığını belirten halk sağlığı uzmanları ve çevreciler ise, "Kanal yakınında bulunan bazı kişi ve pazarcı esnafının duyarlı olmasını bekliyoruz. Her bulduğumuz şeyi bereketli topraklara can suyu olan kanallara atmayalım. Görüntü kirliliğinin yanında oluşan koku da rahatsız edici oluyor. Bu görüntü şehrimize yakışmıyor." dedi.

Akdeniz'de temizlik çalışmaları Haber

Akdeniz'de temizlik çalışmaları

İlçeye bağlı 65 mahallede çöp, moloz, inşaat, mobilya ve bitki atıklarını toplayarak çıkaran ve ilçe genelinde kurulan semt pazarlarında düzenli olarak yıkama çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yüzlerce sokağa konulan binlerce çöp konteynırını da ilaçlı ve tazyikli su ile yıkayarak koku sinek gibi oluşumunun önüne geçiyor. Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracı (ÇAÇA) yardımıyla ilçenin yoğun yerlerine konulan 3 tonluk çöp konteynerlerini boşaltan ekipler, çöp taksi yardımıyla da insan ve araç hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde mobilya, dal ve moloz atıklarını toplayarak kent merkezinden çıkardı. Mini süpürge aracı ile Şevket Sümer Mahallesi 142. Cadde üzerinde bulunan sabit semt pazar yerinin temizliğini gerçekleştiren ekipler ayrıca Barış ve Kiremithane Mahallelerinde bulunan çöp konteynırlarını da yıkadı. Hal, Güneş, Karaduvar, Kiremithane, Mahmudiye, Nusratiye ve Yeni Mahalle’de kurulan pazaryerlerinde de süpürme ve sulama çalışmaları gerçekleştirildi. Vatandaşların uğrak mekânları yıkanıp temizleniyor Merkez mahallelerde temizlik işlemini sürdüren ekipler, Siteler Mahallesi’nde hurdacıların attığı köpük ve çöpleri toplayarak kamyonlara yükledi, ayrıca Toros Devlet Hastanesi acil girişini ve avlusunu, Yoğurt Pazarı, Balık Pazarı ve etrafı da süpürülerek yıkandı. Çilek, Özgürlük, Karaduvar ve Çay mahallelerinde vatandaşların sokaklara bıraktığı tonlarca molozu da toplayarak şikâyetleri gideren çevre koruma ekipleri, Şevket Sümer Mahallesi’nde düğün sonrası oluşan çöp ve atıkları da kamyonlara yükleyerek sokakları temizledi. Öte yandan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü mobil temizlik ekibi de Bekirde, Hebilli, Dikilitaş, Civanyaylağı ve Esenli mahallelerinin park, meydan ve sokaklarında temizlik çalışması gerçekleştirdi.

ASKİ, dereleri temizliyor Haber

ASKİ, dereleri temizliyor

ADANA(İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı Dereler Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezi ve ilçelerdeki tüm derelerin temizliğine devam ediyor. Daha önce temizliği yapılan dereler sayesinde aşırı yağmurlarda taşkınlar önlenirken sinek ve benzeri haşerelerden de bölge halkı kurtulmuş oldu. Yine şehir merkezi başta olmak üzere birçok ilçede bulunan derenin ıslah çalışmaları ve temizliği yapılıyor. Böylelikle dereler sorun olmaktan çıkıyor. ASKİ Dereler Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Seyhan İlçesi Küçükçıldırın Mahallesi'nde bulunan derenin temizliğini gerçekleştirdi. Bunda böyle 2 kilometrelik güzergahta bulunan bölgede derelerden kaynaklı herhangi bir sorun yaşanmayacak ve olası aşırı yağışlarda da meydana gelebilecek su taşkınlarının önüne geçilecek. Yapılan dere temizliklerini değerlendiren ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU; “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda sadece alt yapı değil, şehrimizin estetik görünümüne katkı sağlamak için de çaba harcıyoruz. Sorunları çözme noktasında elimizden gelen ne varsa fazlasını yapmak için durmadan, yılmadan, gece gündüz demeden çalışma gayretindeyiz. Derelerin bakım ve onarımı bizim için önemli; bu bölgelerde yapılan temizlik hem sinek oluşumunu hem de su baskınlarını önlemektedir. ASKİ ekipleri, sorunsuz bir Adana için her zaman ayrı noktalarda mücadele vermektedir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.