TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#teslim

İLKHABER-Gazetesi - teslim haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, teslim haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay Payas'ta 256 deprem konutunun anahtarı hak sahiplerine teslim edildi Haber

Hatay Payas'ta 256 deprem konutunun anahtarı hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan 256 konutun anahtarı, törenle hak sahiplerine verildi. Vali Mustafa Masatlı, konutların yapıldığı Çağlalık Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende 6 Şubat 2023'teki afette en fazla hasara uğrayan şehirlerin başında Hatay'ın geldiğini söyledi. Kentte 80 binin üzerinde binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Hatay Valisi Masatlı, sözlerini şöyle tamamladı: "Uzun bir süre yıkım konuştuk ancak şimdi yapımı, yeniden inşayı ve dokuzuncu kez şehrimizi inşa etmeyi konuşuyoruz. Barınmadan iaşeye, sağlıktan eğitime, esnafımıza destekten kalıcı konutlarımızın yapımına kadar kısa zamanda tüm alan ve sektörlerde büyük yol katettik. Payas ilçemizde TOKİ marifetiyle 1351 kalıcı konutumuzun inşaatını gerçekleştirmekteyiz. 3 Şubat 2024'te Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle afet konutlarının kura çekimi gerçekleştirilmişti. Payas ilçemizde 698 hak sahibimizin çekilen kurayla yeni evleri belirlendi. Bugün de belirlenen 256 konutumuzun anahtar teslimini gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Vatandaşlarımıza yeni evlerinin hayırlı uğurlu olmasını ve yeni evlerinde çok mutlu olmalarını temenni ediyorum. Devlet millet el ele, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliği, sayın bakanlarımızın ve devletimizin tüm unsurlarının kararlılığı ve varlığıyla daha güçlü, güzel bir Hatay'ımıza kavuşacağımıza inancımızın tam olduğunu bir kez daha belirtmek isterim." Konuşmasının ardından afetzedelere konutlarının anahtarını teslim eden Vali Masatlı, daha sonra beraberindekilerle vatandaşların evlerini gezdi. "Bir senede bize evimizi teslim ettiler" Anahtarını teslim alan depremzede Ali Çürük, evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Konutların yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Çürük, "Cumhurbaşkanı'mız başta olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bir senede bize evimizi teslim ettiler. Mutluyuz, teşekkür ederim." dedi. Depremzede Fatma Aslan, evinin anahtarını almanın sevincini yaşadığını belirtti. Törene Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş ile vatandaşlar katıldı.

Adıyaman deprem konutlarını Şubat ayında teslim Haber

Adıyaman deprem konutlarını Şubat ayında teslim

Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Milletvekili Mustafa Alkayış, AK Parti İl Başkanı Emrah Bulucu ve vali yardımcıları kalıcı deprem konutlarını gezerek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Mustafa Alkayış, yatırımların artarak devam edeceğini söyledi. Amaçlarının en kısa sürede Adıyamanlı bütün hemşehrilerimizin kendi kalıcı konutlarına geçmelerini sağlamak olduğunu ve bu uğurda bütün imkanları seferber ettiklerini söyleyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, kalıcı konutların ilk kısmının Şubat ayının ilk haftasında kura çekimiyle birlikte vatandaşlara teslim edileceği müjdesini verdi. Milletvekili Alkayış, “Adıyaman Valimiz Osman Varol ile birlikte bir kısmı tamamlanmış olan ve bir kısmının da yapımı devam eden kalıcı konutlarımızı ziyaret ettik. Buradan, kalıcı konutlarımızın bir kısmını, kura yoluyla, Şubat ayının ilk haftasında hemşehrilerimize teslim edeceğimizin bilgisini vermek istiyorum. Kura çekiminin yapılacağı Adıyaman Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonu’nu ziyaret ederek, vatandaşlarımızın kura çekimi esnasında rahat edecekleri bir ortamın hazırlık aşamasını ve bu konuda alınacak tedbirlerin kapsamını inceleme fırsatımız oldu. Ayrıca İndere bölgesinde yapımı devam eden 16 bin konutun yapım süreciyle ilgili çalışmaları görmek için Karadağ-İndere bölgesinde incelemelerde bulunduk. Bunun yanı sıra Örenli Mahallesi’nde yapımı büyük ölçüde tamamlanmış olan kalıcı konutları da yerinde inceledik. İndere ve Akpınar köylerindeki örnek kalıcı konutları da heyetçe ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde gördük. Yine Adıyaman merkezinde rezerv alanı olarak belirlenmiş olan ve inşaatı çok hızlı biçimde ilerleyen Atatürk Bulvarı üzerindeki yapıları inceledik. Yaptığımız gezi ve incelemelerin sonucunda, şehrimizin derlenip toparlanmaya başladığını ve hemşehrilerimizin kalıcı konutlarına bir an evvel ulaşmaları için gereken gayretin ortaya konulduğunu gördük. Altyapısıyla, üstyapısıyla, sosyal tesisleriyle, parklarıyla ve çevre düzenlemesiyle; en önemlisi de depreme karşı korunaklı ve güvenilir olması bakımından kalıcı konutlarımızı hem sağlam biçimde hem de estetik özellikleri gözeterek yapmaya devam ediyoruz. İnşallah, Şubat ayının ilk haftasında kura çekimiyle birlikte kalıcı konutlarımızın ilk teslimatı yapılacak. Daha sonra Mart ayında geniş bir katılımla düzenleyeceğimiz kura töreninin ardından, saygıdeğer hemşehrilerimizi, yapımı tamamlanmış olan çok sayıdaki kalıcı konuta kavuşturacağız. Adıyaman’daki bütün hemşehrilerimiz kendi kalıcı konutlarına kavuşuncaya kadar bize dinlenmek yok. Biz, hemşehrilerimizin bir an önce kalıcı konutlarına kavuşabilmeleri, hayatın bir an önce normale dönmesi, Adıyaman’ımızın bir an önce ayağa kalkması için bütün gayretlerimizi ortaya koyuyoruz. Kalıcı konutlarımızın temel atma sürecinden anahtarların teslim edilmesine kadar geçen bütün aşamaları yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Hatay’da enkazdan çıkarılan araçlardan 18 bin 931’i hak sahiplerine teslim edildi Haber

Hatay’da enkazdan çıkarılan araçlardan 18 bin 931’i hak sahiplerine teslim edildi

Depremin vurduğu Hatay’da enkazdan çıkarılan araçlardan 18 bin 931’i hak sahiplerine teslim edildi. Hurdaya dönen araçların hak sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte araç mezarlığında gözle görülür azalma oldu. Kahramanmaraş merkezli depremler Hatay’ı yerle bir etmiş, 25 bine yakın insan vefat etmişti. Asrın felaketinde binlerce araç hasar görmüş ve bu araçlardan 20 bin 534’ü muhafaza altına alınmıştı. Araç mezarlığını andıran alanda toplanan araçların teslimine Temmuz ayı sonu itibariyle başlanmıştı. Muhafaza altına alınan taşıtlardan şase numaraları tespit edilen 18 bin 931 araç hak sahipleri tarafından teslim alındı. Antakya ilçesi Derince Mahallesi’nde bulunan otoparkta da gözle görülür azalma oldu. “Çok zor, gördükçe üzülüyoruz” Araçların bulunduğu otoparkın yanı başında yaşayan Tülin Can, araçları her gördüğünde yeniden üzüldüğünü belirterek, “Burada çok hurda araç vardı. Çok kötü durumdaydı araçlar. Gördükçe çok üzülüyorduk, bizim evimizin yanı başında. Rabbim tekrar yaşatmasın. Çok zor, gördükçe üzülüyoruz. En başa göre sayıları çok azaldı” dedi. Depremin ilk aylarına oranla araç sayısında gözle görülür bir azalma olduğunu ifade eden Hüseyin Can, “Depremde enkazdan çıkan araçlar bizim mahallemize getirildi. Çoktu araçlar, çoğu gitti azı kaldı. Rabbim bir daha yaşatmasın. Gördükçe üzülüyoruz. Rabbim o günü kimseye yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, deprem konutlarından 350'si gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek Haber

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, deprem konutlarından 350'si gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar 7/24 esasına göre sürüyor. Depremlerin yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de etaplar halinde afet konutları inşa ediliyor. Dış cephe işlemleri yapılan, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan afet konutları, çevre düzenlemesinin ardından aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek. - "Depremzedelere tüm imkanları sağlıyoruz" Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçelerindeki binaların yarısına yakınının depremin etkisiyle yıkıldığını söyledi. Depremzedelerin ilk etapta çadırlarda, ardından konteynerlerde barınma ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Kılıç, hızla başlanan kalıcı konut çalışmalarında da önemli ilerleme kaydettiklerini ifade etti. Kılıç, ilçede 1776 konut yapılacağını aktararak şöyle konuştu: "Aralık ayının ortası gibi toplu konutlardan 350'sini teslim edeceğiz. Normalleşme sürecinde bu evler özellikle de kış ayında vatandaşlarımızı çok rahatlatacak. Ondan sonraki süreçte önümüzdeki yaza doğru da geri kalan konutlarımızı inşallah teslim etmiş olacağız. Şu an vatandaşlarımız konteyner kentlerimizde, az hasarlı ve hasarsız evlerinde kalıyor. Çadırda kalan hiçbir vatandaşımız kalmadı. Depremzedelere tüm imkanları sağlıyoruz. Konteyner kentlerde afetzedelerin kışı rahat geçirebilmesi için tüm destekleri sağlıyoruz. İnşallah önümüzdeki ay 350 konutu da teslim ettiğimizde vatandaşlarımız hem nefes alacak hem de kısa sürede bu konutların tesliminden dolayı daha ümitli olacak. Konutların tesliminden sonra daha normalleşip rahat bir sürece gireceğiz." Yapımı tamamlanan 350 konutun şu an oturulabilecek durumda olduğunu anlatan Kılıç, "Konutların altyapısı, ara yolları, çevre düzenlemesi yapılıyor, doğal gaz çekiliyor. Önümüzdeki ay kura çektiğimizde tüm konutlarda yaşam başlayacak." dedi.

TOKİ, bin 779 sosyal konutu teslim etmeye başladı Haber

TOKİ, bin 779 sosyal konutu teslim etmeye başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ, farklı illerde inşasına başladığı bin 779 konutun yapımını tamamladı.  Bu kapsamda Aksaray Sultanhanı 3. Etap’ta 158, Çorum Merkez Kuruçay’da 743, Denizli Baklan’da 94, Erzurum Aziziye Gezköy Mahallesi 1013 Konut Projesi’nde 299, Karaman Merkez Kırbağı Mahallesi’nde 317, Kars Sarıkamış 3. Etapta 206, Kırşehir Mucur’da 253, Konya Akören 3. Etap’ta 219, Konya Yalıhüyük’te 59 konut olmak üzere toplam bin 779 konutun inşasını tamamlayan TOKİ, anahtar teslimine de başladı. 16 Ekim’de hak sahiplerine verilmeye başlanan konutların teslimi kasım ayı sonuna kadar devam edecek. "Ülkemize güvenli konut ve işyerleri kazandırmaya devam edeceğiz"  Vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ettiklerini belirten Özhaseki, şunları kaydetti: "Bakanlık olarak bir yandan afet bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırıyor, diğer yandan kentsel dönüşümle ülkemizin yapı stokunu yeniliyor, öte yandan da sosyal konut projelerimizle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda ülke genelinde yapımı devam eden sosyal konut projelerimizden bin 779’unun inşasını bitirdik. Ekim ayı itibariyle anahtar teslimlerine başladığımız konutlarımızı, Kasım sonuna kadar teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize güvenli, iklim dostu ve sıfır atık uyumlu konut ve iş yerleri kazandırmaya devam edeceğiz."

TOKİ, bin 779 sosyal konutu teslim etmeye başladı Haber

TOKİ, bin 779 sosyal konutu teslim etmeye başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ, farklı illerde inşasına başladığı bin 779 konutun yapımını tamamladı.  Bu kapsamda Aksaray Sultanhanı 3. Etap’ta 158, Çorum Merkez Kuruçay’da 743, Denizli Baklan’da 94, Erzurum Aziziye Gezköy Mahallesi 1013 Konut Projesi’nde 299, Karaman Merkez Kırbağı Mahallesi’nde 317, Kars Sarıkamış 3. Etapta 206, Kırşehir Mucur’da 253, Konya Akören 3. Etap’ta 219, Konya Yalıhüyük’te 59 konut olmak üzere toplam bin 779 konutun inşasını tamamlayan TOKİ, anahtar teslimine de başladı. 16 Ekim’de hak sahiplerine verilmeye başlanan konutların teslimi kasım ayı sonuna kadar devam edecek. "Ülkemize güvenli konut ve işyerleri kazandırmaya devam edeceğiz"  Vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ettiklerini belirten Özhaseki, şunları kaydetti: "Bakanlık olarak bir yandan afet bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırıyor, diğer yandan kentsel dönüşümle ülkemizin yapı stokunu yeniliyor, öte yandan da sosyal konut projelerimizle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda ülke genelinde yapımı devam eden sosyal konut projelerimizden bin 779’unun inşasını bitirdik. Ekim ayı itibariyle anahtar teslimlerine başladığımız konutlarımızı, Kasım sonuna kadar teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize güvenli, iklim dostu ve sıfır atık uyumlu konut ve iş yerleri kazandırmaya devam edeceğiz."

Antalya'da kayalıklarda bulunan kız çocuğunun cesedi ailesine teslim edildi Haber

Antalya'da kayalıklarda bulunan kız çocuğunun cesedi ailesine teslim edildi

Şirinyalı Mahallesi'nde 30 Ekim'de kayalık alanda cesedi parçalanmış halde bulunan kadının Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testi sonrası 13 yaşındaki Aylin Kaya olduğu tespit edildi. Kayıp ilanı veren aileye ulaşan polis ekipleri, anne Natalya Kaya'nın da kızını teyit etmesi üzerine otopsi işlemlerinin ardından cenazeyi aileye teslim etti. Cenazenin teslimi sırasında anne Kaya üzüntü yaşadı. Aylin Kaya'nın cenazesi Kurşunlu Mezarlığı'na defnedilecek. - Olay Antalya'da 25 Ekim’de okul servisinden indikten sonra ortadan kaybolan Aylin Kaya’nın ailesi, kayıp başvurusunda bulunmuştu. Muratpaşa ilçesinde 30 Ekim'de falezlerde bulunan kız çocuğunun cesedini, anne Natalya Kaya Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda kıyafetlerinden teşhis ederken, yapılan DNA testiyle kızı olduğu kesinleşmişti. Soruşturma çerçevesinde, bir hafta önce okula gitmek için evden çıkan ve servisten indikten sonra ortadan kaybolan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Aylin Kaya’nın ailesi bulunan cesedin kızlarına ait olabileceği ihtimali üzerine Adli Tıp morguna geldi. Gerekli işlemlerin ardından cesedi gören anne Natalya, elbiselerden yola çıkarak cesedin kızına ait olduğunu söyledi. DNA karşılaştırmasının ardından cenazenin Aylin Kaya'ya ait olduğu belirlendi. Daha sonra cenaze anne Natalya Kaya tarafından teslim alındı. Gözyaşlarına boğulan anneyi eşi ve yakınları sakinleştirdi. Kaya'nın cenazesi İsmail Fetane Şahin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Güzeloluk Mahallesi'ndeki Boynuzlu Kuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Osmaniy'de yapımı süren 190 deprem konutunun aralıkta teslimi planlanıyor Haber

Osmaniy'de yapımı süren 190 deprem konutunun aralıkta teslimi planlanıyor

Depremlerden etkilenen Sumbas'ta, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlattığı 190 konutluk projenin yapımı sürüyor. Karaömerli Mahallesi'nde yapılan konutların tamamının, aralıkta hak sahiplerine teslim edilebilmesi için çalışılıyor. Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran,  6 Şubat'taki depremlerden Sumbas'ın da etkilendiğini hatırlattı. Depremin ardından TOKİ tarafından ilçede depremzedeler için 190 konutun yapımına başlandığını belirten Taşkıran, "Konutlarımız 12 blok halinde olacak. 6 bloğu 2+1, diğer 6 bloğu ise 3+1 dairelerden oluşacak. 3+1 konutlarımız 85 metrekare, 2+1 konutlarımız ise 65 metrekare olacak şekilde yapılmakta." diye konuştu. Taşkıran, her biri 4'er kattan oluşan blokların bazılarının kaba inşaatlarının tamamlandığını bildirdi. - "Konutlar, tünel kalıp sistemiyle oluşturuluyor" Depremzedeleri konutlara en kısa sürede yerleştirebilmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Taşkıran, şunları kaydetti: "İnşallah aralık sonunda blokların tamamı bitirilerek depremzedelerimizi yerleştirmeye, yaralarını sarmaya devam edeceğiz. TOKİ'nin yapmış olduğu yapılar, depremde hasar almayarak, tahribata uğramayarak dayanıklılığını zaten bütün Türkiye'ye göstermişti. Bu konutlar da TOKİ'nin genel idare şartnamesine ve deprem yönetmeliğine uygun olarak, tünel kalıp sistemiyle oluşturuluyor. Bütün vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla oturabilir."

Başkan Güngör: “Şehrimize 110 bin konut yapılıyor” Haber

Başkan Güngör: “Şehrimize 110 bin konut yapılıyor”

(İLKHABER)- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehirde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Merkez ilçelerde gerçekleştirilen zemin etüt çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Güngör, “Depremin ilk günlerinde ihtiyaçlar farklıydı, çalışmalar farklıydı, ilerleyen günlerde şu geldiğimiz noktada şehrimizin imar ile ilgili konuda son aşamaya geldik. Özellikle şu süreçte baktığımızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile şu konuya çok önem verdik. Biliyorsunuz zemin etüdü çok önemli çünkü yaşadığımız deprem nasıl bir şehir nasıl bir ulaşma yapılacağını ortaya koymamız gerekiyor. Onun için çok detaylı uzman ve üniversitelerdeki hocalarımız ile geniş bir grup şehrimizin imar çalışmalarını yaptı. Burada da çok kısmi bir alan kaldı ortaya çıkan duruma göre planlarımızı hazırlıyoruz, yapılaşma şartlarını ortaya koyuyoruz ve her geçen gün de bir yerin imar ile ilgili sorununu halletmiş oluyoruz. Onikişubat ilçesinde bu manada çok bir alan kalmadı, Dulkadiroğlu ilçesine Doğukent bölgesinde belediyemiz ile çalışmalarımız son aşamaya geldi, bakanlığımızın zemin etüdü çalışmalarına göre de buradaki yapılaşma şartlarını da açıklamış olacağız” dedi. ‘Ekim ayı sonunda teslimatlar başlayacak’ Kahramanmaraş’a yapılan kalıcı konutlar hakkında bilgiler veren Güngör, “Bir taraftan da kalıcı konutlar yükseliyor. Şehrimize 110 bin konut yapılıyor, bunun 82 bini merkezde, diğerleri de kırsal alanda köy konutu şekli ile yapılıyor. Şu an 40 binin üzerine çıktı yapı hızla devam ediyor, bitme aşamasına gelenler var. Ekim ayı sonunda da teslimatlar başlayacak ve her ay da teslimatlar devam edecek. Burada da TOKİ çok yoğun bir çalışma yürütüyor. Biz de zaman zaman bu alanları geziyoruz ve çalışmaları yerinde görüyoruz. Diğer taraftan şehrimizin yıkılmış alanları var, bu bölgeler Trabzon Caddesi, Azerbaycan Bulvarı ve o civardaki alan. Burada da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve TOKİ’nin işbirliği ile ve can kardeş Azerbaycan Devletimizin desteği ile bir çalışma yürütülüyor. Burada temeller atıldı şu an çalışmalar devam ediyor. İnşallah o bölgede şehrimizin geçmişteki tarihine, kültürüne ve hikayesine uygun olarak oradaki ticari hareketlilik devam edecek” diye konuştu. ‘Yerinde dönüşüme büyük talep var’ Kahramanmaraşlı vatandaşların yerinde dönüşüm projesine büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, “Şimdi yerinde dönüşüm konusunda Kahramanmaraş’ta çok büyük bir talep var. 35 binin üzerinde bir talep var. Burada şartlar belli, bir muvafakat gerekiyor yerinde yapılması için yüzde 51’lik. Bunun dışında projeyi isterlerse bakanlık sunuyor, şu anda da müracaatlar değerlendiriliyor önümüzdeki günlerde de ruhsatlar verilerek hızlı bir şekilde başlayacağını düşünüyorum. Bu süreçte aksaklıklar olduğu zaman bakanlıklarla bu süreçleri görüşüyoruz. Yerinde dönüşümün ilerlemesinde sorun olanlar varsa bakanlığımız bu düzenlemeleri yapacak. Şu anda da iyi bir süreç işliyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.