TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#THY

İLKHABER-Gazetesi - THY haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, THY haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkonsolos, ülkesine giden THY uçağını su dökerek uğurladı Haber

Başkonsolos, ülkesine giden THY uçağını su dökerek uğurladı

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul-Melbourne seferlerine başladı. Avustralya’nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber de ülkesine gidecek olan uçağı, aprondan ayrılması sırasında su dökerek uğurladı. Geçtiğimiz günlerde Avustralya'nın Melbourne kentine yapacağı uçuşları duyuran THY'nin ilk seferi gerçekleşti. İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapan THY'ye ait TK168 sefer sayılı uçak, Singapur'a uğradıktan sonra Melborune'e devam edecek. Uçuşlar Singapur aktarmalı, haftalık üç frekans olarak icra edilecek. Aktarmada uçak değişimi olmayacak. Singapur’da yakıt alımı ve yolcu indirme/bindirme işlemleri de yapılacak. THY bu sayede Singapur-Melbourne hattında da yolcu taşımaya başlamış olacak. THY tarafından 6. kıtaya ilk olacak olan uçuşta TC-LJF tescilli Boeing 777 tipi uçak kullanıldı. Uçağa binen 349 yolcuya, kapıda lokum ikram edildi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, 6. kıtaya ilk seferi başlatmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Avustralya'nın 26 milyon nüfusu bulunduğunu ve ülkede yıllık kişi başı milli gelirin 70 bin dolar olduğunu belirten Bolat, "Avustralyalılar daha önce de Türkiye'ye geliyordu. Anzaklar'dan dolayı ülkemize gelmek için uzun bir yol katediyorlardı. Artık Melbourne'den binen bir yolcu, 19 saatlik uçuşla Türkiye'ye gelecek." dedi. Avustralya’nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber de ülkesine gidecek olan uçağı, aprondan ayrılaması sırasında su dökerek uğurladı. Başkonsolos Huber, elindeki gümüş kupada bulunan suyu önce eliyle serpiştirdi, ardından kupadaki suyun tamamını döktü. Başkonsolos Huber'in uçapı su dökerek uğurlamasına ilişkin görüntüleri ise sosyal medyada hayli ilgi çekti. Türkiye'de ve farklı ülkelerde olan su döker uğurlama geleneği, özellikle asker uğurlama, hac veya umre yolculukları, uzun seyahatler gibi durumlarda uygulanıyor. Su döker uğurlamak, bir gelenek veya inanış olarak, yola çıkan bir kişiye şans ve bereket dilemek için yapılıyor.

THY'nin 2 Boeing 737 MAX 9 tipi uçağı İran'da kaldı Haber

THY'nin 2 Boeing 737 MAX 9 tipi uçağı İran'da kaldı

Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 MAX 9 tipi uçağının kalkıştan hemen sonra acil çıkış kapısının kopmasının ardından Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeing tipi 171 uçağın yere indirilmesi talimatını vermişti. FAA'nın kararının ardından açıklama yapan Boeing, güvenliğin en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı ve etkilenen uçaklarla aynı konfigürasyona sahip 737-9 uçaklarının derhal denetlenmesi gerekliliğini ifade etti. THY'nın 2 Boeing 737 MAX 9 tipi uçağı İran'da kaldı Türk Hava Yolları (THY) ise filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın seferden çekildiğini duyurdu. THY'nin aldığı seferden çekme kararının ardından İran'da bulunan 2 Boeing 737 MAX 9 uçağın durumu belirsizliğini koruyor. THY, İran'da kalan uçakların Türkiye'ye getirilip getirilmeyeceği konusunda bir açıklama yapmazken, 5 uçağın seferden çekilmesinin uçuşları olumsuz yönde etkileyeceği tahmin ediliyor. "Havayolu zarar edecek" 2018 yılında Boeing 737 Max 8 tipi uçakların seferden çekilmesi havayolu şirketlerinin büyük zarar etmesine neden olmuştu. Aylarca yerde kalan uçaklar nedeniyle tüm dünyada hava yolu şirketleri yüzlerce milyon dolar zarar etmişti. Bu zararların bir kısmını uçakların imalatçı firması Boeing karşılamıştı. Boeing 737 MAX 9 uçaklarının yere indirilmesi nedeniyle THY'nin bazı seferlerinin aksayabileceği konuşulurken, uçakların seferden çekilmesinin getireceği zararı nasıl telafi edeceği henüz belli değil. Daha önce de Boeing 737 Max 8 tipi uçaklar da seferden çekilmişti 2018'de Endonezya ve 2019'da Etiyopya'da Boeing, "737 Max 8" tipi uçakların yazılım hatası nedeniyle düşmesinin ardından tüm dünyada bu uçakların uçuşu durduruldu. Boeing firmasının yaptığı araştırmaların sonunda Boeing, "737 Max 8" tipi uçakların yükseliş açısını ayarlayan sensörler arasındaki veri uyuşmazlığının yol açtığı tespit edilmişti. Daha sonra Boeing firmasının geliştirdiği yeni yazılımın uçaklara yüklenmesinin ardından "737 Max 8" tipi uçaklar uçmaya başlamıştı.

THY ile Riyadh Air arasında işbirliği anlaşması imzalandı Haber

THY ile Riyadh Air arasında işbirliği anlaşması imzalandı

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) ile Riyadh Air arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında şirketler yolcularına her iki hava yolunun uçuş ağından yararlanma imkanı sunacak.THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, THY ve Riyadh Air arasında Türkiye ve Suudi Arabistan iç hatları ile İstanbul ve Riyad ötesi noktalara seyahat eden yolculara avantajlar sunma, aynı zamanda derin işbirliklerini temellendirmeyi hedefleyen mutabakat zaptı, ICAN 2023 (ICAO Air Services Negotiation Event) etkinlikleri kapsamında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da imzalandı.Anlaşma, 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek ve Riyadh Air'in faaliyetlerine başlamasının akabinde uygulanacak.THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukcu ve Riyadh Air Üst Yöneticisi (CEO) Tony Douglas'ın imzalarıyla yürürlüğe giren mutabakat zaptıyla her iki hava yolunun sadakat programı üyeleri, şirketlerin uçuşlarından da mil kazanabilecek.İki hava yolu şirketi, ticari işbirliklerinin yanı sıra kargo, eğitim, teknik ve dijital gibi alanlarda da muhtemel işbirlikleri üzerine çalışmalara başlayacak.Açıklamada görüşlerine yer verilen Konukcu, Türkiye'nin bayrak taşıyıcı markası olarak Riyadh Air ile imzalanan bu anlaşmadan mutluluk duygunu belirtti.Yolcuların her iki şirketin imkanlarından faydalanabileceğini kaydeden Konukçu, "Interline ve codeshare gibi fırsatların değerlendirilmesiyle yakın gelecekte yolcularımız iki hava yolunun da networkünden faydalanabilecek. Riyadh Air'in 2025 yılı ortasında faaliyete geçmesiyle birlikte yapılacak işbirlikleri sayesinde misafirlerimize geniş bağlantı seçenekleri sunularak seyahat deneyimlerine olumlu katkı sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.- "THY dünya standartlarında bir havacılık markasıdır"Riyadh Air CEO'su Tony Douglas ise bu anlaşmanın hizmet verilen destinasyonlar açısından dünyanın en büyük küresel hava yolu şirketiyle ortaklık kuran Riyadh Air'in gelişiminde çok önemli bir adım olduğunu belirtti.Anlaşmanın yolcularına önemli imkanlar sunacağına dikkati çeken Douglas, şunları kaydetti:"Yolcu odaklı, pazar lideri, küresel bir hava yolu markası olan Türk Hava Yolları ile kurulacak olan yakın ilişkimiz İstanbul Havalimanı gibi global bir network merkezi aracılığıyla, özellikle Türkiye, Avrupa ve Amerika'da olmak üzere dünya çapında yaklaşık 130 noktaya kesintisiz bağlantı sağlayacaktır. Yapılan anlaşmalar, son derece önemli olup çokça faydası bulunmaktadır. THY, dünya standartlarında bir havacılık markasıdır ve Riyadh Air'in hikayesinde rol almasından gurur duyuyoruz."Mutabakat zaptı ile yolcu memnuniyetinin artırılmasının yanı sıra havacılıkla ilgili hizmetlerde, kargo ve dijital gelişim gibi birçok alanda da fayda sağlanması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.