TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#trafik

İLKHABER-Gazetesi - trafik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, trafik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da yayalar bilgilendirildi Haber

Adana'da yayalar bilgilendirildi

Adana’da trafik kazalarını önlemek amacıyla yayalara ve araç sürücülerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. İLKHABER Gazetesi'nden Abdurrahim Sağ'ın haberine göre; Trafikte sıklıkça yaşanan trafik kazaları devam ederken, bu kazaların yaşanmaması için sık sık uyarılar ve bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen duyarsız kural tanımaz sürücüler nedeniyle trafik kazaları yaşanmaya devam ediyor. ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR  Konuyla ilgili çalışmalarını süren Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir, 5 Adımda Güvenli Trafik, Öncelik Hayatın Öncelik Yayanı’ sloganı ile çalışmalarını sürdürdü. BİLGİLENDİRME YAPILDI Kentin birçok noktasında görev alan trafik ekipler, yaralamalı ve ölümlü kazaları önlemek amacıyla yayalara ve sürücülere yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı. Seyir halindeki araçları durduran ekipler, sürücülere broşür dağıtıp, gerekli bilgilendirmeleri gerçekleştirdi. YAYA GEÇİTLERİNDE DENETİM Trafiğin yoğun olduğu caddelerdeki yaya geçitlerinde de denetimlerini sürdüren ekipler, burada yayaların karşıdan karşıya geçmeleri için araçları durdurdu. Yayalara bilgiler veren trafik polisleri güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağladı. BROŞÜR DAĞITTILAR Yayaların trafik kurallarına uymalarının önemini anlatan polisler, yayalara broşürler dağıttı. Bilgilendirilen yayalar trafik polislerine teşekkür ederek, “Polisler varken bizlere sürücüler yol veriyor. Ancak polislerin ve ışıkların olmadığı yerde sürücüler maalesef ki yaya geçitlerinde çok nadir yol veriyorlar. Sürücülerin yayalara karşı biraz daha duyarlı olmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.  ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın , 5 Adımda Güvenli Trafik , Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ temasıyla yapılan çalışmayla ilgili Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden şu ifadeler paylaşıldı; “İl Merkezi trafik birimlerimizce yürütülmekte olan,  ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın , 5 Adımda Güvenli Trafik , Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ projeleri kapsamında, araç sürücüleri ve yayalara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.”

Adana’da yarın Uğur Mumcu Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılacak Haber

Adana’da yarın Uğur Mumcu Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana ziyareti nedeniyle yarın Uğur Mumcu Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Şubat Pazar günü saat 12.00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılmak üzere Adana'ya gelecek. Cumhur İttifakı Ortağı AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı ile MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, tüm Adanalıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 25 Şubat Pazar günü saat 12.00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek olan mitinge davet etti. Başkan Gülaçtı ile Başkan Kanlı, yaptıkları ortak açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingine katılımın her zamanki gibi yoğun olmasını bekliyoruz. Adanalı hemşerilerimiz, geçmişte olduğu gibi pazar günü de Sayın Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşılayacaklardır." dedi. Uğur Mumcu Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılacak Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda ise, yarın Uğur Mumcu Meydanı'na çıkan yolların trafiğe kapatılacağı belirtildi. Duyuruda, şu ifadeler yer aldı: "25 Şubat 2024 Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizin ziyaretleri nedeniyle; Uğur Mumcu Meydanı'na çıkan yollar; Kasım Gülek Kavşağından Gar Meydanı istikameti, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Şehit Mustafa Sarı Köprüsü Kavşağından Sular istikameti, Vali Kavşağından Gar Meydanı istikameti, Ziyapaşa Ramazanoğlu Kavşağından Gar Meydan istikameti trafiğe kapatılacaktır. Atatürk Caddesinden Sular istikametine gelen trafik akımı zorunlu olarak Kasım Gülek Kavşağı istikametine verilecektir. Trafikte yoğunluğun oluşmaması ve mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızın alternatif güzergâhları ve araçlarını uygun alanlara park etmeleri önemle rica olunur."

Trafik içerisinde yeni dönem başladı: Araç plakasında zorunluluk bulunacak Haber

Trafik içerisinde yeni dönem başladı: Araç plakasında zorunluluk bulunacak

Halihazır durumda yürürlükte bulunan yönetmelikte 35. Madde üçüncü fıkrası içerisinde değişiklik bulunan düzenlemelerde araç plakalarında aranan mevcut olan şartlara ek olarak harf ve il kodunun arasında yer alan bölge içerisine plakaya yönelik olan bilgilerin doğruluklarının teyit edilmesi açısından 15x15 mm boyutlarında karekod ve plaka basım yılı ile başlamakta olan 12 punto ve 12 haneli bulunan seri numara getirilme durumu sağlayacaktır. MEVCUT BULUNAN ARAÇLAR AÇISINDAN HERHANGİ BİR DEĞİŞİM ŞARTI BULUNMAYACAK Mevcut durumda muayenesi yapılan ve trafikte bulunma uygunluğu bulunan plakalar açısından herhangi bir değişiklik zorunlu olarak tutulmuyor. Bu duruma karşı olarak otomobil alım ve satım işlemleri sonrasında plaka tescil kayıtları arandığından dolayı söz konusu bulunan uygulama sebebiyle yeni otomobil sahibi olan kişiler plaka değişikliklerinde karekod basılı olan yeni plakalara geçmek durumunda kalabilir. Bu konu hakkında değerlendirmelerde  bulunan Muğla Kamyoncu Otomobil ve Şoför Esnaf Oda Başkanı olan Arif Özer, halkın çekineceği ya da herhangi bir korkacağı durumun olmadığı yalnızca alım ve satım durumlarında ya da plaka kaybetme durumlarında TÜVTÜRK tarafına giren ve ağır kusur olarak geçmekte olan plakalar bulunuyor ifadelerine yer verdi. Diğer durumlarda plaka değişikliği yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğer TÜVTÜRK kurumuna gidildiğinde plakadan geçilmezse ya da alım ve satım durumlarında noter üzerinden alınan kağıtt ile gelinmesi bu şekilde plakada bulunan referans numarası girilerek eşleştirme yapılmaktadır. YENİ UYGULAMANIN FAYDALARI NELERDİR Sahte plaka kullanım durumlarını engellemektedir. Karekod, plaka bilgilerinin elektronik ortam içerisinde kayıtlı bulunmasını sağlayacaktır. Bu şekilde sahte olan plakalar kolay bir şekilde tespit edilmektedir. Araç takipleri ve kontrol durumları sağlıklı olarak yapılmaktadır. Karekodlar plaka bilgilerinin her durumda güncel bulunmasını sağlamaktadır. Bu şekilde araçlar daha kolay şekilde takip edilerek kontroller gerçekleştirilmektedir. Trafik güvenliklerinin artma durumlarına katkı sağlamaktadır. Sahte plaka kullanımlarının engellenmesi, araç takiplerinin kolaylaşması ve trafik güvenliğinin artma durumlarına katkı sağlamaktadır.

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl tünelleri’nde sona doğru Haber

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl tünelleri’nde sona doğru

Şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapılan devasa projelerden olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl tünellerinde çalışmalar da sona yaklaşılırken, Başkan Mehmet Tahmazoğlu yapılan çalışmaları adım adım yakından takip ediyor. Başkan Tahmazoğlu, şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapamazsınız dedikleri ne varsa yaptıklarını ifade etti. "Trafik yükünü hafiflettik" Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılamaz denilenleri yaptığını ifade ederek, “Gaziantep’te her gün trafiğe çıkan araç sayısı artıyor. Görev alanımıza girmemesine rağmen trafiği rahatlatmak adına yol çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özdemirbey Caddesini iki şeritten 6 şeride çıkaralım dedik. Yapamazsın dediler yaparsan heykelini dikeriz dediler. Çok kısa sürede Özdemirbey Caddesi’ni Sanat Okulundan Düztepe’ye kadarki kısmını kısa bir sürede 2 şeritten 6 şeritte çıkardık. Bununla da yetinmedik Düztepe-Dutluk arasını da iki şeritten 6 şeritte çıkararak şehrin trafik yükünü hafiflettik” dedi. "Yeşilvadi bulvarını hizmete açtık" Sadece Özdemirbey Caddesini değil daha sonra şehre YeşilVadi Bulvarını kazandırdıklarını belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şehrimizi doğudan-batıya bağlayan 12 şeritli YeşilVadi Bulvarını şehrimize kazandırdık. Ayrıca şehir merkezinde bulunan 40 yıldır çıkmayı bekleyen tamircilere Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni yaparak esnafımızı oraya taşıdık. Boğaziçi Bulvarı 1. Etabını Hoşgör Meydanı’ndan Özdemirbey Caddesi’ne kadar açarak trafiğe nefes aldırdık. Bununla da yetinmeyerek Boğaziçi Bulvarı 2’nci etabını da açıp Özdemirbey Caddesi’ni Şehreküstü Kavşağı’na bağlayarak İnönü Caddesi üzerindeki trafik yükünü kaldırdık” şeklinde konuştu. "Yeşilvadi Köprülü Kavşağı 5 ayda tamamladık" Başkan Mehmet Tahmazoğlu 5 ay gibi kısa bir sürede YeşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşağı yaptıklarını belirterek, “Şehrin trafik yükünü hafifletmek adına çok önemli bir projeye daha imza atarak YşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşağı yaptık. Burayı yapamazsın dediler. Ama biz 5 ay gibi kısa bir sürede yaparak vatandaşın hizmetine sunduk” dedi. "Tüneller 2 ay içinde bitecek" Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünellerinin yakın zamanda hizmete gireceği müjdesini veren Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep’te bir ilk gerçekleşiyor. Yaptığımız Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri ile Şehreküstü Kavşağı’nı YeşilVadi Bulvarı’na bağlayacağız. İki tünelin Nisan ayında temelini attık. Şu anda betonlama çalışmamız aydınlatma çalışmalarımız hızla devam ediyor, iki ay içerisinde tünellerimizin tüm işlemlerini bitirerek vatandaşların hizmetine açacağız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.