TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#tutuklanma

İLKHABER-Gazetesi - tutuklanma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, tutuklanma haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'da çaldığı telefonu satmaya çalışırken yakalanan kapkaç zanlısı tutuklandı Haber

Adana'da çaldığı telefonu satmaya çalışırken yakalanan kapkaç zanlısı tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da yolda yürüyen kadının kapkaç yöntemiyle çaldığı cep telefonunu satmaya çalışırken yakalanan şüpheli tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Aslıhan B. (26) iş yerindeki ilk mesaisine yetişmek için merkez Seyhan ilçesi Çakmak Caddesi'nde yürüdüğü sırada yanına bir kişi yaklaştı. Şüpheli, Aslıhan B'nin cep telefonununu görüşme yaptığı sırada çalıp kaçtı. Kadının yardım istemesi üzerine çevredekiler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin eşkalini belirlemek için bölgedeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Ekip, zanlının kaçış anına ait görüntülere ulaştı. Yapılan araştırmada şüphelinin "hırsızlık", "tehdit" ve "yaralama"dan emniyette suç kaydı bulunan Muhammed I. (18) olduğu tespit edildi. Bir süre sonra ekip, zanlının çaldığı telefonu satmak için merkez Yüreğir ilçesi Karataş Caddesi'ndeki iş yerine girdiğini haber aldı. Adrese giden ekip, şüpheli Muhammed I'yı kaçmaya çalışırken yakaladı. İş yeri sahibi Esin Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlının satmak için getirdiği telefonun şifresini bilmediği ve faturası olmadığı için çalmış olabileceğinden şüphelendiğini söyledi. Telefonu incelediği sırada mağdurun babasından telefona arama geldiğini ve çağrı gelen telefon numarasını gizlice aradığını kaydeden Ekinci, şunları söyledi: "Karşımdaki kişi kızının telefonunun kapkaç yöntemiyle çalındığını ve kendilerinin şikayetçi olmak için karakolda bulunduklarını aktardı. Daha sonra bir polis, zanlıyı oyalamamızı isteyip kendilerinin hemen geleceğini söyledi. Bir süre sonra da polisler gelip zanlıyı yakaladı." Emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Polis, cep telefonunu sahibine teslim etti.

Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan iki dolandırıcılık zanlısı tutuklandı Haber

Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan iki dolandırıcılık zanlısı tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da, telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak 75 yaşındaki kadının 156 bin 890 lirasını ve 9 bin 217 dolarını dolandırdığı iddia edilen 2 şüpheli tutuklandı. Alınan bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada isminin geçtiğini belirttiği Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan İffet Zeynep G'den tutuklanmaması için talimatlarını yerine getirmesini istedi. Hesabındaki 100 bin lirayı telefon telefondaki kişinin verdiği hesaba yatıran İffet Zeynep G, 56 bin 890 lira ve 9 bin 217 doları da bir akaryakıt istasyonunda buluştuğu şüpheliye verdi. Yaşlı kadın, bir süre sonra dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekipleri, Belediyevleri Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurdukları araçtaki H.Y. (25) ve Ö.D'nin (39) hareketlerinden şüphelendi. Zanlılar, araçlarındaki parayı fark eden ekiplere, otomobil satın almak için kente geldiklerini, anlaşamadıkları için vazgeçtiklerini ve Şanlıurfa'ya döneceklerini söyledi. Polis, yaptığı çalışmayla zanlıların İffet Zeynep G'yi dolandıran kişiler olduğunu tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Adana'da silahla yaralama şüphelisi 4 kişi tutuklandı Haber

Adana'da silahla yaralama şüphelisi 4 kişi tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da bir kişinin yolda tabancayla vurularak yaralanması olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı. Merkez Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi Çatalan Caddesi'nde yürüyen Beytullah P'ye (42), bir otomobilden tabancayla ateş edildi. Beytullah P'nin bacağına isabet eden 5 kurşunla yaralandığı saldırının ardından şüpheliler olay yerinden kaçtı. Yaralı, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmada olayda kullanılan aracın plakasını tespit etti. Ekipler, O.E. adına kiralandığını belirlediği aracın Karaisalı ilçesi yönüne gittiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, aracı yolda durdurup içindeki şüpheliler O.E, P.AS. ve T.N'yi gözaltına aldı. Ekipler, olaya karıştığı ileri sürülen E.O'yu da Karaisalı ilçesinde yakaladı. Olayda kullanılan tabanca ise ilçedeki ormanlık alanda toprağa gömülü olarak bulundu. Zanlılardan E.O'nun alacak verecek meselesi nedeniyle arasında anlaşmazlık bulunduğu ileri sürülen Beytullah P'yi arkadaşlarıyla iki gün boyunca takip ettiği ileri sürüldü. Başka bir suçtan da hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlenen zanlı E.O. ile diğer 3 zanlı sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Damada silahla tehditten tutuklama Haber

Damada silahla tehditten tutuklama

ANTALYA (AA) - Antalya'da kına gecesinden sonra evinin balkonundan silahla mahalle bekçilerini hedef alarak ateş ettiği iddiasıyla gözaltına alınan damat tutuklandı.Okan K. (18), hayatını birleştirmeye hazırlandığı Gülfer Pehlivan (18) ile 28 Ağustos'ta Muratpaşa ilçesi Doğuyaka Mahallesi'nde düzenlenen kına gecesinden sonra evlerinin balkonundan tabancayla ateş açtı. İki mahalle bekçisinin ihbarı üzerine Okan K, polis ekiplerince gözaltına alındı. Bekçileri hedef aldığı, tabancadan çıkan mermilerden birinin aydınlatma direğine isabet ettiği öne sürülen Okan K, işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Düğün günü gelinliğini giyip hazırlanan Gülfer Pehlivan, damadın tutuklandığı haberiyle baygınlık geçirdi.Yakınlarınca sakinleştirilmeye çalışılan Pehlivan, evinde eşiyle çekildikleri fotoğraflara ve gelinliğine bakarken gözyaşı döktü. Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kına gecesinden sonra Okan K'nin alkollü olduğunu, balkondan ateş ettiğini söyledi.Okan K'nin sevinçten dolayı silahla ateş ettiğini savunan Pehlivan, şöyle konuştu:"Devletin de iki memuru aşağıdan geçiyordu, üzerilerine alındılar, şikayetçi oldular. Eşim kendisi teslim oldu, özür diledi. Hepsinden özür diledi. Ona rağmen tutuklandı. En mutlu günümde gelinliğim ve elimin kınasıyla ortada kaldım. En kısa zamanda tahliye edilmesini istiyorum. Eşim tutuklanmayı hak etmedi. Tutuklamaya itiraz edeceğiz. Düğünümüzü yapabilmek için gelinliğimle eşimi bekliyorum."Damadın gözü yaşlı annesi Suzan Süzen de oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.