TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yurt

İLKHABER-Gazetesi - Yurt haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yurt haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ordu’da kız öğrenci yurdunda asansör paniği Haber

Ordu’da kız öğrenci yurdunda asansör paniği

Ordu’da üniversite öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunda 10 kişinin bindiği asansör arıza yaptı. Olayda yaralanan olmazken, öğrenciler asansörün düştüğünü sanıp panik yaşadı. Altınordu ilçesi Akçatepe Mahallesi’nde bulunan 3 bloklu kız öğrenci yurdunun bir blokunda 10 kişinin kullandığı asansör, birinci kattan zemin kata indiği esnada arıza yaparak durdu. Durumun bildirilmesi üzerine asansörde kalan öğrenciler firma görevlisinin müdahale etmesi ile yara almadan dışarıya çıkartıldı. Olayda yaralanan olmazken, diğer öğrenciler asansörün düştüğünü sanıp yurdun bahçesine çıktı. Olay yerine polis, jandarma ve tedbir amaçlı sağlık ekipleri sevk edildi. Bu esnada güvenlik mensupları öğrencilerin taleplerini dinleyerek sakinleştirmeye çalıştı. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ordu Mehmet Fuat Köprülü Kız Öğrenci Yurdumuzda asansör arızası olmuş, arıza sonrası asansörde kalan öğrenciler yetkili servisin asansör kapısını açması sonrası, bir sıkıntı yaşamadan güvenle asansörden çıkmışlardır” denildi. Asansör firması görevlisi ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, jandarma ekipleri çok sayıda öğrencinin ifadesini aldı. Öte yandan asansörlerin kontrollerinin sürekli olarak yapıldığı, arıza yapan asansörün bakımlarının da yeni yapıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Antalya'da yurtlar arası spor turnuvaları başladı Haber

Antalya'da yurtlar arası spor turnuvaları başladı

Antalya'da düzenlenen yurtlar arası spor müsabakaları başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, her yıl düzenlenen organizasyon ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yurtlarda kalan öğrencilerin fiziki gelişimlerine katkı sağlamak, aralarındaki birlik, beraberlik ve centilmenlik duygularını güçlendirmek amaçlanıyor. Yurtlar arası spor müsabakalarının Antalya il elemeleri masa tenisi, satranç, badminton, geleneksel Türk okçuluğu, bilardo, atletizm, tenis, yüzme, bilek güreşi branşlarında başladı. Turnuvaların ikinci ayağı ise voleybol, basketbol, futbol, halk oyunları branşlarında aralık ve ocakta gerçekleştirilecek. Müsabakalar sonunda kategorilerinde dereceye giren sporcular ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenecek tarihlerde düzenlenecek grup ve Türkiye finallerinde illerini temsil etmeye hak kazanacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, öğrencilerin müsabakalara yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Yurtlarımız artık öğrencilerimize sadece barınma imkanı sunan bir yer olmaktan çıkıp, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle onların bedensel, zihinsel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunan büyük bir eğitim yuvasına dönüştü. Öğrencilerimiz kişisel gelişim atölyelerimizin yanında sportif faaliyetler içinde olması için yurtlarımızda eş zamanlı etkinlikler düzenliyoruz. Yurtlar arası turnuvaların il elemelerinde öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda farklı branşlarda müsabakalarımızın startını verdik. Tüm öğrencilerimize müsabakalarda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

GSB yurtlarında ebru kursu yoğun ilgi görüyor Haber

GSB yurtlarında ebru kursu yoğun ilgi görüyor

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Karaman Kız Yurdu’nda da öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikler hızla artmaya devam ediyor. Bu çerçevede Karaman Kız Yurdu’nda öğrencilere yönelik 20 öğrencinin katılımı ile ebru kursu açıldı. Eğitmen Nilüfer Çetin tarafından verilen ebru eğitimleriyle öğrenciler hem ebru sanatının inceliklerini öğreniyor hem de günün stresini atma fırsatı buluyor.  Boş zamanlarını yeni bir sanat öğrenerek değerlendirdikleri için memnun olduklarını belirten öğrenciler, “Ebru sanatı eğitimlerimiz eğlenceli bir şekilde devam ediyor. Eğitmenimiz Nilüfer Çetin ile birlikte bu sanatın tüm inceliklerini öğrenme fırsatı buluyoruz. En güzeli de bu sanatı ücretsiz bir şekilde alıyoruz. Bizlere böylesine güzel ve anlamlı hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.  Gençlik ve Spor BakanlığI (GSB) Karaman Yurtlarında barınan öğrencilerin dolu dolu bir yıl geçirmeleri için çalışmalara devam ettiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “GSB Karaman Yurtlarımızda yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte birçok alanda ücretsiz kurslarımızı öğrencilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Son olarak Karaman Kız Yurdumuzda öğrencilerimiz için ebru kursumuzu açtık. Öğrencilerimiz açılan bu kurslarla hem sanat öğreniyorlar hem de boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Öğrencilerimizin mutlu ve huzurlu olması bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.

Büyükşehirden üniversite öğrencilerine yeni bir yurt Haber

Büyükşehirden üniversite öğrencilerine yeni bir yurt

Böcek, Antalya’da artan kira fiyatları sonrasında üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını çözmek amacıyla üniversite bölgesinde geçtiğimiz yıllarda 330 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdunu hizmete açmıştı. Daha sonra Elmalı’da bir yurt açan Başkan Muhittin Böcek, son olarak Gülveren Mahallesi’nde kız öğrenciler için yeni bir yurt desteği sağladı. Böcek ve Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluç arasında, öğrenci yurdunun kiralanması ve işletilmesiyle ilgili protokol imzalandı.  Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya Üniversite Destekleme Vakfı’ndan kiralanan 50 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun hayırlı olmasını dileyerek, “Geleceğimizin teminatı gençlerimize, öğrencilerimize yurdumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Vakfın kurucularına çok teşekkür ediyorum. 50 yıldır verdikleri hizmetlerden dolayı minnettarız” dedi. "Şartı yurt yapılmasıydı" Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Başkanı Tunç Uluç, yurt arsasının 10 yıl önce hayırsever Şengül Çiftçioğlu tarafından bağışlandığını anlatarak, “Şengül Hanımın tek bir şartı vardı; arsasına ihtiyaç sahibi kız öğrenciler laik çizgide bir için bir yurt yapılması. Biz bu yurdu yaptık, işlettik. Şimdi de Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından işletilecek. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Antalya yurtlarındaki Cumhuriyet coşkusu Haber

Antalya yurtlarındaki Cumhuriyet coşkusu

Gürhan, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kentteki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini aktardı. Kırmızı-beyaza bürünen Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarının coşku dolu etkinliklere sahne olduğunu bildiren Gürhan, şu ifadeleri kullandı: "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu yurtlarımızda gençlerimizle yaşıyoruz. Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet pastası öğrencilerle birlikte kesildi. Aynı zamanda öğrenciler Kaleiçi Yat Limanı'nda, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan deniz korteji etkinliğine katıldı. Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olacağına inandığımız gençlerimiz için tüm imkanlarımızı yurtlarımızda seferber etmiş durumdayız. Aile ortamını aratmamak için Antalya ve ilçelerimizde bulunan yurtlarımızda onların mutlu olmaları için çeşitli etkinlikler düzenledik." Gürhan, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın en özel, en anlamlı günlerinden birini gençlerle yaşadıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyet gençlerimizin emanetindedir. Bu emanetle Türkiye'nin en önemli dönüm noktalarından biri olduğu gibi aynı zamanda gençlerimiz hayal ettiklerimizi gerçekleştireceği Türkiye Yüzyılı'nın da başladığı bir tarihtir. Okuyan, araştıran, sorgulayan, bilime, sanata, spora, kültüre meraklı, milli ve manevi değerlere sahip gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünde hiçbir engel bırakmıyoruz."

Nef'ten yeni yurt projesi Haber

Nef'ten yeni yurt projesi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un en yoğun öğrenci nüfusuna sahip bölgesinde geliştirilen proje, üniversite öğrencilerine konforlu bir barınma imkanı sunarken yatırımcılara da kira getirisi ve ek gelir fırsatı sunuyor. Üniversite öğrencileri için tasarlanan modern ve konforlu bir yaşam konseptine sahip Novu, İstanbul'da gençlerin yaşam deneyimini kökten değiştiriyor. İlki 2016 yılında Merter'de hayata geçirilen Novu, yüzde 100 doluluk oranıyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin en büyük öğrenci nüfusuna sahip şehri İstanbul'da 2024 yılında tamamlanacak Novu Academic Residences Haliç, öğrencilere özel bir yaşam alanı sunarken, yatırımcılar için de dikkat çeken fırsatlar barındırıyor. Proje, yaklaşık 600 öğrencinin barınma ihtiyacını karşılamayı hedeflerken, yatırımcıya da aylık minimum 19 bin TL kira geliri sunma potansiyeli taşıyor. - "Hayat standardını yükseltecek kârlı proje" Açıklamada görüşlerine yer verilen Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Novu'nun gençlerin hayat standardını yükseltme hedefiyle hayata geçirildiğini belirtti. Novu Academic Residences Haliç'in gençlerin yaşam kalitesini yükseltmek ve yatırımcılara kârlı bir fırsat sunmak amacıyla tasarlandığını kaydeden Timur, şu ifadeleri kullandı: "İstanbul'da 1,5 milyon civarında üniversite öğrencisi bulunuyor. Kamu ve özel yurtları topladığınızda ancak 130 bin öğrencinin barınma sağlayacağı çerçevede bir imkan söz konusu. Biz bu barınma sorununu çok önce gördüğümüz için daha önce Merter'de ilk Novu projemizle öğrencilerimize önemli ölçüde hizmet vermeye başlamıştık. Şimdi ikinci Novu projemizle, yine bu barınma sorununa çözüm sağlarken, gelirini enflasyona karşı korumak isteyen yatırımcılara da kira getirili bir yatırım fırsatı sunuyoruz. İstanbul gibi bir metropolde geri dönüşüm süresi konutta 21 ila 33 yıl aralığında seyrederken, bu projede ortalama 11,6 yılda geri dönüşüm söz konusu."

Antalya'da KYK yurtlarında kalacak öğrenciler otogar ve havalimanında karşılanıyor Haber

Antalya'da KYK yurtlarında kalacak öğrenciler otogar ve havalimanında karşılanıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'ya gelen üniversite öğrencileri, otogar ve havalimanında karşılanıp barınacakları Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştiriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve Gençlik Merkezlerinin gönüllüleri, Antalya'ya gelen öğrencileri otogar ve Antalya Havalimanı'nda karşılıyor. Yapılan ikramların ardından servislerle KYK yurtlarına götürülen öğrenciler, burada giriş işlemlerinin ardından odalarına yerleştiriliyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, AA muhabirine, şu anda Türkiye'nin 81 ilinde KYK yurtlarında kalmak isteyip de dışarıda kalan bir öğrenci bile olmadığını söyledi. Uygulamanın, öğrencilerin yurtlara yerleşmesi sırasında hayatlarını kolaylaştırmak, onlara rehberlik edebilmek adına başlatıldığını ifade eden Topoğlu, "Hem otogarlarda hem havaalanlarında hem de tren garlarında genç kardeşlerimizi karşılıyoruz. Gönüllü kardeşlerimiz buralarda stantlar kuruyor. Arkadaşlarımıza rehberlik ediyorlar. Onlar için yapılan imkanları tanıtıyorlar." dedi. Bundan sonraki süreçlerde de her anlamda üniversite öğrencilerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Topoğlu, 81 ilde bu uygulamanın devam ettiğini bildirdi. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise üniversitelerin açılmasıyla son 3 gündür kente yoğun bir öğrenci girişi başladığını belirtti. Otogar ve havaalanında karşıladıkları öğrencileri, yorgunluk ikramının ardından kalacakları yurtlara servislerle ulaştırdıklarını anlatan Gürhan, "Yurtlarda oluşturduğumuz karşılama alanlarıyla velilere, çocuklarını bırakacakları yurtları görme şansı veriyoruz. Öğrenciler, aileleri ile vedalaştıktan sonra ev ve otel konforundaki yurtlarımızda misafir ediliyor." diye konuştu. - "Çok güzel bir proje" Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümünü kazanan Dilek Tavşan, Gaziantep'ten 13,5 saatlik otobüs yolculuğuyla Antalya'ya ulaştığını dile getirerek, "Gönüllülerden bir beyefendi gördü bizi, 'Üniversiteye servis gidiyor' dedi. Biz okula taksi ile mi gideriz otobüsle mi gideriz diye düşünüyorduk. Hemen geldik standa oturduk. Limonatamızı, kurabiyemizi yedik." dedi. Adana'dan gelen Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Mahir Altıparmak da otobüsten inmeden önce arkadaşıyla "Buradan nasıl gidelim? Taksiye mi binelim, tramvayla mı gidelim?" diye konuştuklarını anlatarak, "İndiğimizde Gençlik ve Spor Bakanlığından arkadaşlar bizi karşıladılar. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Çok güzel bir proje." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.