TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ziyaret

İLKHABER-Gazetesi - ziyaret haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ziyaret haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkan Vahap Seçer, Mersin Cemevi’ni ziyaret etti Haber

Başkan Vahap Seçer, Mersin Cemevi’ni ziyaret etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi’ni ziyaret etti. Başkan Vahap Seçer, burada yaptığı konuşmada, Mersin’in her inanç grubundan insanın yaşadığı bir şehir olduğunu ve kendisinin de kentin Belediye Başkanı olarak her inanç grubuna saygı duyduğunu söyledi. Bugüne kadar hep bu anlayışta olduklarını ifade eden Seçer, eşit yurttaşlık haklarına saygı duyulmayan veya ötekileştirilen insanlara da pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurguladı. Başkan Seçer, 5 yıl boyunca bu anlayış içerisinde olduklarını dile gitirerek, "Biz var olanı sürdürmek için değil farklı bir belediye başkanı olmak için geldik. Süregiden, yanlış olan, Türkiye’yi felakete götüren bu yönetim anlayışını ortadan kaldırmak ve bir fark yaratmak için geldik. Ne mutlu ki, bunu da başardığımızı görüyoruz. Dolayısıyla mezhebinden meşrebinden, siyasi partimden dolayı kendilerine bırakın hizmet edilmeyeceğini düşünen bölgelere gittiğim zaman kendimi sanki yıllarca bölgede yaşıyormuş, orada doğmuş, o sokakta büyümüş bir insan gibi hissediyorum. Bu bizler için çok büyük bir onur" dedi. Başkan Seçer: 5 yıllık emeğin sandığa nasıl yansıdığını tüm Türkiye’ye göstereceğiz CHP’li olmaktan övünç duyduğunu söyleyen Seçer, buna karşın Belediye Başkanlığı döneminde hiçbir zaman parti gözetmediğini ve herkesi kucakladığını belirtti.  31 Mart’ta 5 yıllık emeğin sandığa nasıl yansıdığını tüm Türkiye’ye göstereceklerini söyleyen Seçer, 2019’da kendisi hakkında söylenen yanlış söylemleri 5 yıl boyunca gerçekleştirdikleri adil ve eşit hizmet anlayışı sayesinde haksız çıkardıklarını hatırlatarak, "Şimdi insanlar, ‘Bu insan ayrımcılık yapmadı.’ diyorlar. Bizim kültürümüzde ve öğretimizde de bu var. Biz insanların rengini görmüyoruz. Sözümüzde, retoriğimizde ne söylüyorsak uygulamamızda da bunu yapıyoruz. Çıkıp insanların güzel konuşma sanatıyla beynini yıkayıp uygulamada asla onları ayırmıyoruz ve ötekileştirmiyoruz” diye konuştu. Başkan Seçer: Mersin’in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı var Gelecek 5 yılda Mersin’i çok daha iyi noktalara götüreceklerini söyleyen Seçer, "Mersin’in bana ihtiyacı yok ama benim anlayışıma ihtiyacı var. Kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı var. İnsanları seven, onları mezhebinden, meşrebinden, zenginliğinden, fakirliğinden, siyasi görüşünden ayırmayan, anlayışlara ihtiyacı var. Şahsıma değil, bu düşünceye ihtiyacı var. Bu anlayışın bu topraklarda tahkim olması için mücadele edeceğim" ifadelerine yer verdi. Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz da ziyaretinden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, kendisi ağırlamaktan her zaman mutluluk duyduklarını söyledi. 

MSÜ Kara Harp Okulu Öğrencileri, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na Girişinin 125. Yıl Dönümünde Anıtkabir'i Ziyaret Etti Haber

MSÜ Kara Harp Okulu Öğrencileri, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na Girişinin 125. Yıl Dönümünde Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu öğrencileri, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 125. yıl dönümü vesilesiyle Anıtkabir'i ziyaret etti. MSÜ Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı ve Milli Savunma Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur önderliğindeki Kara Harp Okulu öğrencileri, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştılar. Tümgeneral Yaralı, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Tümgeneral Yaralı, Anıtkabir Özel Defteri'ne imzasını attı. Tümgeneral Yaralı, deftere şunları yazdı: "En büyük Harbiyeli Ulu Önder Atatürk, kurmuş olduğunuz Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşadığımız bu günlerde, ilim ve irfan yuvası Kara Harp Okulu'na katılışınızın 125'inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını bir kez daha dile getirmek üzere huzurlarınızda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkesine ve milletine gönülden bağlı, askerlik mesleğini bir yaşam tarzı olarak benimsemiş Harbiyeliler, yüce milletimize bugünün ve geleceğin Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet etme yarışına başlamak için büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlerine devam etmektedirler. Kurulduğu 1834'ten bugüne silahlı kuvvetlerimize nice kahraman subaylar yetiştiren Harbiye, en zor koşullarda bile doğru karar verip birliğini en mükemmel şekilde sevk ve idare edebilecek, sadece çağı yakalamakla yetinmeyip, çağındaki askeri gelişmelere yön verebilecek lider subaylar yetiştirebilmek maksadıyla kendini geliştirmekte ve gece gündüz durmadan büyük bir azimle çalışmaktadır. Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu mensupları olarak, yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi, barış ve güvenliğin teminatı caydırıcı gücümüz ve üstün disiplin anlayışımız artarak devam ederken, asil milletimizin gururu olmaya devam edeceğiz. Siz ebedi uykunuzda huzur içinde yatınız. Yüce Atatürk, bu duygularla manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

CHP Niğde Milletvekili Gürer, yerel seçimler için de hız kesmeden çalışıyor Haber

CHP Niğde Milletvekili Gürer, yerel seçimler için de hız kesmeden çalışıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yerel seçime yönelik çalışmalara Ulukışla ilçesinde devam etti. CHP ilçe binasında partililerle buluşan Gürer, CHP ilçe Başkanı Barış Özçelik, CHP Ulukışla Belediye Başkan Adayı Hüseyin Toker ve İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ile seçim süreci üzerinde değerlendirme toplantısı yaptı. CHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Toker "Her seçmene erişmek ve ayrımsız her hemşerimizin desteğini alarak Ulukışla’da yerel seçimleri kazanmak için çalışıyoruz” dedi. Toker, “Sorunları biliyoruz, projelerimiz ile Ulukışla’ya hizmet etmeye hazırız. Ulukışla ilçemiz demiryolu ve karayolu kesişme noktasında gerekli gelişmeye eremedi. Yıllardır AKP yönetiminde Ulukışla beklenen gelişmeye eremedi. Biz bu süreci değiştirmeye ve Ulukışla’yı hak ettiği konuma taşımaya hazırız” diye konuştu. GÜRER ESNAF GEZDİ, VATANDAŞI DİNLEDİ CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de örgütün seçimlere birlik içinde ve başarılı bir çalışma süreci içinde hazırlandığını belirtti ve Belediye Başkan Adayı Hüseyin Toker ile Ulukışla pazarını gezip esnaf ziyaretlerinde bulundu. Pazarda vatandaşlar her hafta fiyat artışının olduğunu ve artık sınırlı, ihtiyaç kadar alış yapabildikleri ifade ettiler. “Biz böyle bir dönem görmedik” diye dert yanan emekliler de pazarı birden çok kere geziyoruz. Acaba fiyatlar birkaç lira olsun düşer mi diye tur atıyoruz. Artık bir lira dahi alım gücü olmasa da bizim harcamamızda gelir-gider dengemizi etkiliyor.” Diye dert yandılar. Pazarcı esnafı  Nakliye fiyatlar artışı yanında ürün yerinde artıyor. Üretici girdi maliyetleri ile üretim yapıyor. Bizde her hafta belki bir fiyatlar da iyileşme olur diye umuyoruz. Fiyatlar ürün artışında dahi geri gelmiyor. Çeşit azalttık ama kamyonet boş getirmemek için farklı ürün alıyoruz. Vatandaş ihtiyacı olanı alınca elimizde kalan üründe zarar yazıyor” diye dert yandılar. CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer ‘de çarşı, pazar, esnaf market, kahve, işyeri geziyoruz. Şikayet değişmiyor. Hayat pahalılığı her kesimi etkiliyor. Vatandaş geliri ile gideri arasında denge bozulunca giysi de kısmış ancak gıdada ihtiyaç kadar alışverişte dahi zorlanıyor. Özellikle emekli tam bir dert yumağı. Zorunlu ihtiyacına erişmede dahi büyük sıkıntı yaşıyor. Ramazan’da dahi ağız tadıyla bir iftar yapmakta zorlanıyor. Belediye ekmek kuyrukları ekmeğe erişimde dahi içinde bulundukları durumu yansıtıyor. Her kesim dert yanıyor ve bu gidişle sorunu bu yönetim tarzı ile aşılamayacağına inanıyor. Umutları kırık” diye konuştu.

 Başkan Canpolat, seçim irtibat bürosunda vatandaşlarla buluştu Haber

 Başkan Canpolat, seçim irtibat bürosunda vatandaşlarla buluştu

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, seçim irtibat bürosunda vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı, AK Parti Haliliye Kadın Kolları Başkanı Elif Tunçkaşık, kadın kolları teşkilat üyeleri ve vatandaşların ziyaret ettiği seçim bürosunda Canpolat, vatandaşlarla tek tek görüştü. Vatandaşlar tarafından yoğun katılım sonucunda seçim bürosuna sığmadıklarını aktaran Canpolat, “Aslında görünen o ki, maşallah barekallah dedikten sonra 31 Mart akşamında burada görünen topluluk, kırsalından merkezinde, Şanlıurfa’daki 32 merkez mahallenin her noktasından, kuzeyinden güneyinden, Haliliye’den, AK Parti’ye gönül vermiş, Haliliye’ye gönül vermiş, bizlere dostluk ve yarenlik eden her noktadan kardeşlerimiz bu seçim bürosunun içini ve dışını doldurdular. Bu sonuçtur ki, 31 Mart akşamı seçim sonuçları açıklandığında Haliliye bir elmas gibi bir inci gibi 31 Mart akşamı seçim sonuçları açıklandığında birinci olacaktır. Şüphesiz, buradaki aziz ve kadim Haliliyeli hemşerilerim diyorum. Nasıl ki, Şanlıurfa Mezopotamya’nın parlayan yıldızı diyorsak, Şanlıurfa’nın da parlayan yıldızı Haliliye’dir. Bu çerçevede kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Dolaşacak mısınız? Sandıkları 31 Mart akşamı AK oylarla patlatacak mısınız? Sizdeki bu aşk, bu heyecan bu bağlılık, bu sadakat AK Parti’ye, Cumhurbaşkanımıza olduğu sürece hiçbir kuvvet bizi yıldıramaz, hiçbir kuvvet bizi deviremez Allah’ın izniyle. Biz Haliliye’nin hizmetkarlarıyız. Sandıklarda en yüksek AK Parti oyu çıkartacağınıza söz veriyor musunuz? Şimdiden gazanız mübarek olsun diyorum. Ben bugün buraya dolduran, selam gönderen, gelen, günlerdir burayı dolup dolup taşıran şehrin birçok noktasından gelen değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MHP’den DAİMFED’e ziyaret Haber

MHP’den DAİMFED’e ziyaret

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ve MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler, Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED)’na ziyarette bulundu ve çeşitli konular konuşuldu. Ziyarette kısa bir konuşma yapan MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adanalı iş insanlarına ve kentin ekonomisine büyük önem veren, her iş kolundan hemşerileriyle bir araya gelerek onlara her alanda elinden gelen desteği sağlamaya çalışan DAİMFED’e teşekkürlerini iletti. Kanlı, Adana için düşünen, tasarlayan, üreten her sektörü ve her STK'yı, her insanı önemsediklerini ve dinlemeye devam ettiklerini kaydetti. Başkan Kanlı, “Bu anlamda DAİMFED’in görüşlerini önemsiyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Kanlı’dan sonra MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler söz aldı ve tıpkı diğer kentlerdeki gibi olduğu gibi Adana’da da MHP ve Cumhur İttifakı’nın büyük bir uyum, kararlılık ve azimle çalıştıklarını belirtti. Cingözler, bu uyum ve azimi görmekten büyük memnuniyet duyduğunu da söyledi. MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Cingözler, konuşmasının devamında şu cümlelere yer verdi: “Benim şuna olan inancım tam; Adana’da, Sayın Genel Başkanımızı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı memnun edecek güzel sonuçlar alacağız. Görünen o ki Cumhur İttifakı’nın bayrağı Adana’da en yükseklerde yer alacak ve Cumhur İttifakı taçlanacak. Bu süreçte müteahhitlerden de desteklerini bekliyoruz. Daha yaşanabilir bir Çukurova için hazırladığımız projelerle Cumhur İttifakı’nın zaferi için desteklerini istiyor ve diliyoruz. Çukurova’nın her yönden gelişip kalkınması adına el ele vereceğiz ve bu seçimi birlik olarak kazanacağız.” DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu da ülkemiz ve Adana’nın yaklaşan yerel ve mahalli idareler seçiminde siyasi temsilcilerimizi geçmişte olduğu gibi ağırladıklarını, bu doğrultuda MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Ak Parti Çukurova İlçe Başkanı Cemal Akın, MHP Çukurova İlçe Başkanı Umut Kapucugil ve partililerle bir araya geldiklerini sözlerine ekledi. Karslıoğlu, “Başkanımıza ve başkan adayımıza aklımızda yer eden öneri, dilek ve temennilerimizi ilettik. DAİMFED olarak yapılan her gayretin Adana ve Adanalı için olduğunu temenni ederim ki hayırlara vesile olacak sonuçlara ulaşırız” dedi.

Binali Yıldırım'dan Kocaispir'e ziyaret Haber

Binali Yıldırım'dan Kocaispir'e ziyaret

Bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Adana’ya gelen TBMM eski Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım, Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’i ziyaret etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti 26. ve 27. Dönem Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı ve Cumhur İttifakı Yüreğir Belediye Başkan Adayı Halil Nacar’ın eşlik ettiği ziyarette Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir tarafından karşılanan Binali Yıldırım, daha sonra makama geçti. Adana’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden TBMM eski Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım, Adana halkının misafirperverliğini her zaman çok beğendiğini söyledi. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir’de yaptığı çalışmalar ve Adana projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyaretin sonunda Başkan Kocaispir Binali Yıldırım’a Adana tesbihi hediye etti. Herkese teşekkür ederek belediyeden ayrılan TBMM eski Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım, Başkan Kocaispir’in de katıldığı Adana programlarına devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.