TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğunu gibi Adana’da da coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
19 Mayıs coşkusu

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğunu gibi Adana’da da coşkuyla kutlandı.

Adana’daki törenler Atatürk Parkı içerisindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından tören Uğur Mumcu Meydanı’nda devam etti. Kent protokolü ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katıldığı törende Adana Valisi Süleyman Elban gençlerin ve tüm Adanalıların bayramını kutladı.

ÇİNTİMAR: BU VATAN BİZE ŞANLI ECDADIMIZIN EMANETİ

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar yaptı. Milletin her bir ferdinin, bu vatanın şanlı ecdadın bir emaneti olduğunun şuuru içinde olduğunu belirten Çintimar, “19 Mayıs 1919'da milletimizin umudu olarak Samsun'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan İstiklal Mücadelemizin 103. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Aziz milletimizin her bir ferdi, bu vatanın bize şanlı ecdadımızın bir emaneti olduğunun şuuru içindedir” dedi.

EN BÜYÜK GÜÇ VE GÜVENCE GENÇLER

Hedefe yürürken en büyük güç ve güvencenin gençler olduğunu anlatan Çintimar, “Bu millet, bir asrı aşkın bir zaman boyunca iftiharla taşıdığı aziz emaneti layıkıyla geleceğe taşımak noktasında bugün her zaman olduğundan daha da kararlı ve azimlidir. Hedefimiz gelişmiş demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü, daha mutlu bir gençliktir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir” diye konuştu.

DEMOKRASİNİN TEMİNATI GENÇLER

Demokrasinin teminatı gençlerin,  vatanına ve milletine, hukukuna sımsıkı bağlı olduğunu vurgulayan Çintimar, “Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakarlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığı gündür. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatı gençlerimiz; vatanımıza ve milletimizin hukukuna sımsıkı bağlıdır. Daha nice nesiller boyunca gençlerimiz bu kutlu görevlerini layıkıyla yerine getirmeye aynı şevkle devam edecektir” şeklinde konuştu.

KOVİT TEDBİRİ OLMADAN KUTLAMANIN MUTLULUĞU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını pandemi koşullarında alınan tedbirler olmadan kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Çintimar, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin çağın gerektirdiği şekilde bilgili, sağlıklı, ahlaklı, erdemli, manevi ve kültürel değerlerimizi sahiplenen; kendine, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarının farkında olan ufku açık bir şekilde yetişip hayata katılabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını pandemi koşullarında alınan tedbirler olmadan kutlamanın vermiş olduğu sevinci hep beraber yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜSABAKALAR YAPTIK

Adana’nın her noktasında yapmış oldukları müsabakalar ve etkinlikler ile kente  yakışır bayram havasını hep beraber oluşturduklarını söyleyen Çintimar sözlerini şöyle tamamladı;

“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle Adana’nın her noktasında yapmış olduğumuz müsabakalar ve etkinlikler ile ilimize yakışır bayram havasını hep beraber oluşturduk. Duamız; bundan sonraki yıllarda da en az bu yıl kadar güzel geçecek bayramları salgınlar, savaşlar ve diğer felaketler olmadan kutlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının103. yıl dönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü,  İstiklal kahramanlarımızı, aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyor; gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum.”

ŞİİRLER OKUNDU, GÖSTERİLER YAPILDI

Konuşmanın ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve milli direniş anısına çeşitli şiirler okundu. Mehter takımı, halkoyunu, jimnastik ve tekvando gösterisi sunuldu. Coşkuyla izlenen gösterilerde öğrenciler oyunların sonunda Türk bayrakları açtı. Gösteri esnasında alana babaları ile gelen 3 küçük çocuk gösteri yapan ağabey ve ablalarının hareketlerini tek tek yapmaya çalıştıkları dikkatlerden kaçmadı.

TÜRK BAYRAKLI TİŞÖRTLER GİYİLDİ

Coşkuyla geçen kutlamalarda alana gelenlerin Türk bayraklı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflı tişörtler giydikleri görüldü. Ellerinde ki Türk bayraklarını sallayan izleyenler 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı.  Anı ölümsüzleştirmek isteyenler ise cep telefonlarına sarılarak fotoğraf ve videolar çekti. Alan çevresinde bulunan binalarında dev Türk bayrakları ve dev Atatürk posterleriyle donatıldığı görüldü.

DERECEYE GİRENLERE HEDİYELER VERİLDİ

Törenin sonunda ise, Adana Valisi Süleyman Elban, 6. Kolordu Komutanlığı Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar 19 Mayıs konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından tören sona erdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.