TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. yılında 100 bin ziyaretçi

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Küp Şelaleri ve Yerköprü Doğal Oluşumlarının 3. yılında 100 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 2016 yılından beri Türkiye'de 16 alan, 'kesin korunacak hassas bölge' listesine alındı. Bu alanlardan biride Adana’nın Aladağ İlçesi’nde bulunan Yerköprü Doğal Oluşumları oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2019 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2019 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
3. yılında 100 bin ziyaretçi

Bayram BULUT/ Özel Haber

ADANA (İLKHABER) - Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Küp Şelaleri ve Yerköprü Doğal Oluşumlarının 3. yılında 100 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 2016 yılından beri Türkiye'de 16 alan, 'kesin korunacak hassas bölge' listesine alındı. Bu alanlardan biride Adana’nın Aladağ İlçesi’nde bulunan Yerköprü Doğal Oluşumları oldu. Doğal güzelliğiyle insanı adeta büyüleyen alan hakkında değerlendirmelerde bulunan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, 'kesin korunacak hassas bölge' listesinde Yerköprü Doğal Oluşumlarının yer aldığını anlattı.

KESİN KORUNACAK HASSAS ALANLAR LİSTESİ’NE  EKLENDİ

Bunun Adana turizmi için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akgedik, “ 2 hafta kadar önce Cumhur Başkanlığı Kararnamesiyle Kesin Korunacak Hassas Alanlar Listesi’ne  eklendi. Türkiye’deki 16 noktadan birisi. Doğa harikası bir yer. 3 yıl önce biz burayı keşfettik, daha önce su seviyesi yüksek olduğu için bu alanlara inilemiyordu. İniş merdivenleri yaparak bu alanı turizme kazandırdık. İlk yıl küp şelalelerine ilk yıl 15 bin, ikinci yıl 30 bin, 3. Yıl ise 100 bin ziyaretçiye ulaştık. Tabiat Turizmi noktasında önemli bir yer olacağını düşünüyoruz. Artık deniz turizminin doğa turizmine döndüğünü düşünürsek önemli olacak yerlerden bir tanesi burası.  Orası çok önemli bir oluşumlar. Biz bu potansiyeli değerlendirmemiz lazım. Adana’nın turizm potansiyelini yönetecek bir yer. “ dedi.

 EKO TURİZM ÇALIŞMASI

Aladağ İlçesinde eko turizm çalışmasının olduğunu söyleyen Başkan Akgedik, “Bir eko turizm çalışmamız var. Türkiye’de 3 tane 3 tane eko turizm yolu var. 4.’sünü Aladağ’a yapıyoruz Orman Bakanlığı ile beraber. Bize gelen vatandaşlar diyor ki mesela, biz doğa yürüyüşüne geliyoruz ama biz Aladağ’a bir lira para bırakmadan geri dönüyoruz. Gerekirse bir gün önceden gelelim ve konaklayalım. Geldiğimiz zaman çok güzel bir kahvaltı yapabileceğimiz bir yer olsun. Bunlarda hani devlet eliyle belediye eliyle olmayacak. Bunlar birazda vatandaşın yapması lazım.” diye konuştu.

EKONOMİK POTANSİYELDE VAR

Küp Şelalelerini 3 yıl önce ortaya çıkarttıklarını hatırlatan Başkan Akgedik, 3 yılda 100 bin ziyaretçi sayısına ulaştıklarını belirtti. “Biz Küp Şelaleri’ni 3 yıl önce ortaya çıkarttık. Vadilere ve benzeri yerlere merdivenler yaparak Küp Şelaleri’ni ortaya çıkarttık. İlk yıl küp şelalelerine ilk yıl 15 bin, ikinci yıl 30 bin, 3. Yıl ise 100 bin ziyaretçiye ulaştık. Küp Şelaleri’nde insanlarımıza 3. Yılda zorla sıkma yaptırıp sattırdım. 25 hanelik bir köy var. Başka geçim kaynakları da yok. Salma hayvancılık yapıyorlar. Gelin Allah rızası için şurada bir sıkma yapıp satın. Binlerce insan geliyor. Hafta sonları araç park edecek yer bulamıyorlar. Çay satın diyorum.” diye konuştu.

GÜNLÜK YEVMİYELERİ  BİN BEŞ YÜZ LİRA

Ciddi bir turizm ve ekonomik potansiyelin Küp Şelaleri’nde yer aldığını vurgulayan Başkan Akgedik, “Küp Şelaleri’ne tuvaletler, mescitler yaptırdım. Köylülere burayı temiz tutun, girişten de 1 lira alın. Gün sonunda yevmiyeleri bin, bin beş yüz liraya denk geldi.  Böyle bir potansiyel var, bunu halk olarak değerlendirmemiz lazım. İnsanların bu konuda yatırım yapıp beklemesi lazım. Birazda para nerede hazır oraya gidiyoruz. Aladağ’a gelip 5 yıldızlı tabiat turizmine yönelik bir tesis yapsınlar emin olun 3 yılın sonrasında çok ciddi potansiyele ulaşır. İnsanların o cesareti göstermesi lazım.”  ifadelerini kullandı.  

SOCAKTAN BUNALAN VATANDAŞLARINDA UĞRAK YERİ

Öte yandan Çukurova’nın sıcağından bunalan vatandaşların, kentin serin noktalarından olan Aladağ Küp Şelaleri’ne günü birlik gittikleri görüldü. Özellikle sosyal medya üzerinden çekilen fotoğraflarını paylaşan kişiler çok sayıda yorum aldı. Vatandaşların ilgiyle takip ettikleri Küp Şelaleri’nin fotoğraflarının Belediye Başkanı Mustafa Akgedik tarafından paylaşıldığı da dikkatlerden kaçmadı. Kendiside belediye Başkanlığı’nın yanı sıra aynı zamanda profesyonel bir doğa fotoğrafçısı olan Mustafa Akgedik’in bu fotoğrafları kendi objektifiyle çektiği tahmin ediliyor.

10’A YAKIN ŞELALE

Bazı fotoğraflarda Hüseyin Kuşdemir isimli fotoğrafçı tarafından çekildiği görüldü. Bizzat Küp Şelaleri’ne giden doğa severlerin 5 kilometrelik kolay bir parkurda yürüyüş yaptıkları ve güzergah üzerindeki 10'a yakın şelaleleri gezdik çekilen fotoğraflarda görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.