TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 Mart depremlerin yarattığı büyük yıkımların eşliğinde karşılanıyor

İMO Adana Şube Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu Leyla Tan, Gizem Cansu Şahin, Hava Basit, Sema Sapıtmaz, 8 Mart’ı depremlerin yarattığı büyük yıkımların eşliğinde karşıladıklarını söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
8 Mart depremlerin yarattığı  büyük yıkımların eşliğinde karşılanıyor

Şükrü Köseoğlu

ADANA (İLKHABER)-İMO Adana Şube Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu Leyla Tan, Gizem Cansu Şahin, Hava Basit, Sema Sapıtmaz, 8 Mart’ı depremlerin yarattığı büyük yıkımların eşliğinde karşıladıklarını söylediler.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada Şube Kadın İnşaat Mühendisleri Komisyonu Leyla Tan, Gizem Cansu Şahin, Hava Basit, Sema Sapıtmaz 8 Mart’ı depremlerin yarattığı büyük yıkımların eşliğinde karşıladıklarını söylediler. 6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat arayla gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremler ve 20 Şubat tarihli Defne depremiyle ülke olarak büyük bir acının yaşandığı belirtilen açıklamada, bu yıl 8 Mart’ı, depremlerin yarattığı büyük yıkımların eşliğinde karşıladığı ifade edildi.

İMO Adana Şube Kadın Komisyonu olarak, ilk günden itibaren TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu bünyesinde deprem bölgelerine destek verildiği ve bu desteğin devam edeceği belirtilen açıklamada, “Depreme dayanıksız binalar yüzünden yaşanan bu yıkımı, bunca can kaybını bir daha yaşamamak için, inşa faaliyeti bilim ve tekniğe uygun yürütülmelidir. Bunun yanı sıra inşa faaliyetleri,  bu bölgelerin sosyolojik, kültürel ve iktisadi parametreleri göz önünde bulundurularak kadın dostu olarak da planlanmalı ve bu plan kamuoyunca ve muhataplarınca da kabul görmelidir. Depremin acıları devam ederken kadına şiddet haberleri de eksilmeden devam etmektedir. Deprem sebebiyle kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümü haberlerinin basına tam olarak yansımamasına rağmen yansıyanlar bile vahameti yeterince göstermektedir. Hatay'da depremzede kadının, deprem sonrası iki çocuğuyla birlikte daha güvenli olduğunu düşündüğü için eski eşinin evinde kalırken, kaynar su ile yüzü ve vücudunun yakılması en can yakıcı örneklerden biri oldu”  ifadeleri kullanıldı.

Komisyondan Leyla Tan, ülke ve gelecekleri için, kadınlar ve çocuklar için ciddi, kapsamlı ve sonuç alıcı önlemlerin acilen hayata geçirilmesini istedi. 8 Mart’ın, tüm dünya ülkelerinde sömürüye, ayrımcılığa, baskıya karşı yürütülen, kadın haklarının kazanılmasında verilen direnişin simgeleştiği bir mücadele günü olduğunun anlatan Tan, “Eşitsizliğin, sömürünün, yoksulluğun sistemleştiği, kadın emeğinin sömürüldüğü, gericiliğin hakim kılınmaya çalışıldığı, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin devam ettiği günümüz koşullarında kadın mücadelesi çok daha önem arz ediyor. Geçtiğimiz 2022 yılında da kadın cinayetleri artarak devam etti. Bizler İnşaat Mühendisi Kadınlar olarak, bu mücadelenin bir parçası olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Aynı zamanda mesleki bilgi ve birikimimizi, depreme dirençli binaların oluşturulması yönündeki çalışmaların hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki kadını toplumsal yaşamdan uzaklaştıran, kocaya, babaya bağımlı kılan, kadına yönelik şiddeti kader olarak dayatan, kadını aile içine hapseden, namusun odağı haline getiren yaşam biçiminin reddedilmediği bir ülkede, hiç kimse özgür, adil, eşit bir yaşama sahip olamaz. Ülkemiz ve geleceğimiz için, kadınlarımız ve çocuklarımız için ciddi, kapsamlı ve sonuç alıcı önlemler acilen hayata geçirilmelidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.