TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

82 MİDYAT

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2020 18:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 15:59

 Kadim şehir Midyat’ın il olma ihtimali defalarca gündeme geldiyse de, bir türlü nasip olmadı. Diller ve dinlerin kadim şehri dünyada eşi benzeri olmayan zengin kültürü ve tarihi dokusu ile de yine dünyaya örnektir.

Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice, Ermenice bilen ve konuşanların;  Müslüman, Süryani, Hristiyan, Ezidi, Ermeni ve Yahudilerin  bir arada yaşadığı kardeşlik, dostluk şehridir Midyat.

 

Kadim şehir Midyat 82 plaka ile şehir olmayı çoktan hak etmiştir.

Midyat’ın il olması halinde burada taşlar yerine oturur.

Bölge için ise çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Ben bir Midyatlı olarak ve sivil toplum kuruluşlarında görev almış yöneticilik yapmış biri olarak Midyat’ın il olmasını canı gönülden istiyorum. Ve her Midyatlının benim gibi düşündüğüne inanıyorum.

Makamlar geçicidir ancak eserler kalıcıdır. Şimdi seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin başkanlığı döneminde Midyat il olursa biz Midyatlılar çok daha fazla memnun olacağız şöyle ki;

Şimdiki hükümetimizin döneminde kadim şehir Midyat il olursa bu hiç unutulmayacaktır ve hükümetimizin eseri olacaktır.

Midyat her zaman devletçidir, devletimizin yanındadır. Her Midyatlı devletini, toprağını, vatanını, bayrağını ve ezanını sever. Ve bu vatan için ben dahil her Midyatlı  canını vermeye hazırdır.

 

Ben daha dün mesajımı verdim; Doğu-Güneydoğu Kültür Sanat Derneği ‘nin 23 İl Temsilci Başkanıyım. Adımız Doğu Güneydoğu Kültür Sanat Derneği fakat Soyadımız Türkiye’dir.

Türkiye’mizin dünyada bir çok ilklerle adını duyuran, büyük yatırımlarla  yeni bir Türkiye’nin temellerini atan  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Midyat’ın il olması için onay vereceğine inancımız tamdır.

Midyat’ın il olması umudu ile Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese muvaffakiyetler dilerim.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.