ADANA (İLKHABER)-Adanalı Ziraat Mühendisi ve genç narenciye üreticisi Abdulllah Cevheribucak, çiftçinin belası olan Akdeniz Meyve Sineğine karşı uyarılarda bulunarak, mücadelenin hassasiyetle yapılması gerektiğini söyledi.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Ziraat Mühendisi Abdullah Cevheribucak, geçen senelere oranla tuzaklarda yakalanan Akdeniz Meyve Sineğinin 14 kat daha fazla olduğunun tespit edildiğini belirtti. Cevheribucak, “Ziraat Mühendisi ve genç bir narenciye üreticisi olarak tavsiyem şudur ki geçen seneden ağaç üzerinde kalan meyvelerin imha edilmesi, şeker oranı yüksek meyvelerin tarla ve bahçe yakınlarına dökülüp orada çürümesini önlemek ve imha etmek. Tuzaklarda ki popülasyona göre düzenli bakanlığımız tarafından ruhsatlandırmış ilaçlarlarla ilaçlama yapılması tavsiyelerimdir. Çiftçilerimizin her konuda olduğu gibi bu mücadeleyi de hassasiyetle yapacağından şüphem yoktur” dedi.
AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ ZARAR ŞEKLİ
Akdeniz meyve sineği zararı larvası tarafından yapılır. Meyvenin etli kısmında beslenen larvalar, bu kısmında bir yumuşama ve çöküntü meydana getirirler. Zararlı tarafından yumurta bırakılan vuruklu olan meyveler hasat zamanından önce dökülür.