TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Demirspor: 2 - Başakşehir: 3

Adana Demirspor, Süper Lig 37. hafta maçında sahasında Başakşehir’e 3-2 mağlup oldu. Mavi-lacivertlilerin golleri 8’de Stambouli ve 48’nci dakikada Morel kaydederken, konuk ekip ise 10 ve 86’da Keny, 26’da ise Figueiredo ile 3 puanı hanesine yazdırdı. Şimşek ligdeki ikinci yenilgisini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Demirspor: 2 - Başakşehir: 3

Adana Demirspor, Süper Lig 37. hafta maçında sahasında Başakşehir’e 3-2 mağlup oldu. Mavi-lacivertlilerin golleri 8’de Stambouli ve 48’nci dakikada Morel kaydederken, konuk ekip ise 10 ve 86’da Keny, 26’da ise Figueiredo ile 3 puanı hanesine yazdırdı. Şimşek ligdeki ikinci yenilgisini aldı.


MAÇ YAZISI: Serhat ŞANLI
Adana Demirspor Süper Lig’in 37. Haftasında sahasında Başakşehir’i konuk etti. Yakaladığı birçok pozisyonu değerlendirememesinin yanında Belhanda’nın penaltıyı kaçırdığı mücadele 3-2 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi. 
Maça hızlı başlayan Adana Demirspor, Stambouli ile 8’nci dakikada öne geçerken, konuk ekip Başakşehir Keny ile beraberlik golünü kaydetti. Başakşehir kalecisi Deniz’in adeta yıldızlaştığı maçta Adana Demirspor yakaladığı birçok pozisyonu değerlendiremedi. 
Konuk ekip Adana ekibinden Stambouli’nin hatasını Figueiredo affetmedi ve 26’ncı dakikada ekibini öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca, ilk yarı Başakşehir’in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarı Adana Demirspor yine hızlı başladı ve 48’de Rodrigues’in ortasında Morel yükselip kafa vurup ağlara gönderdi ve yine skora dengeyi getirdi. 2 – 2 
Maçın 60’ncı dakikasında ise Younes Belhanda kazanılan penaltı atışını değerlendiremedi ve galibiyeti kaçıran isim oldu. Maçın 86’ncı dakikasında ise konuk ekip girdiği pozisyonda Caner Erkin’in ön direğe yerden ortasında Keny ufak bir dokunuşla topu ağlara gönderdi. 2 – 3 Bu aynı zamanda maçın da skoru oldu.

STAD: Yeni Adana Stadı
HAKEMLER: Erkan Özdamar xx, Murat Tuğberk xx, Anıl Usta xx
ADANA DEMİRSPOR: Ertaç xx, Semih Güler xx, Morel xx(dak.87 Mert Çetin xx), Belhanda xx, Akintola xx(dak.78 Emre Akbaba xx), İsmail Çokçalış xx(dak.77 Manev xx), Badou Ndiaye xx(dak.87 Gökhan İnler xx), Gulbrandsen xx(dak.62 Cherif Ndiaye xx), Yusuf Sarı xx, Rodrigues xx, Stambouli xx
BAŞAKŞEHİR: Deniz xx, Şener xx(dak.57 Lucas lima xx), Shaocong Wu xx(dak.67 Leo Duarte xx), Serdar Gürler xx(dak.90+3 Batuhan x), Keny xx, Berkay Özcan xx, Deniz Türüç xx, Vitor Brandao Fıgueıredo xx(dak.56 Adnan xx), Ahmed Touba xx, Berkay Aydoğmuş xx(dak.57 Lucas Bilglia xx), Caner Erkin xx 
GOLLER: Dak.8 Stambouli, dak.48 Morel (Adana Demirspor) – Dak.10-86 Keny, dak.26 Figueiredo (Başakşehir)
SARI KARTLAR: Adnan (Başakşehir)


VE MAÇ..
DAK.8: Adana Demirspor sağdan korner atışı kazandı. Atışı kullanan Yusuf Sarı’nın ortasında ön direkte bulunan Stambouli, kafa ile meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1 – 0 
DAK.10: Konuk ekip Başakşehir’den Deniz Türüç sağdan aldığı topu ceza alanı çaprazına kadar ilerletip kale önüne otaladı. Kale önünde bulunan Keny kafa ile topu ağlara gönderdi. 1 – 1 
DAK.14: Deniz Türüç’ün sağdan ortasında Semih Güler kafa ile geri gönderdi, dönen topu Figueiredo yerden içeri gönderdi. Keny’nin gelişine vuruşunda top yandan auta çıktı.
DAK.15: Başakşehir sağdan Deniz Türüç ile atak geliştirdi. Deniz’in arka direğe ortasında, Keny kafa vurdu. Ertaç uzanarak kornere gönderdi. 
DAK.17: -Rodigues’in soldan ceza alanına uzun ortasında, Belhanda kafa le indirdi. Gelişine Gulbrandsen’in sert şutunda top üstten auta çıktı.
Dak.22: Stambouli’nin pasında Belhanda topu alıp ceza yayına kadar ilerleyip kaleye şut çekti, meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.
DAK.26: Başakşehir kalecisi Deniz’in uzun vuruşunda Semih kafa ile indirdi. Stambouli yerden geri vermek isterken kısa düşüp Figeredo’nun önünde kaldı. Bu oyuncu hızla ceza alnına kadar ilerleyip yerden köşeye göndererek ağlarla buluşturdu. 1 - 2
DAK.41: Adana Demirspor’un soldan atağında Rodrigues yerden içeri gönderdi. Ceza alanında bulunan Belhanda’nın vuruşunda kaleci Deniz uzanarak geri çeldi. 
DAK.43: Badou Ndiaye ceza yayı önünde Belhanda’dan aldığı topu kontrol edip sert vurdu, kaleci Deniz yatarak kontrol etti.
DAk.45+2: Adana Demirspor ceza alanı sağ çaprazından serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Belhanda’nın ortasında arka direkte bulunan Morel kafa ile topu ağlara gönderdi ancak hakem faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti.
İKİNCİ YARI
DAK.48: Adana Demirspor, soldan korner atışı kazandı. Atışı kullanan Badou Ndiaye Rodrigues’e pas verdi. Bu oyuncunun ortasında Morel yükselip kafa vurdu. Top direkten ağlara gitti. 2 – 2
DAK.53: Adana Demirspor sağdan atak geliştirdi. Badou’nun pasında Belhanda topu alıp ceza alanı ön çizgisinden kaleye şut çekti, top direğin yanından az farkla auta çıktı.
DAK.57: Konuk ekibin atağında Deniz Türüç soldan içeri ortaladı, arka direkte bulunan Serdar Gürler kafa vurdu, top üstten auta çıktı.
DAK.60: Adana Demirspor’un atağında Gulbrandsen’in şutunda kaleciden dönen topa koşan Belhanda’nın ceza alanında düşürülmesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi. 
DAK.61: Atışı kullanan Belhanda’nın şutunda kaleci Deniz tokatlayarak geri çeldi ve penaltı atışının gole dönmesine izin vermedi.
DAK.65: Adana Demirspor’un atağında Yusuf Sarı’nın soldan ortasında Morel kafa vurdu, top direkten döndü.
DAK.80: Belhanda’nın uzun pasında Yusuf Sarı topu alıp hızla rakip alana kadar ilerledi. Ceza alanına kadar ilerleyip Emre Akbaba’ya pas verdi. Emre kontrol edip yerden vurdu, kaleci Deniz uzanarak geri çeldi ve mutlak golü engellemiş oldu.


DAK.83: Adana Demirspor’un organize atağında Belhanda, ceza yayı önünde topu kontrol edip Badou Ndiaye’ye bıraktı.  Bu oyuncu gelişine sert vurdu, kaleci Deniz tokatlayarak uzaklaştırdı. 
DAK.86: Konuk ekip Başakşehir, Caner erkin ön direğe yerden ortaladı, Keny ufak bir dokunuşla ağlara gönderdi. 2 – 3

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.