TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Şehir Hastanesi Engelliler Günü’nü dans ve müzikle KUTLAMADI!!!!

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dans gösterisi ve konserle renklenen Engelliler Günü etkinliğinde, “Engelliler Günü’nü kutlamıyoruz. Engellilerin karşısına çıkarılan engeller üzerinde düşünülmesini istiyoruz” mesajı verildi

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Şehir Hastanesi Engelliler Günü’nü  dans ve müzikle KUTLAMADI!!!!

ADANA(İLKHABER)-Adana  Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rekreasyon Birimi ve Sosyal Hizmet Uzmanları işbirliğiyle, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle renkli bir organizasyona imza attı. Etkinlikte Eczacı Hasan Leblebici ve Halk Oyunları Eğitmeni Elma Taşma sahnede dans gösterisi sundu. Gösterinin ardından müzik eğitmeni Ceyhun Erkuş, hemşire Ersin Arslan, eczacılar Berat Kanıtatlı ve Hasan Leblebici ile memur Fatih Temiz’dan oluşan grup, sanat müziği şarkılarını seslendirdikleri bir konser verdi. Konserde, hastanenin Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon biriminden tedavi alan Selime Kızmaz da unutulmak çocuk şarkısı ‘Mini mini bir kuş’ şarkısını, bağlama, gitar ve bendir eşliğinde söyledi. Dans gösterisi ve konser ayakta alkışlandı. Etkinlikte ayrıca, sosyal hizmet uzmanlarının hazırladığı video gösterimi yapıldı.  Adana Şehir Hastanesi’nin Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Başhekim Vekili Uzm. Dr. Özgür Kara, Başhekim Yardımcıları Dr. Abdullah İpek, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Nuri Karslıoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış, Müdür Yardımcıları Figen Özdemir, Fatma Canpolat, Serpil Tarakçı, doktorlar, eczacılar, hemşireler, sosyal hizmet uzmanları, teknisyenler ve idari personel katıldı.

ENGELLER ÇEVREDEN KAYNAKLI

Törende konuşan Başhekim Vekili Uzm. Dr. Özgür Kara, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin, dünya nüfusunun ise yüzde 10’unun engellilerden oluştuğunu belirterek “Bu nedenle bu konu tüm alanlarda öncelikli ve hassasiyetle değerlendirilmesi gereken bir konudur” dedi. Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Nuri Karslıoğlu ise konuşmasında engellilerle ilgili çok kullanılan bazı sözleri eleştirdi. “Asıl engeller yüreklerdedir” sözünü ‘geçersiz’ olarak değerlendiren Karslıoğlu, “Sizler bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadığı için gidemiyorsanız, sokakta kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsanız, toplu taşıma araçları size uygun olmadığı için kullanamıyorsanız, araçlarınız için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa ve siz ne yapacağınızı bilemez duruma düşüyorsanız, işe girmek istediğinizde reddediliyorsanız, insanların ‘Sen bunu yapamazsın’ cümlelerine maruz kalıyorsanız, asıl engel burada demektir. Bu nedenle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamıyoruz. Bu gün, kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün değil, karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir. Rekreasyon Birimi Sorumlusu Burçin Saliver de konuşmasında benzer şekilde “Dünya Engelliler Günü’nü kutlamıyoruz” mesajını vererek, salondaki davetlileri engellilerle ilgili algılar konusunda düşünmeye davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.