TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Adana Tanıtım Günleri” için start verildi

Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “Adana Tanıtım Günleri” için start verildi. Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yunus Sakarya, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında , "Adanalıyık" vurgusuyla gerçekleştirilecek Adana Tanıtım Günleri'nin detayları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2022 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Adana Tanıtım Günleri” için start verildi

Selma ATAŞ

ADANA (İLKHABER) - Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “Adana Tanıtım Günleri” için start verildi.

Adana Valiliğinin himayesinde, merkezi Ankara'da bulunan Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi tarafından MSR Fuarcilik Organizasyonunda,  8-11 Aralık 2022 tarihleri arasında, Ankara'da, ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'nde Adana Tanıtım Günleri" düzenlenecek .

Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yunus Sakarya, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında , "Adanalıyık" vurgusuyla gerçekleştirilecek Adana Tanıtım Günleri'nin detayları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Sakarya, derneğin kuruluş öyküsünden söz ederek başladığı konuşmasında, 2016 yılında kurulan derneğin amacının öncelikle Ankara'daki Adanalıları bir araya toplamak olduğunu, daha sonra birçok ilde temsilcilikler açtıklarını bildirdi. Sakarya, Adana'nın 15 ilçesinin yanı sıra İstanbul, izmir, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bolu, Tokat, Kastamonu, Aydın, Antalya ve Bursa gibi birçok şehirde temsilcilikleri ve yaklaşık 700 üyeye sahip olduklarını bildirdi.

Sakarya , bünyelerinde kadın ve gençlik kolları ile hizmet verdiklerini, Ankara'ya gelen Adanalıların hemşehri kapısı olduklarını ifade etti. Adana Valiliği himayesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü , Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Tanıtım Günleri'nin 8-11 Aralık 2022 tarihlerinde, Ankara'da, ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'nde ( Altınpark ) gerçekleştirileceğini bildirdi. Tanıtım Günleri'ne ilişkin detaylı bilgiler de paylaşan Yunus Sakarya , " Etikliğimizde Adana'nın tarihi ve doğal güzellikleri, ulaşım ve konaklama imkanları ve turistik değerleri öncelikli olarak tanıtılmakla birlikte ünlü lezzetlerimiz de elbette olacak" dedi.

Sakarya, Adana'nın tarihi, kültürel ve folklorik değerlerinin yanı sıra ünlü lezzetlilerinin de tanıtılacağı Tanıtım Günleri'nce, ulusal düzeyde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını bildirdi. Adana'nın ticaretini, sanayisini ve turizmini geliştirmeyi hedefleyen Tanıtım Güleri'nin, Türkiye'nin 1 numaralı şehrine yakışır güzellikte geçmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Sakarya, yaklaşık 5 bin 750 0 kişinin yaşadığı Başkent Ankara'da, soğuk kış günlerinde Adana sıcaklığını yaşatacaklarını vurguladı.

Yunus Sakarya, kebabından şalgamına, tatlılarından şırdanına kadar Adana lezzetlerinin her türlüsünün yer alacağı Tanıtım Günleri'ne, tüm Adana markalarını davet etti. Tanıtım Günleri'nde katılımcı olarak yer almanın ön koşulunun Adana firması olma zorunluluğu bulunduğunun altını çizen Yunus Sakarya, 4 gün sürecek Tanıtım Günleri kapsamında konser programları ve sürpriz sanatçıların da yer alacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.