TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da üniversite öğrencileri kutsal topraklara dualarla uğurlandı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI "GENÇLİĞE DEĞER" PROJESİ ÇERÇEVESİNDE İL VE İLÇE GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜKLERİ BÜNYESİNDE DİNİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL İÇERİKLİ FAALİYETLERDE AKTİF GÖREV ALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ UMRE İLE ÖDÜLLENDİRDİ.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da üniversite öğrencileri kutsal topraklara dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı "Gençliğe Değer" projesi çerçevesinde il ve ilçe gençlik koordinatörlükleri bünyesinde dini, sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlerde aktif görev alan üniversite öğrencilerini umre ile ödüllendirdi.

Diyanetin gençlik çalışmalarında aktif olarak görev alan üniversite öğrencileri ile aralarında Adana, Mersin, Osmaniye ve Niğde’den gelen öğrencilerin de bulunduğu grubun umreye gönderilmesi nedeniyle Adana Havalimanı’nda program düzenlendi. Umreye gidecek öğrencilerle bir araya gelen Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, umre ziyareti ve ibadetlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara dair bilgi verdi.

Müftü Taşcı, "Rabbimiz insana hayatında birçok fırsatlar sunar. Sizler genç yaşta bu fırsatı ve heyecanı yakaladınız. Ömrünüz boyunca unutamayacağınız hatıralarınız olacak. Umre bir ibadettir. Bu sebeple her gününüzü ve her anınızı çok iyi değerlendirmenizi istiyoruz" dedi.

Umre ziyaretinin gençler için önemine değinen Taşcı, “Bundan sonraki süreçte de Diyanetimizin gençlik hizmetlerine devam etmenizi ve çalışmalarımıza omuz vererek gücünüz nispetinde faaliyetlerimize destek olmanızı temenni ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu projeyi devam ettireceğiz. Rabbim bu ibadetlerini kolaylaştırsın kabul eylesin" diye konuştu.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Müdürü Ali Hancer’de umre ibadeti için ilk defa kutsal beldeye gidecek öğrencilere yapacakları işlem ve ibadetlerde dikkat edecekleri hususlara dair bilgilendirmede bulundu. Öğrenciler de duygularını paylaşarak imkan sunan yetkililere teşekkür etti.

Umreye gidecek olan gençler, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.