TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

ADANA (AA) - Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yavru balık üretim sezonu, anaç balıklardan sağım yapılmasıyla başladı.

Müdürlüğün açıklamasına göre, istasyonun kuluçkahane kısmındaki mini havuzlara bir gün önce alınan ve sağım için hazırlanan anaç balıklardan yumurta sağımı yapıldı.

Sağıma katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, yeni sezonda, geçen yılın üzerinde yavru balık üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tesiste ilk yıl 8 milyon yavru sazan balığı ürettiklerini aktaran Tekin, şöyle devam etti:

"Geçen yıl 15 milyonun üzerinde bir üretimimiz oldu. Bu yıl da 20 milyona yakın bir üretim yapmayı planlıyoruz. Ürettiğimiz yavru balıkları belli bir boya geldiğinde çevre illere göndererek oradaki göl ve göletlerin balıklanmasını sağlıyoruz. Bizim ilimizdeki göl ve göletlerin tamamını da burada ürettiğimiz balıklarla balıklandırma yapıyoruz. Böylece hem balık popülasyonunun devamlılığını sağlıyoruz hem de geçimini balıkçılıkla yapan ailelere katkı sunmuş oluyoruz. Bakanlığımızın belirlediği program dahilinde bize bağlı illere üretilecek yavru balıkların sevkiyatını yapıp göl ve göletlere yeni sezonda bırakılmasını sağlayacağız."​​​​​​​

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.