TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADANAGİAD geleneksel etkinliğinde Can Selçuki'yi ağırladı

Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANAGİAD) üyeleri, alanında uzman kamuoyu araştırmacısı ve ekonomist Can Selçuki ile bir araya gelerek ekonomide yaşanan gelişmeleri, seçim süreci ve olasılıkları dinledi. Hayli ilgi toplayan etkinlikte katılımcıların sorularını da yanıtlayan Can Selçuki, dünyada ve Türkiye'de ekonomik düzlemde yaşanan değişimin önemli bir sürece evrildiğini, bu sürecin kaçırılmaması gerektiğine işaret ederek herkesin yeni döneme hazırlıklı olmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADANAGİAD geleneksel etkinliğinde Can Selçuki'yi ağırladı

ADANA(İLKHABER)-Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANAGİAD) üyeleri, alanında uzman kamuoyu araştırmacısı ve ekonomist Can Selçuki ile bir araya gelerek ekonomide yaşanan gelişmeleri, seçim süreci ve olasılıkları dinledi. Hayli ilgi toplayan etkinlikte katılımcıların sorularını da yanıtlayan Can Selçuki, dünyada ve Türkiye'de ekonomik düzlemde yaşanan değişimin önemli bir sürece evrildiğini, bu sürecin kaçırılmaması gerektiğine işaret ederek herkesin yeni döneme hazırlıklı olmasını istedi.

 

GELENEK SÜRÜYOR

 

Kamuoyunda büyük ilgi gören ADANAGİAD'ın geleneksel üye buluşmaları hız kesmeden sürüyor. Doubletree by Hilton Adana Oteli'nde "Nasıl bir 2022 geçirdik, 2023'te bizleri neler bekliyor?" konu başlığında sunum yapan kamuoyu araştırmacısı ve ekonomist Can Selçuki büyük ilgi gördü. Yoğun katılımın olduğu geleneksel toplantıda Can Selçuki'ye, ADANAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Boğa ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

 

"LEHİMİZE ÇEVİREBİLİRİZ"

 

Etkinlikte katılımcılara seslenmek için kürsüye gelen ADANAGİAD Başkanı Ali Can Boğa, selamlamanın ardından gösterilen ilgiye teşekkür etti. ADANAGİAD geleneksel buluşmasında önemli bir konuk ağırladıklarına vurgu yapan Ali Can Boğa, şöyle konuştu:

"Alanında uzman, deneyimli ve kıymetli bir isim konuğumuz oldu. Kamuoyu araştırmacısı ve ekonomist Can Selçuki'ye davetimizi katılıp aramızda yer aldığı için teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz üzere geride bıraktığımız 2022 yılı da aynı bir önceki yıl gibi toplumsal yaşam kadar iş dünyası açısından da oldukça zor geçti. Ekonomiden sosyal hayata dek her alanda hayli güç bir sene oldu. Enflasyonda yaşanan vahim tablo, ekonomik durgunluk, küresel ölçekte süren ticaret ve işgal savaşları, döviz kurundaki önlenemez oynaklık ve dalgalanma, fahiş biçimde yükselen maliyet artışları, arz-talep dengesindeki bozulma, tüm bunlara bağlı ihracat-ithalat temelli sorunlar gibi bir çok noktadan söz etmek mümkün. Vurgulamak istediğim bir konu var ki, yeni başladığımız 2023 yılını lehe çevirmek zorundayız. Bu nedenle ekonomi yönetiminden atılacak doğru adımları ve geliştirilecek doğru politikaları bekliyoruz. Böylelikle 2023 yılını lehimize çevirebileceğimize yürekten inanıyoruz."

 

"DEĞİŞİMİ KAÇIRMAYALIM"

 

"Nasıl bir 2022 geçirdik, 2023'te bizleri neler bekliyor?" konulu bir sunum gerçekleştiren kamuoyu araştırmacısı ve ekonomist Can Selçuki ise şunları dile getirdi:

"Dünyada ciddi bir gelir adaletsizliği yaşanıyor. Bundan kaynaklı bir memnuniyetsizlik var ve demokratik sistem biraz tehdit altında. Özel sektörün bu sorunu tek başına çözmesi mümkün değil. Bununla birlikte artık devletler planlama başta olmak üzere denklemde önemli yer tutuyor. En piyasacı ABD'den karşıt taraftaki Çin'e kadar devletler planlamaya dönüyor. Küreselleşme yeniden yapılanıyor. Dünyada ve Türkiye'de ekonomik düzlemde yaşanan bu değişim önemli bir sürece evriliyor. Bu sürecin kaçırılmaması gerekiyor. Sanayi devrimini kaçıran ülkemizde genç cumhuriyet ile birlikte bu devrimi önemli adımlarla yakalamıştık. Ancak bugün yaşanan değişimi kaçırırsanız değişimi yapanları yakalayamazsınız. Herkesin yeni döneme hazırlıklı olması gerekiyor. 2022 bitmeyen şokların yılı oldu. Ülkemizde gevşek para ve gevşek mali politikaların süreceği görülüyor. 2023'te de yüksek enflasyonun süreceği görülüyor. Bu seçimde 5.5 milyon genç ilk defa oy kullanacak. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu çok belirleyici olacak."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.