TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı Hayırsever Gül Serası Kurdu, Gelirini Çocuklara Bağışladı

Adana’da daha küçükken 6 yıl çadırda yaşayan Ogün Sever Okur (31), şimdi bu durumu yaşayan bir çok ailenin olduğunu gördüğü için kendisni çadırda yaşayan çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere adadı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adanalı Hayırsever Gül Serası Kurdu, Gelirini Çocuklara Bağışladı

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER)- Adana’da daha küçükken 6 yıl çadırda yaşayan Ogün Sever Okur (31), şimdi bu durumu yaşayan bir çok ailenin olduğunu gördüğü için kendisni çadırda yaşayan çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere adadı.

Adana’da kurduğu serada (gül serası) işsiz kadın ve gençleri istihdam eden Ogün Sever Okur, bu serada elde edilen toplam gelirin yüzde 25’ini ihtiyaç sahibi çocuklar için harcayacağını açıkladı.

‘Ogün Abi Çocuk Derneği’ni kurup onların ’ağabeyi’ olan Okur, sosyal medyadan da topladığı bağışlarla son yıllarda binlerce aileye ulaştı. Okur, son olarak da merkez Yüreğir ilçesine bağlı Pekmezli Mahallesi’nde gül serası kurdu. 10 dönüm alana kurulan serada köydeki işsiz kadın ve gençler istihdam edilmeye başlandı. İlk gül hasadının ekim ayında yapılması planlanan seranın gelirinin yüzde 25’inin de ihtiyaç sahibi çocukların masrafları için kullanılacağı belirtildi. Ayrıca dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar için ‘çocuk evi’ kurmayı da planlayan Okur, seradan gelecek gelirle bu projeyi de hayata geçirmek için çalışacağını ifade etti.

10 dönüm seranın pilot olduğunu, devamının geleceğini belirterek, “Her gün buradaki işe göre çalışan sayısı değişiyor. Biz buranın gelirinin yüzde 25’ini çocuklara aktaracağız. Kurulma amacımız çocuklar için. Buradan sağlık sorunu yaşayan çocuklar ve sokakta yaşayan çocuklar için gelir sağlamaya çalışacağım. O çocuklara bir ‘çocuk evi’ yapmak istiyorum. İnşallah böyle devam edeceğiz” dedi.

Serada çalışan Emine Şenol (40), “Güzel bir gelir oldu buradaki kadınlar ve gençler için. Ben oğlumu kursa göndermek istiyordum ancak maddi olarak zorlanıyorduk. Şimdi en azından oğlumun kurs parasını burada kendim kazanıyorum, o da gidebiliyor” ifadelerini kullandı.

Pekmezli Mahallesi Muhtarı Celal Güngördü ise, “Buranın kurulma amacı gelirlerin bir bölümünü çocuklara dağıtmak. Ayrıca uzağa gidip çalışamayan gençler ve kadınlar burada gelip çalışıyor. Böyle bir iş olanağı sağlandığı için çok memnunum. Böyle yerlerde iş adamları ve hayırseverlerin bu tarz seralar kurması işsizliğin önüne geçecektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.