TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı kebapçı, iyi kebabın tavsiyelerini verdi

ADANALI KEBAPÇI CİHANGİR KORKMAZ, LEZZETLİ VE İYİ BİR ADANA KEBABIN NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİNDEN BAHSEDEREK, “ ETİN, KEBAP YAPMAYA UYGUN OLMASI GEREKİR. ET, MUTLAKA DOĞAL ORTAMINDA VE YAYLALARDA YETİŞMİŞ OLAN ERKEK KOYUNLARDAN ELDE EDİLMELİDİR” DEDİ.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adanalı kebapçı, iyi kebabın tavsiyelerini verdi

Adanalı kebapçı Cihangir Korkmaz, lezzetli ve iyi bir Adana kebabın nasıl yapılmasıyla ilgili “Etin, kebap yapmaya uygun olması gerekir. Et, mutlaka doğal ortamında ve yaylalarda yetişmiş olan erkek koyunlardan elde edilmelidir” dedi.

Kentte 3 şubesiyle yaptığı kebap çeşitleriyle her gün yüzlerce kişinin uğrak yeri olan Cihangir Kebap’ın sahibi Cihangir Korkmaz, günümüzde özellikle Adana dışındaki illerde Adana kebabı diye yapılan yemeklerin tam olarak kebap olmadığını ifade etti.

Adana kebabını diğer kebaplardan ayrılmasını sağlayan en önemli özelliğin kullanılan et olduğunu söyleyen Korkmaz, “En başta etin, kebap yapmaya uygun olması gerekir. Et, mutlaka doğal ortamında ve yaylalarda yetişmiş olan erkek koyunlardan elde edilmelidir. Her hayvanın etinden, özellikle dana etinden yapılan kebaplar Adana kebabı değildir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Cihangir Korkmaz, Adana kebabında uygun oradan kuyruk yağı olması gerektiğini, pişme süresine de dikkat edilmeli ve kömürün iyi yanarak köz halinde olması gerektiğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.