TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalılar İzmir’de Buluşuyor!

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği İzmir’de yaşayan Adanalılar, “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.Yıl” anısına bir araya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adanalılar İzmir’de Buluşuyor!

ADANA(İLKHABER)- İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği İzmir’de yaşayan Adanalılar, “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.Yıl” anısına bir araya geliyor.

Dernek Başkanı Arif Kayakşu ve Platform Başkanı Hakan Urul geleneksel hale getirdikleri Kültür ve Dayanışma  gecesi için başta Adana Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı  olmak üzere ilçe başkanlarını, siyasetçileri, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek İzmir’e davet etti. 

BİR ARADA OLMANIN HEYECANI YAŞANIYOR

Dernek Başkanı Arif Kayakşu ve İzmir Adanalılar Platform Başkanı Hakan Urul Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Kayakşu Vali Elban’ı dernek ve geceyle ilgili bilgilendirirken İzmir’de yaşayan Adanalıların doğup büyüdükleri topraklarının gelenek ve göreneklerini unutmaması ve iki il arasında ekonomik işbirliğine olanak sağlanması amacıyla gerçekleştireceklerini söyledi. Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.Yıl’ında  bir arada olmanın heyecanını şimdiden yaşadıklarını ifade eden Kayakşu, “Adana'nın örf ve adetlerini yeni nesile aşılamayı ve aynı zamanda İzmir'de Adanalılık ruhunu canlandırmayı, aile ilişkilerini sıcak tutmayı, birbirini tanımayan Adanalıları tanıştırmayı ve Adana kültürünü İzmirlilere tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

İZMİR ADANALILARI AĞIRLAYACAK

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ise, Adana'nın  tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kendilerinin de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederken, dernek yöneticilerini çalışmalarından dolayı kutladı ve  davet için teşekkür etti.

7 Ocak Cumartesi  Bayraklı ilçesi Havuz Kafe restoranda düzenlenecek gece daha şimdiden büyük ilgi görürken aynı gecede Adana’yı temsil eden önemli isimlere plaket de takdim edilecek.     

Gecede ayrıca Adanalı sanatçı Vahdet Vural  sahne alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.