TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalılar tatbikatta bile şırdanlarından vazgeçmedi

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2022 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2022 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adanalılar tatbikatta bile şırdanlarından vazgeçmedi

Türkiye geneli düzenlenen ve Adana’nın Kozan ilçesinde de gerçekleşen ’Deprem Anı Ülke Tatbikatı’ saat 18.57’de yapıldı. Şırdancı esnafı da şırdanları ile birlikte masa altında tatbikatı gerçekleştirdi.

Kozan ilçesinde saat 18.57’de gerçekleşen tatbikatta Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü Gençlik ve Spor Bakanlığı Kozan Yurt Müdürlüğünde öğrencilerle birlikte tatbikat gerçekleştirilirken ilçede esnaflarda iş yerlerinde “çök, kapan, tutun” tatbikatını gerçekleştirdi. İlginç anlar yaşanan tatbikatta şırdancı esnafı Murat Mercan ise iş yerinde gerçekleştirdiği tatbikatta ellerinde şırdan tabakları ile masa altında tatbikatı uyguladı. Şırdan yerken tatbikata denk gelen Yüksel Efe Mercan ise telefonuna gelen mesaj ile Şırdan tabağını alarak masa altında “çök, kapan, tutun” tatbikatını gerçekleştirdi.

Esnaf Murat Mercan, "Tatbikatımızı personellerimiz ile gerçekleştirdik ülke genelinde farkındalık oluşturmuş olduk” dedi.

Yemek yerken tatbikata denk gelen Yüksel Efe Mercan ise, "Ülkemiz ile gurur duyuyorum. Ülkemizde farkındalık oluştu. İlerideki büyük depremler için bir önlem değerinde. Telefonuma gelen mesaj ile bu tatbikatı uyguladım" dedi.

İnternet kafede tatbikata denk gelen esnaf ise müşterilerini uyararak masa alt ve yanlarına geçerek deprem tatbikatını gerçekleştirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.