TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'nın Takımı Engelliler Spor Kulübü 1. ligde

Tekerlekli Sandalye Basketbol 2’nci Liginde mücadele eden BETA Enerji Adana Engelliler Spor Kulübü, deprem nedeniyle ara verilen lig sonunda Federasyon tarafından 1. Lige yükselmesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'nın Takımı Engelliler Spor Kulübü 1. ligde

ADANA (İLKHABER) –  Tekerlekli Sandalye Basketbol 2’nci Liginde mücadele eden BETA Enerji Adana Engelliler Spor Kulübü, deprem nedeniyle ara verilen lig sonunda Federasyon tarafından 1. Lige yükselmesine karar verildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu 2022-2023 Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. liginde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremden dolayı ligleri durdurmuştu.

BETA Enerji Adana Engelliler Spor Kulübü Başkanı Gürsel Kocatürk, Federasyonun önce katılımcı takımlar ile kalan maçların bir ilde oynanması için görüş aldığını belirterek,” Ancak kulüpler bu teklifi kabul etmedi. Daha sonra Federasyon 2 lig kulüp başkanları ile yeniden fikir alışverişinde bulundu.  Zaman yetersizliği ve salonların depremden hasar görmesi ile yapılan toplantı ile ligin tescil edilmesine karar verdi. Böylece BETA Enerji Adana Engelliler Spor Kulübü olarak önümüzdeki sezon 1. Lige alındık. ”dedi.

KUPA VE MADALYA TÖRENİ YAPILACAK

Deprem sonrası Malatya Büyük Şehir ve Şanlıurfa Bedensel Engelliler takımları ligden çekildiğini anlatan Başkan Gürsel Kocatürk, kalan takımlar arasında, Konya Bedensel Engelliler, Diyarbakır Amed Engelliler, Pamukkale Belediye Engelliler ile Çarşamba Engelliler 1. lige alındığını kaydetti.

Kocatürk, ”Bizim takımımız maçlar oynanacak gibi hazırlıklarını hocamız İlker Yenigün ile haftada 3 gün antrenmanla sürdürüyordu. Şampiyonluğa oynayan Takımımız Beta Enerji Adana Engelliler Spor Kulübüne 1 Lig hayırlı olsun. Başta sponsorumuza ve İl müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kocatürk, takımlarının Kupa ve Madalya töreninin Menderes Spor Salonu'nda Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Beta Enerji yetkilileri huzurunda belirtilecek gün ve saatte verileceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.