TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'nın Tarihi 75. Yıl Sanat Galerisi yıkıldı

Türkiye genelinde bilinen ve sanatçılar tarafından tercih edilen önemli sanat galerilerinden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi binası yıkıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'nın Tarihi 75. Yıl Sanat Galerisi yıkıldı

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER) - Türkiye genelinde bilinen ve sanatçılar tarafından tercih edilen önemli sanat galerilerinden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi binası yıkıldı.

6 Şubat’ta yaşanan Kahraman Maraş Merkezli Depremlerde hasar alan Tarihi 75. Yıl Sanat Galerisi son olarak meydana gelen 5.5’lik Adana depreminin de etkisiyle tehlike arz etmeye başladı. Bunu gören ve yıkım kararı alan Adana Büyükşehir Belediyesi Tarihi 75. Yıl Sanat Galerisi’nin yıkım işlemine başladı.

Depremlerde hasar gördüğü gerekçesiyle Tarihi 75. Yıl Sanat Galerisi 2 iş makinesiyle 7 Şubat Pazartesi günü yıkımına başlandı. Yıkım çalışmaları tamamlandı ve moloz kaldırma işlemlerine geçildi. Yıkım kararının İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görevli bir öğretim üyesinin hazırladığı raporun Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne iletilmesinin ardından alındığı ve bu kararla yıkımın gerçekleştiği ifade edildi.

Adana'nın Tarihi 75. Yıl Sanat Galerisi yıkıldı (1)

Yerine yeni bir binanın yapılacağı 75. Yıl Sanat Galerisi, 1950'li yıllarda şehir oteli olarak yapılmış, daha sonra düğün salonu, kolej, İktisadi Ticari İlimler Akademisi, Evlendirme Dairesi ve son olarak da sanat galerisi olarak hizmet vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.