TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’ya feribot ve deniz otobüsleri geliyor

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, “Adana'mıza yeni ulaşım yolu, yeni bir deniz yolu, bir gümrük kapısı kazandırılması noktasında deniz otobüsleri ve feribot seferleri kazandıracak bir proje hazırladı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’ya feribot ve deniz otobüsleri geliyor

Bayram BULUT – İbrahim BAYSAL

ADANA (İLKHABER)-Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, “Adana'mıza yeni ulaşım yolu, yeni bir deniz yolu, bir gümrük kapısı kazandırılması noktasında deniz otobüsleri ve feribot seferleri kazandıracak bir proje hazırladık” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ikinci oturumu gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. Gündem dışı konuşmalarda Karataş için hazırlanan yeni ulaşım yolu projesi konuşuldu.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Adana’nın deniz ulaşımı konusunda önemli bir adım atıldı. Karataş Belediyesi tarafından Adana'ya yeni ulaşım yolu, bir gümrük kapısı kazandırılması noktasında deniz otobüsleri ve feribot seferleri kazandıracak bir proje hazırlandı. Hazırlanan proje Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunuldu. Adana Valisi Süleyman Elban başkanlığında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından bu proje  desteklenmeye uygun görüldü.  Konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz alan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, proje hakkında bilgiler verdi.

TOPUZ: YENİ ULAŞIM YOLU KAZANDIRACAĞIZ

Adana’ya yeni ulaşım yolu kazandıracak bu projenin kente ciddi katma değer katacağını belirten Topuz, “Adana için önemli olduğuna inandığımız bir konu bu. Çukurova Kalkınma Ajansına Adana'mıza yeni ulaşım yolu, yeni bir deniz yolu, bir gümrük kapısı kazandırılması noktasında deniz otobüsleri ve feribot seferleri kazandıracak bir proje hazırlamıştık. Sayın valimizin başkanlığında Çukurova Kalkınma Ajansı bu projemizi desteklemeye layık gördü. Biliyorsunuz yurtiçi ve yurt dışı turizm noktasında insan ve yolcu taşımacılığı noktasında ciddi katma değer sağlayacağına inandığımız birçok örnekleri olan bu tür projelerin Adana'da da hayata geçirilmesi en büyük arzumuz. Bu projenin sadece Karataş’a değil tüm Adana'ya ciddi anlamda katma değer sağlayacağına inandığım için bu projenin meclisimiz tarafından da, Adana'nın önde gelen isimleri tarafından da sahiplenilmesini istiyorum” diye konuştu.

KARATAŞ’TAN KIBRIS’A, HATAY’A  ULAŞIM

Karataş’tan Kıbrıs’a, Hatay’a  ulaşımın projenin hayata geçmesiyle sağlanacağını dile getiren Topuz, “Bir yandan Kano Turizmi ile ilgili, bir yandan Olta Balıkçılığı ve Dalış Turizmi ile ilgili hazırlamış olduğumuz fizibilite raporlarının sonuçlarını inşallah ilerleyen günlerde buradan duyuracağız.

 Deniz otobüslerle ilgili olarak hazırlanacak olan fizibilite raporunu buradan sizlere ve kamuoyuna duyuruyoruz. Başta Karataş'la Hatay ardından, Kıbrıs'a ciddi bir ulaşım noktasında yeni bir güzergah açacağına inanıyorum. Projemize meclisimizin desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

MAVİ YENGEÇ FİLM FESTİVALİ’NE DAVET

Necip Topuz ayrıca bu yıl ikincisi düzenleyecek olan Mavi Yengeç Film Festivali’ne tüm Adanalıları davet ederek sözlerini şöyle tamamladı;

“Karataş'ın marka olması bakımından planladığımız Mavi Yengeç Film Festivalimizi ayın 12'si ve 13'ünde gerçekleştireceğiz. Tüm meclis üyelerimizi ve Adanalıları festivalimize davet ediyoruz. Ayrıca ikinci bir konumuz var.”

KAZIM ÖZGAN: TALİHSİZ BİR KONUŞMA

Necip topuzun ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan söz aldı. Özgan, bir önceki mecliste Sivas olaylarıyla ilgili yapılan konuşmaya dikkat çekti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hakkında konuşulanlara değinen Özgan, “Sivas olayları ile meclisimizde talihsiz bir konuşma yapıldı Temel Karamollaoğlu Bey ile ilgili. 1984 ve 2009 yılları arasında Sivas Belediyesi’nde çalıştım. Temel Bey benim belediye başkanımdı. Temel Bey o olayları yatıştırmak için gövdesini koydu ortaya. Hatta halka yaptığı konuşma yıllar sonra ortaya çıktı. Tamamen bir iftiranın kurbanı oldu” şeklinde konuştu.

İLK HİZMETLER ALEVİ MAHALLELERİNE YAPILDI

Sivas’ta Temel Karamollaoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde ilk hizmetleri Alevi vatandaşların bulunduğu mahallelere yaptığını ve bu mahallelerden bir sonraki seçimlerde birinci parti çıktığını vurgulayan Özgan, “Bir tanesi Ali Baba Mahallesi, bir diğeri ise Seyrantepe Mahallesi. Çoğunlukla Alevi kardeşlerimizin yaşadıkları mahalleler bunlar 1989 yılında belediye başkanı olduktan sonra Temel Bey ilk önce o mahallelerden hizmete başladı. Biz o zaman bunun neden olduğunu anlayamamıştık. 1994 seçimlerinde ezici bir çoğunlukla o Temel Bey’in partisi birinci çıktı. Hatta ben imar müdürüydüm. Benim bir personelim Alevi kardeşimdi. Sicili hep 100 almıştır. Burada yapılan konuşmaya sitemimi belirtiyorum, doğru değildir. Düzeltilmesini istiyorum” dedi.
 

KARALAR VE EKİBİNE TEŞEKKÜR
Yıllardır çözülemeyen sorunu çözdüğü için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ekibine teşekkürlerini sunan Özgan, “Bir de ayrıca Zeydan Karalar Bey'e teşekkürüm var. Havuz Tesisleri ve Kozanspor Kulübü Şantiye Tesisleri 2004 yılında sehven Adana Büyükşehir’e yazılmıştı. Geçtiğimiz 5 yılda düzeltilemedi bir türlü. Kozan ve Büyükşehir aynı partide olmasına rağmen düzeltilememişti yani. Bir uzlaşmayla bu tapuları düzelttik. Şu anda havuz ile ilgili ihale açtık. Buradan bir kez daha Zeydan Başkan ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

DEMİRDAĞ: DİL SÜRÇMESİ OLDU
Kazım Özgan’ın konuşmasının ardından söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ ise, bir önceki oturumda yapılan konuşmanın dil sürçmesinden ötürü yanlış anlaşıldığını ve bu arkadaşı adına özür dilediğini belirterek, “Az önce Kozan Belediye Başkanımız Kazım Bey'in söylemiş olduğu Sivas olaylarla ilgili konuşmasını dinledim. Bizim arkadaşımız dün burada dil sürtüşmesi neticesinde konu böyle olmuştur. Yoksa o dönemin Sivas Belediye Başkanı, şu anda Saadet Partisi Genel Başkanı’dır. Kendisini şahsiyeti ile ilgili herhangi bir şeyimiz söz konusu değildir. Yanlış anlaşıldıysa ben arkadaşım adına özür diliyorum” şeklinde konuştu.

İKİ AYDIR MAAŞ ALAMIYORLAR

Demirdağ, parkomatların iki aydır maaş alamadıklarını savunarak, “Belediyemizde İmar A.Ş'ye bağlı  parkomat olarak çalışan arkadaşlarımız iki aydır maaşlarını alamamaktadırlar. Bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için maaşlarının ödenmesi ayrıca yine KHK’lı çalışan arkadaşlarımızın iki bayram paraları ve tediyelerinin ödenmediği ile ilgili bilgiler alıyoruz. Bu arkadaşlarımızın da alacaklarının ödemesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

MADDELER KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

Daha sonra ise gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan teklif maddelerini içeren 15 gündem maddesi oylanarak ilgili komisyonlara sevk edildi. Bir sonraki meclis oturumunun bu gün saat 13:00’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.