TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD’dan Uyarı

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2022 18:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Her ne kadar yaz mevsimine girmiş olsak da, hâlâ birçok bölgede serin ve yağışlı havalar hâkim. Tabi yaz dönemi yağışları kış mevsimİ gibi düzenli değil, biraz zamansız, ani ve şiddetli olur. Aslında bunda son yıllarda etkisini iyice hissettiğimiz küresel iklim krizinin sonuçları desek yeridir.

Kurak geçen kış ayları, ani sıcaklık değişimleri, hortumlar, seller, işte şimdi olduğu gibi ani ve aşırı yağışlar vs. birçok iklimsel hava koşulları ile karşı karşıya kalmaktayız.  Bir bakıma dünyada yaptığımız tahribatın etkilerini yaşıyoruz.

Evet! Başlıkta Hayati Uyarı Bildirimi dedik. Bu uyarı Meteorolojinin sel ve taşkın uyarıları sonrasında AFAD(Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından birçok telefona gönderdiği uyarı mesajı.. Hem de hayati uyarı diye..

Zaten Ankara, İstanbul, Erzurum, Bursa ve daha pek çok ilde süren sağanak yağış hayatını olumsuz etkilemekte.. Hatta Ankara'nın tamamında etkili olan yağış nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti ve bir kişi de sele kapılarak kayboldu.

İş ciddi ve bu konuda vatandaşların daha dikkatli olmasında fayda var. AFAD’ın yaptığı uyarıda özellikle bizim bölgemizde yer alıyor. Adana, Osmaniye, Hatay ile Kahramanmaraş'ın güneybatısı ve Mersin'in iç kesimlerinde şiddetli yağış bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yapılan uyarıda, “Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezini arayınız” ikazına da yer verildi.

Gönderilen sesli uyarı sosyal medyada da gündem oldu. Ancak gündem olduğu kadar hassasiyet de gösterilir. Mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması, tehlike arz edecek yerlerde bulunulmaması çok önemli..

Gördükleri bir olayı da acilen yetkililere bildirmek te çok önemli.. Tabi burada korkuya neden olacak, milleti yanlış yönlendirecek ne olduğu, nereden alındığı belli olmayan şeyler paylaşmamak lazım. İnsanları yalan-yanlış bilgilerle yanıltmak hiç de iyi olmaz.

Evet! Son günlerde olumsuz hava koşulları hâkim ve bu konuda yapılan uyarıları dikkate alıp, kendimizi ona göre ayarlamakta fayda var. Lütfen yapılan uyarılara dikkat edelim..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.