TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağız içi uyuşturucu araması

Adana’da polis, torbacı olarak bilinen sokak satıcıları ve onlara uyuşturucu temin eden zehir tacirlerinin yakalanması için 19 Mayıs’ta; ‘Gençlik ve Spor Bayramı’nda Adana merkezli 4 ilde gün ortasında eş zamanlı operasyon yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ağız içi uyuşturucu araması

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) – Adana’da polis, torbacı olarak bilinen sokak satıcıları ve onlara uyuşturucu temin eden zehir tacirlerinin yakalanması için 19 Mayıs’ta; ‘Gençlik ve Spor Bayramı’nda Adana merkezli 4 ilde gün ortasında eş zamanlı operasyon yaptı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, torbacı olarak bilinen sokak satıcılarıyla onlara uyuşturucu temin eden zehir tacirlerini takibe aldı. Yürütülen soruşturma kapsamında Adana’da 16, Diyarbakır’da 5, Ankara’da 2 ve Mersin’de de bir kişi deşifre edildi. Toplam 24 şüphelinin yakalanması için 19 Mayıs’ta; ‘Gençlik ve Spor Bayramı’nda düğmeye bastı.

Kentte bir adrese baskın düzenleyen ekipler, şüpheli gördüğü bir aracı durdurup, içindeki 4 kişide arama yaptı. Zanlıların önce üstleri aranıp, ardından ayakkabıları tek tek çıkartılıp kontrol edildi. Bir şahısın konuşmasının şüphe çekmesi üzerine ağzının içi kontrol edildi. Yapılan aramada zanlıların aracından 3 bıçak, cop ve pompalı tüfeğe ait fişek çıktı. Yapılan aramalarda uyuşturucunun yanı sıra cop, bıçak, silah ve sahte para ele geçirilirken, hedefteki 24 şüpheliden 12’si yakalandı.

26 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Uyuşturucu tacirlerinin yakalanmasına yönelik 26 ayrı adrese eş zamanlı şok baskın yapıldı. Operasyona; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan acil müdahale timi karadan, havadan ise drone ekiplere destek verdi.

Merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Çamlıbel Mahallesi’ndeki adreste özel eğitimli narkotik detektör köpeği Aşil ile kapsamlı bir arama yapılırken, ara sokaktaki Konya plakalı bir otomobil polisin dikkatini çekti. İçerisinde 4 kişinin bulunduğu araç durdurulup, şüpheliler arabadan aşağıya indirilip, önce üzerleri arandı, ardından ayakkabıları tek tek çıkartılıp kontrol edildi.

Konuşması şüphe çeken zanlıların ağız içi ve dilaltı da kontrol edildi. Otomobilden 3 adet bıçak, bir adet cop, pompalı tüfeğe ait 12 adet fişek çıktı. Zanlılar, bir yakınlarını ziyaret için Konya’dan Adana’ya geldiklerini, ancak yollarını kaybettiklerini öne sürdü; 4’ü de gözaltına alındı.

Adana merkezli Ankara, Diyarbakır ve Mersin’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyondaysa; hedefteki 24 şüpheliden 12’si yakalanarak gözaltına alınırken, firari olan 12 kişi her yerde aranıyor. 26 adreste yapılan aramalarda; 37.26 gram kokain, 10.67 gram metamfetamin, 2.72 gram eroin, 1.31 gram esrar, 11 adet uyuşturucu hap, bir ruhsatsız av tüfeğiyle birlikte 18 bin 200 lira da ‘sahte para’ ele geçirildi. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.