TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Suseven yeniden başkan

Vatan Partisi Adana’da Olağanüstü il Kurultayını gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ahmet Suseven yeniden başkan

ADANA(İLKHABER)-Vatan Partisi Adana'dan kararlılık mesajı verdi. Amiral Soner Polat Olağanüstü İl Kurultayı, Genel Sekreter Özgür Bursalı ve MYK Üyesi Şule Perinçek'in katılımı ile yapıldı. Ahmet Suseven, yeniden Vatan Partisi Adana İl Başkanı seçildi. Özgür Bursalı kurultayda yaptığı konuşmasında, çözümün, Vatan Partisi'nde olduğunu söyledi.

“VATAN PARTİSİ ANAHTAR PARTİ OLACAK”

Vatan Partisi üretenlerin Milli Hükümeti'ni kurmak için emin adımlarla ilerliyor. Kararlı mesajlar bu kez Adana'dan verildi. 3 ay önce Adana’ya İl Başkanı olarak atanan Ahmet Suseven, Amiral Soner Polat Olağanüstü İl Örgütü Kurultayı’nda yeniden başkan seçildi.

Seyhan Belediyesi Selman-ı Pak Kültür Merkezi’nde yapılan Kurultay’a Vatan Partililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurultay’da konuşan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Türkiye’nin önündeki ekonomik ve emperyalist odaklı iç ve dış tehditlerin Vatan Partisi olmadan çözülemeyeceğini belirtti.” Vatan Partisi anahtar parti olacak.” diyen Bursalı, “Sistem partilerinin kilitlendiği sorunları Adana’dan açmaya başlayacağız.” dedi.

BANKALARIN KARI BU SENE 5 KAT ARTTI

2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’deki en büyük ilk 10 bankanın karının 11 milyar dolar olduğunu ifade eden Bursalı, 2022’in ilk çeyreğinde bu kar oranının 5 kat artığını belirtti. Üreticilerin zor günler geçirdiğini belirten Bursalı, çiftçi kredi borçlarını hatırlattı. “Üreticimiz batacağına bankalar batsın. 3-5 banka batınca Türkiye’ye bir şey olmaz, ancak üretim durursa Türkiye aç kalır.” dedi. Bursalı’nın gündeminde buğday krizine de vardı.Türkiye’de  3 milyon hektar ekilmeyen tarlanın olduğunu belirten Bursalı, boş tarlaların ekimi için üreticiler desteklenmesi gerektiğini belirtti. “Türkiye’nin dışa bağımlılığı ve buğday sorunu ancak bu şekilde ortadan kalkar.” dedi.

VATAN PARTİSİ’DEN ACİL TEDBİR AÇIKLAMASI

Vatan Partisi kurmaylarının geçen günlerde Türkiye’nin ekonomik sorunlarına yönelik bir toplantı  yaptığını belirten Bursalı, üretim verimliliğini artırmak ve krizden kurtulmak için acil önlem planını açıkladı. Bankaların vurgunculuğuna karşı, üretimi destekleyici önlemler alacaklarını ifade eden Bursalı, Türk vatandaşlarının dışarı ülkelerde bulunan 300 milyar parasını Türkiye’ye getireceklerini de ifade etti. Üreticilerin tohum ve gübre gibi ihtiyaçlarını karşıladığı Ekim ayı için 4 aylık, orta ölçekli üretim planlaması için 1 yıllık ve 3 yıllık acil tedbir kararları alınması gerektiğini söyledi.

ENERJİ KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ KOMŞULARLA İŞBİRLİĞİ

Vatan Partisi Genel Sekreteri, Enerji krizinin çözümünde de Vatan Partisi’nin dış politika önerilerine dikkat çekti. Rusya- Ukrayna meselesinde Türkiye’nin Batı bloğundan kopmamak için ortada kalmasına tepki gösteren Bursalı, Türkiye’nin yüzünü Asya’ya dönmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. Rusya- Ukrayna krizinde Rusya’nın yanında yer almanın da, Avrupa’nın Rusya’ya yaptırım uyguladığı bu günlerde; ucuz doğalgaz ve turizmde patlama gibi fırsatlar açısından önemine dikkat çekti. ABD ambargosu nedeniyle de hükümetin  İran ile tam anlamıyla bir ilişki geliştirmemesini eleştiren Bursalı, enerji krizinin çözümü ve ucuz mazot için, ABD amborgolarının delinip, İran’la da ilişkilerin ilerletilmesi gerektiğini belirtti.

“KAOS KIŞKIRTICILARI PKK VE FETÖ İLE KOL KOLA”

Özgür Bursalı’nın hedefinde ABD’nin kaos çıkarma planlarına hizmet eden muhalefet partileri vardı.

Biden tayfasının açık bir şekilde programının FETÖ’cüleri içeriden çıkarıp, PKK’ya alan açmak olduğunu belirten Bursalı, PKK  FETÖ ile kol kola Atatürkçülük oynuyorlar.Atatürk’e hakaret edenlere ve heykellerini yakanlara sahip çıkıyorlar.”dedi. “Bu saydığım sebeplerle onların Atatürk’ü proje adamı Ekrem İmamoğlu.” diyen Bursalı, “Bizim Atatürk’ümüz, Atatürk gibi yaparak Türkiye’nin sorunlarına çözümler ortaya koyan Vatan Partisi’dir.” İfadelerini kullandı.

PERİNÇEK: DOĞAYI TÜKETMEDEN ÜRETECEĞİZ

Kurultay’da konuşan Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek de kadınların üretimin her alanında olması gerektiğini belirtti. Üretim anlayışında da bir devrimin şart olduğunu söyledi. “Doğayı tüketmeden üreteceğiz.” diyen Perinçek, “Daha çok üreteyim, ucuza mal edeyim diyerek, gözü dünmüş bir kar hırsıyla değil, Türkiye’nin refahı için üretim yapacağız.” Dedi.

Devrimlerimizin zenginliklerinin başında kadınlarımızın verdiği mücadelenin geldiğini ifade eden Perinçek, “Üretim devrimi için de en büyük katkıyı kadınlarımız koyacak. Kadınlarımızı üretimin her alanına dahil edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Üretilen ürünlerinin pazarlama yollarının da açılması gerektiğini belirten Perinçek, eğitimin de revize edilerek, üretimle paralel ilerlemesi gerektiğini ifade etti.

AHMET SUSEVEN’DEN ADANANIN ÇÖZÜMLERİ İÇİN KARARLILIK MESAJI

Yeniden Vatan Partisi Adana İl Başkanı seçilen Ahmet Suseven de yaptığı açıklamada, kararlılık mesajı verdi. Tarımsal üretimin başkentinin Adana olduğunu belirten Suseven, “Önümüzdeki görev sürecimizde Adana’da; gidilmek köy, eli sıkılmadık üretici, sanayici bırakmayacağız. Üretim devrimi programımızla sorunlarına derman olacağız.” dedi. Konuşmasında Adana belediyelerini hedef alan Suseven, “ Her şeyi afişlerde yaptık diyorlar. Ama biz asılan afişlerden başka bir şey görmüyoruz. Yol yaptık diyorlar ama Adanalının en büyük çilesi bozuk yollar. Afiş belediyeciliği bunların ki. Bizim iktidarımızda afişler olmayacak, o paralar da halkın sorunlarının çözümü için kullanılacak.”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçim sonuçlarına göre Ahmet Suseven yeniden il başkanı olurken, il yönetimine de; MKK Üyesi Rıza Beke, MKK Üyesi Av. Hatice Nesrin Kılıçay, Selver Kaplan, Av. Ali Mert Karakılçık, Banu Karahan, Süleyman Çelik, Fevzi Çınar, Mehmet Çetin ve Şerafettin Üzelakçil seçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.