TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akuaponik tarım uygulamalarının ARGE çalışmaları yapılıyor

Seyhan Belediyesi Kırsal Kalkınma’da çiftçilere AR-GE çalışmalarıyla yol gösterici olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Akuaponik tarım uygulamalarının ARGE çalışmaları yapılıyor

Bayram BULUT - Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Seyhan Belediyesi Kırsal Kalkınma’da çiftçilere AR-GE çalışmalarıyla yol gösterici olmaya devam ediyor.


Çukurova'da, hem çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunları aşmalarına yardımcı olmak, hem de kent ekonomisine katkıda bulunmak için alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda AR-GE çalışmaları yapan Seyhan Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Toprağı ve suyu koruyan iklim dostu üretim modellerini hayata geçirdikleri seralara yenilerini ekleyen Seyhan Belediyesi bu seralarda, balık, sebze ve meyve yetiştiriciliğinin birlikte yapıldığı akuaponik tarım uygulamaların ARGE çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmaların çiftçilere yol gösterici olması hedefleniyor.

Konuyla ilgili Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, kırsal kalkınmada üreticilere öncülük yapmaya devam etiklerini söyledi. Yapılan ARGE çalışmaları hakkında bilgiler veren Akay, “Toprağımızı ve suyumuzu koruyan iklim dostu üretim modellerini hayata geçirdiğimiz seralarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Balık, sebze ve meyve yetiştiriciliğinin birlikte yapıldığı akuaponik tarım uygulamalarında da çiftçilerimiz için AR-GE çalışmalarıyla yol gösterici olacağız”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.