TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akyüz: Maaşlarımızı elden almaya razıyız

Adana’da sağlık iş kolunda çalışan sendikaların banka promosyonu talepleri sürüyor. Son açıklamayı yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası, istedikleri promosyon miktarının verilmemesi durumunda, bankanın ürünlerini kullanmama ve maaşlarını Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nden almaya razı olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Akyüz: Maaşlarımızı  elden almaya razıyız

Bayram BULUT- M.Emin AKÇAY

ADANA (İLKHABER) - Adana’da sağlık iş kolunda çalışan sendikaların banka promosyonu talepleri sürüyor. Son açıklamayı yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası, istedikleri promosyon miktarının verilmemesi durumunda, bankanın ürünlerini kullanmama ve maaşlarını Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nden almaya razı olduklarını söyledi.

Sendikalar peş peşe açıklamalar yapmaya devam ediyor. Hürriyetçi Sağlık Sen Adana İl Başkanı Bekir Erkoç, sağlık çalışanları için banka promosyonu tekliflerinin 32 bin + enflasyon ve memur zammı farkı olduğunu söylemişti. Ardından açıklama yapan açıklama yapan Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu,  İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız promosyon görüşmeleri bakanlıktan gelen bir mesajla durağan hale geldiğini anlatı. Ancak 21 Kasım 2022 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü ve yetkili sendikalar olarak Sağlık Sen Adana Şubesi ve Öz Sağlık İş Sendikası ile birlikte Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, Ziraat Bankasının Adana ili sağlık çalışanlarına 2 yıllık revize ve bir yıllık uzatma sonucu 21.200 TL teklif yapıldığını anlatan Nennioğlu, şunları söylemişti;

“Halen devam eden sözleşme için aylık 559TL uzatma süresi 1 yıl için 650 TL ye denk gelmektedir. 22 Kasım 2022 tarihinde yapmış olduğumuz açıklamada Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılacak olan promosyon anlaşması 21.200 TL üzerinde olursa aradaki fark 7 gün içerisinde sağlık çalışanlarının hesabına yatırılacağı yapılacak olan ek sözleşmeye eklendiği taktirde kabul edilebilir olduğu belirtilmişti.”

Son olarak ise Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi, banka promosyon sözleşmelerinin yenilenmesi talebiyle Adana İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını SES Adana Şube Başkanı Dr. Mürşit Enis Akyüz okudu. Banka ile görüşmelere kendilerinin de katılması ile ilgili girişimlerine İl Sağlık Müdürlüğünün olumlu yanıt vermediğini belirten Akyüz görüşmelere tüm sağlık sendikalarının dahil edilmesini ve emeklilerin maaşlarına oranla aldıkları promosyondan aşağısını kabul etmediklerini söyledi.

Maaşlarının yattığı bankanın, sağlık emekçilerine düşük bir promosyon ödemesi önerdiğini öğrendiklerini dile getiren Akyüz, “Bahse konu bizim paramızdır. Bizim alın teri ile hak ettiğimiz ki hakkımızın altında olan ücretlerin değerlendirilme parasından bahsediyoruz. Kendi alın terimizle hak ettiğimiz paraların nasıl değerlendirileceği elbette bize de sorulmalıdır. Sahaya, sağlık emekçilerine sorulmalıdır. Sürece sağlık emekçileri dahil edilmelidir. Sürecin sadece, yetkili sendika ile yürütülmesi ise hukuki olabilir ancak hakkaniyetli değildir. Önceden kabul edilmesine rağmen neden sonra kimsenin haberi olmadan toplantı yapıldığını bilmiyor, kamuoyu takdirine bırakıyoruz” dedi.

Tatmin edecek bir promosyon önerilmediği takdirde söz konusu bankada bakiye bulundurmamaya, bankanın ürünlerini kullanmamaya çağrı yapacaklarını dile getiren Akyüz, “İl Sağlık Müdürüne çağrımızdır. Başka bir ilde yapıldığı gibi gerekirse canlı yayınlanan süreçler istiyoruz. Madem ki bu banka ile olmuyor, ocak ayında zamlı alınacak maaşlarla tekrar süreç başlatılsın, tüm bankaların katılımı sağlansın. Bankanın bizden zamlı istediği, verdiğinden daha fazla olan fesih cezasını hukuki süreçlere taşıyın, eğer siz taşımazsanız, o ücret bizden alındığında biz taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Gerekirse maaşlarını her ay İl Sağlık Müdürlüğü’ne giderek elden almaya razı olduklarını ifade eden Akyüz, “Bankalar, bizim alın terimiz üzerinden kâr elde edecek, bu kârdan bir kısmını, bizleri tutmak için vermek söz konusu olduğunda ise geri duracaksa, bankalarla ilişkimizi keselim” diye konuştu..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.