TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliya İzzetbegovic’i saygı, özlem ve minnetle anıyorum

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2021 18:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 15:59

Pek çok kişi tarafından sevilen, Dini ve Milli bilinci uyandırmak için gençlik yıllarından itibaren çabalayan, Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegovic’in vefatının 18. yıl dönümünü geride bıraktık.

8 Ağustos 1925’de Bosna-Hersek’de doğan Aliya, gençlik yıllarında ki üstün kabiliyetleriyle ve İslami konularda ki hassasiyetiyle ön plana çıktı.

Desteklediği  ideoloji ve savunduğu politikalar yüzünden birçok kez yargılandı. Bosna-Hersek’in bağımsızlığı için büyük mücadeleler verdi. Slavlar tarafından işgal edilen Bosna, Arnavutluk, Kosova gibi Müslüman nüfusun fazla olduğu topraklarda büyük katliam yapılmasına karşı çıkmış ve bunun için mücadele vermişti. Aliya İzzetbegovic siyaseti insanlığın yararına yönelikti. Bu amaçla Sırplar’a hiçbir zaman düşman gözüyle bakmamış, onları ötekileştirici bir tavır takınmamıştır. Hatta bazı Boşnaklar tarafından, Sırp din adamlarının öldürülmesini kınamış ve şu sözü söylemiştir;

‘’Biz de zalimlerden olursak, zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz.’’

Küllerinden yeni bir devlet ortaya çıkaran Bilge Kral Aliya İzzetbegovic, Boşnakların umuduydu ve onun sayesinde bağımsızlığına kavuşmuşlardır. Kişiliği, siyaseti ve mücadelesiyle kendisinden sonra gelecek olan nesillere örnek teşkil etmiştir.

Kendisini saygı, özlem ve minnetle anıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.