TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alparslan ilkokulu öğrencileri Ata’yı sevgi ve özlemle andı

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılında Alparslan İlkokulu öğrencileri Ata’yı sevgi, saygı ve minnetle andı. (12. Sayfada)

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Alparslan ilkokulu öğrencileri Ata’yı sevgi ve özlemle andı

 MEHMET EMİN AKÇAY

ADANA(İLKHABER)- Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılında Alparslan İlkokulu öğrencileri Ata’yı sevgi, saygı ve minnetle andı. Çukurova ilçesinde başarılı eğitimiyle göz dolduran Alparslan ilkokul’unda,  Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılında Ata’yı Anma Etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda;  Atatürk’ün hayatı ve fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı. Şiirler okundu. Anma programı; başta Okul Müdürü Ahmet Yılmaz Özen, Yardımcıları Bayram Demircioğlu, Pelin Toprak,  öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Anma programında Mustafa Kemal’in çocukluğundan ölümüne kadar başarılı, deneyimleri, fikirleri aktarıldı. Marşımızın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Ahmet Yılmaz Özen yaptı. Özen; “Büyük Önder Atatürk’ü ölümsüzlüğe uğurlayışımızın 84. Yıl dönümünde  büyük bir saygı, minnet, ve özlemle anarken bize düşen en büyük görevin O’nun en büyük eseri Cumhuriyeti korumak ve anlamak olduğunu bir defa daha hatırlıyoruz. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet ve düşünce adamı Yüce Atatürk’ün kalbimizdeki sevgisi her zaman yolumuzu aydınlatacaktır. Bugün ülkemizi en zor şartlarda bile tek yürek halinde kenetleyen, onun bize miras bıraktığı Cumhuriyet ve Cumhuriyetin değerleridir. Bunun bilinci içinde daima Atatürk ilke ve devrimleri ışığında ilerlemeye devam edeceğiz. 84. Yılında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet, şükran, saygı ve özlemle anıyorum” dedi. Alparslan ilkokulu Müdürü Ahmet Yılmaz Özen İstiklal marşımızın 10 kıtasını ezberleyen öğrencilerini başarı belgeleriyle ödüllendirdi.

Küçücük yüreklerinde büyüttükleri kocaman Atatürk sevgisiyle yola çıkan Alparslan ilkokul’unun sevimli öğrencileri öğretmenleriyle birlikte duygu yüklü bir 10 Kasım Atatürk’ü anma programı gerçekleştirerek;  Atalarını büyük bir özlem, minnet ve saygıyla andı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.