
Samsung Electronics, akıllı telefon tercihlerinde belirleyici olan kamera teknolojilerindeki son gelişmeleri ve yeni cihazlarını duyurmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte akıllı telefon satın alma kararlarında görüntü kalitesinin artan önemine dikkat çekildi.
ÇÖZÜNÜRLÜK KAPASİTESİ 40 KAT ARTTIAçıklamada yer alan bilgilere göre, 2000 yılında üretilen ilk kameralı telefon SCH-V200 ile başlayan süreç, 2010 yılında 5 megapiksel kameraya sahip ilk Galaxy S serisiyle devam etti. İlk modelde VGA sınıfı ön kamera, HD video kaydedebilen arka kamera, otomatik odaklama ve panoramik çekim modu bulunurken, günümüzde çözünürlük kapasitesi 40 kat artırılarak 200 megapiksel seviyesine çıkarıldı.
YAPAY ZEKA DESTEKLİ KAMERA DONANIMLARIMevcut Galaxy S cihazlarında bulunan 200 megapiksel geniş lens ve "Nightography" donanımı düşük ışıkta parlaklık artışı sağlarken, "ProVisual Engine" teknolojisi portre, giysi ve nesnelerde detaylandırma işlemi yapıyor. Sistemde ayrıca yapay zeka tabanlı "Audio Eraser" ve "Drawing Assist" gibi düzenleme araçları bulunuyor.
YENİ DÖNEM 25 ŞUBAT'TA BAŞLIYORKullanıcıların harici fotoğraf makinesi taşıma ihtiyacını ortadan kaldırmayı amaçlayan şirket, mobil fotoğrafçılıkta elde ettiği 15 yıllık deneyimi ve yapay zeka entegrasyonuyla geliştirdiği yeni ürün yelpazesini 25 Şubat tarihinde düzenlenecek "Unpacked" etkinliğinde kamuoyuna tanıtacak.