Adana’da sıcak hava bunalttı: Nem oranı yüzde 80’e dayandı!

Adana'da yazın kavurucu yüzü kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. 9 Temmuz Çarşamba günü termometreler 33,6 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık 35 dereceyi geçti. Nem oranı ise öğleden sonra yüzde 60’a, akşam saatlerinde yüzde 80’e kadar yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2025 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2025 14:36

Adana’da yaz sıcakları etkisini artırdı, nemle birleşen hava vatandaşları bunalttı. Meteoroloji verilerine göre 9 Temmuz Çarşamba günü kentte termometreler 33,6 dereceyi gösterdi. Hissedilen sıcaklığın 35 dereceye ulaştığı Adana’da, öğleden sonra nem oranı yüzde 60’a, akşam saatlerinde ise yüzde 80’e yaklaştı. Kavurucu havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için park ve gölgelik alanlara akın etti. Uzmanlar, özellikle yaşlılar ve kronik hastalıkları bulunanların öğle saatlerinde dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

ADANALILAR BUNALDI

Öğle saatlerinde gölgede bile terleten sıcaklık, Adanalıları bunalttı. Meteoroloji verilerine göre 12.00 ile 15.00 saatleri arasında sıcaklık 32 derece ölçülürken hissedilen sıcaklık 35 derece olarak kaydedildi. Aynı saat diliminde nem oranı yüzde 51, rüzgar hızı ise saatte 18 kilometre olarak raporlandı.

Akşam saatlerine doğru ise sıcaklık 27 dereceye düşse de nem oranının yüzde 80’e ulaşması, kentteki bunaltıcı havayı hafifletmedi.

Gölgelik alanlar doldu, serinlik arayanlar parklara ve klimalı mekânlara yöneldi.

Seyhan Nehri kıyısında yürüyüş yapan bazı vatandaşlar sıcaklığa dayanamayıp serinlemek için su kenarına oturdu. Bazı esnaflar ise iş yerlerinin önüne vantilatörler yerleştirerek hem kendilerini hem

Özellikle kronik hastalığı bulunanlar, yaşlılar ve çocukların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması öneriliyor. Güneş çarpmasına karşı bol sıvı tüketilmesi ve açık renkli giysilerin tercih edilmesi tavsiye ediliyor.