
Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde çöplerin zamanında toplanmaması, kötü koku ve çevre kirliliğine yol açtı. Pınar ve Gürselpaşa mahallelerinde sokaklara taşan çöp yığınları, 35 dereceyi bulan sıcaklığın da etkisiyle vatandaşları rahatsız etti.
“Çöpler kokana kadar kaldırılmıyor”Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik, çöplerin günlerce alınmadığını belirterek tepki gösterdi. Çelik, “Çöp, moloz ve evsel atıklar kokana kadar kaldırılmıyor, zamanında alınmıyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Halkımız mağdur, çöplerin içinde kaldık. Sağlığı tehdit eden ciddi bir çevre kirliliğiyle karşı karşıyayız” dedi.
16 yıldır mahalle muhtarı olarak görev yaptığını aktaran Çelik, daha önce bu denli kirli bir ortamla karşılaşmadıklarını vurguladı.
Mahalle sakinlerinden Uğur Ayaz ise çöp yığınlarının uzun süredir alınmadığını, ilaçlama yapılmadığını söyledi. Ayaz, “Çöp birikintisi, çöp kokusu ve konteynerlerin ağzının açık kalması gibi sorunlar yaşıyoruz. Şikayet etmezsek çöpleri haftalarca almıyorlar. Evlerimizde böcek çıkmaya başladı. Biz çöp yığınlarının olmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, yetkililerden çöplerin düzenli olarak toplanmasını ve mahallelerin ilaçlanarak temizlenmesini talep ediyor.