Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden meyve sineğine karşı yeni önlem

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kozan’da Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında üreticilere yere dökülen meyvelerin toplanmasının önemini anlattı ve sinekle mücadelede kullanılmak üzere siyah poşetler dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2025 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2025 00:08

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kozan ilçesin deki Trabzon hurması bahçelerinde Akdeniz meyve sineğiyle mücadele çalışmaları kapsamında bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Müdürlük ekipleri, Akdeniz meyve sineğinin yayılımını engellemek amacıyla yere dökülen meyvelerin toplanmasının biyoteknik mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı. Bu doğrultuda üreticilere sinekle mücadelede destek sağlamak amacıyla siyah poşetler dağıtıldı.

Yetkililer, biyolojik ve kültürel mücadele yöntemlerinin doğru ve etkin uygulanmasının verimliliği artıracağını belirterek, üreticilerin sürece aktif katılım göstermesinin önemine dikkat çekti.