Meteoroloji’den peş peşe uyarı: Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Isparta ve Burdur için kuvvetli yağış alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe günü için peş peşe kuvvetli yağış uyarıları yayımladı. Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Isparta ve Burdur’da sağanak yağışlarla birlikte sel, dolu, fırtına ve hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2026 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2026 15:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son meteorolojik değerlendirmelere göre, yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Özellikle Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Isparta ve Burdur çevrelerinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle çok sayıda olumsuzluğa karşı uyarı yapıldı.

Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış alarmı

Meteoroloji’nin 310 numaralı uyarısına göre, 14 Mayıs Perşembe günü saat 13.00’ten itibaren Mersin, Adana ve Osmaniye illerinin iç ve kuzey kesimleri ile Kahramanmaraş’ın batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Uyarıda yağışların 15 Mayıs saat 06.00’ya kadar etkisini sürdürebileceği belirtilirken şu risklere dikkat çekildi:

Sel ve su baskını Yıldırım Yerel dolu yağışı Kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına Hortum riski Ulaşımda aksamalar

Isparta ve Burdur için de kritik uyarı

14 Mayıs Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur’un doğusunda kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Saat 12.00 ile 21.00 arasında etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.