
Adana’da öğle saatinden sonra başlayan sağanak yağış kısa sürede şiddetini artırdı. Özellikle kentin doğu ilçelerinde etkisini gösteren gök gürültülü sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.
Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs durakları ve iş yerlerine sığınırken, trafikte uzun araç kuyrukları meydana geldi. Bazı sürücüler suyla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti.
Su baskınları yaşandıKentin bazı bölgelerinde rögarların taşması sonucu yollarda su baskınları meydana geldi. Araçlar kontrollü şekilde ilerlerken, bazı alt geçitlerde su seviyesi yükseldi.
Ani bastıran yağış nedeniyle vatandaşların günlük yaşamı olumsuz etkilenirken, özellikle işe ve okula gitmeye çalışanlar zor anlar yaşadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’de devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar etkili olacağı bildirildi.
Uyarıda, Osmaniye çevreleri ile Adana’nın doğu kesimleri, Kahramanmaraş’ın güneybatısı ve Hatay kıyılarında yağışların yerel kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.
Sel ve dolu uyarısı yapıldı
Meteoroloji açıklamasında vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı.