
Şanlıurfa'nın Viranşehir kırsalında meydana gelen hortum, akşam saatlerinde etkili olan fırtınanın ardından ortaya çıktı. Şiddetli rüzgarla birlikte oluşan hortum, Atıcılar Mahallesi’nde büyük hasara neden oldu.
EVLER VE AHIRLAR YERLE BİR OLDUViranşehir ilçesine bağlı Atıcılar Mahallesi’nde etkili olan hortum, birçok yapıyı kullanılamaz hale getirdi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı evler ve ahırlar yıkılırken, bölgede ciddi maddi hasar oluştu.
11 KİŞİ YARALANDIİlçe genelinde etkili olan fırtına ve hortum nedeniyle 11 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hortumun etkili olduğu anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Görüntülerde hortumun şiddeti ve yarattığı tahribat net şekilde görüldü.
CAMİNİN MİNARESİ YIKILDIOlumsuz hava şartları sırasında Mezra Merkez Camisi’nin minaresi de yıkıldı. Olayda can kaybı yaşanmazken, cami çevresinde güvenlik önlemleri alındı.
Mahalle sakinleri, yaşanan hasarın ardından yetkililerden yardım talep etti. Bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılması bekleniyor.