
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son dakika uyarısının ardından Kurban Bayramı tatilini Ege’de geçiren vatandaşlar alarma geçti. Manisa’nın doğusu, Aydın ve Muğla’da kuvvetli sağanak yağış beklendiğini açıklayan Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini duyurdu. Özellikle tatil bölgelerinde yoğunluk yaşanırken, ani bastırabilecek yağışların günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği belirtildi.
Meteoroloji verilerine göre kuvvetli yağışların:
Başlama zamanı: 28 Mayıs 2026 saat 15.45
Bitiş zamanı: 28 Mayıs 2026 saat 20.00 olarak açıklandı.
Özellikle bayram tatili nedeniyle sahil bölgelerinde yoğunluk yaşanırken, ani bastırabilecek sağanak yağışların günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği belirtildi.
Bayram tatili için Muğla, Aydın ve Manisa çevresine giden vatandaşların özellikle açık alanlarda dikkatli olması gerektiği vurgulandı.