FBI, Charlie Kirk’ü öldüren saldırganın kaçış anlarını yayınladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçilerinden sağcı aktivist Charlie Kirk’ün Utah Valley Üniversitesi’ndeki konuşması sırasında vurularak öldürülmesinin ardından saldırganın kaçış görüntüleri paylaşıldı. FBI saldırganı yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2025 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2025 12:15

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Utah Valley Üniversitesi'nde konuşma yaptığı sırada 31 yaşındaki sağcı aktivist Charlie Kirk'ü öldüren saldırganı yakalamak için yürüttüğü çalışmalara hız verdi. FBI, suikastı gerçekleştiren şüphelinin, Kirk'ü vurduktan sonra bir binanın çatısından atlayıp olay yerinden kaçtığı anların videosunu yayınlayarak halktan yardım istedi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, saldırganın soğukkanlı bir şekilde olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

SİLAH VE MÜHİMMAT ORMANLIK ALANDA BULUNDU

FBI tarafından yapılan açıklamada, saldırıda kullanıldığı düşünülen yüksek güçlü, dürbünlü bir tüfek ile mühimmatın, üniversite kampüsünün yakınlarındaki bir ormanlık alanda bulunduğu belirtildi. Kriminal ekiplerin silah üzerinde parmak izi ve DNA incelemesi yaptığı öğrenildi. Yetkililer, saldırganın kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için tüm ipuçlarının titizlikle değerlendirildiğini bildirdi. Utah Valisi Spencer Cox, olayı "siyasi bir suikast" olarak nitelendirdi.