
Fransa’da her yıl 21 Haziran’da kutlanan Müzik Bayramı (Fête de la Musique) etkinlikleri bu yıl büyük bir skandala sahne oldu. Kutlamalar sırasında 145 kadın, vücutlarına iğne yapıldığını belirterek polise başvururken, bazıları hastaneye kaldırıldı.
145 KADINA ŞIRINGALI SALDIRIEtkinlik alanlarında, konser ve sokak kutlamaları sırasında kadınlar bacaklarında, kollarında ya da boyunlarında iğne izleri fark ettiklerini bildirdi. 145 kadının bu şekilde saldırıya uğradığı tespit edildi. Saldırıya uğrayan bazı kadınlarda baş dönmesi, mide bulantısı ve bayılma gibi şikayetler görülürken, polis olayla ilgili 12 kişiyi gözaltına aldı.
İĞNELERİN İÇERİĞİ ARAŞTIRILIYORŞırıngaların içinde hangi maddelerin bulunduğu henüz netlik kazanmadı. Uzmanlar, zararlı kimyasallar olabileceği uyarısında bulunurken, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.
ŞİDDET OLAYLARI BÜYÜDÜ: 1500’DEN FAZLA YARALIŞırıngalı saldırıların yanı sıra ülke genelindeki Müzik Bayramı kutlamaları sırasında çok sayıda şiddet olayı yaşandı. 51 araç ateşe verilirken, birçok mağaza yağmalandı ve polisle çatışmalar yaşandı.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, çıkan olaylarda 13’ü polis olmak üzere 1500’den fazla kişinin yaralandığı, toplamda 371 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.