
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş üçüncü yılını geride bırakırken, Kremlin cephesinden barış çağrıları geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çatışmanın çözümüne yönelik siyasi ve diplomatik yöntemlere açık olduğunu söyledi. Peskov, Rusya'nın hedeflerine barışçıl yollarla ulaşmayı tercih ettiğini vurguladı.
PUTİN’DEN KİEV’E DİYALOG ÇAĞRISIPeskov, Başkan Putin’in Ukrayna yönetimiyle doğrudan görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. Ancak bu çağrıya şu ana kadar Kiev’den herhangi bir resmi yanıt gelmediğini belirterek, “Maalesef Kiev'den bu bağlamda herhangi bir açıklama duymadık. Dolayısıyla Kiev’in hazır olup olmadığını bilmiyoruz” dedi.
ABD İLE YOĞUN DİPLOMATİK TRAFİKKremlin Sözcüsü, ABD ile barış süreci konusunda yoğun temasların sürdüğünü, ancak Washington’un beklediği şekilde hızlı sonuçların alınmasının mümkün olmadığını kaydetti. “Washington’un bu süreçte hızlı bir başarı elde etmek istediğini anlıyoruz” diyen Peskov, savaşın kök nedenlerinin bir günde çözülemeyecek kadar karmaşık olduğuna dikkat çekti.
TRUMP: BARIŞ YAPICI OLARAK HATIRLANMAK İSTİYORUMABD Başkanı Donald Trump da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, Ukrayna savaşını bir "kan banyosu" olarak tanımlamış ve bu çatışmayı sona erdirmek istediğini yinelemişti. Trump, ABD ile Rusya arasında fiili bir vekalet savaşına dönüşen bu sürecin barışla sonuçlanmasını istediğini defalarca dile getirmişti.
Peskov, Rusya'nın belirlediği stratejik hedeflerinden vazgeçmeyeceğini, ancak bu hedeflere barışçıl yollarla ulaşmayı tercih ettiklerini yineledi.