
Yemen'in başkenti Sanaa'yı kontrol eden hükümete bağlı Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı, ülke genelinde çok sayıda Starlink uydu internet istasyonuna ait cihaz ve ekipmana el koyduğunu bildirdi. Resmi Saba haber ajansına konuşan bir güvenlik kaynağı, operasyonun gerekçesini "casusluk faaliyetleri" olarak açıkladı.
GEREKÇE: "YABANCI TARAFLAR LEHİNE CASUSLUK"Güvenlik kaynağının iddiasına göre, el konulan cihazlar ülkeye kaçak yollarla sokuldu ve "düşman yabancı taraflar" lehine istihbarat toplama amacıyla kullanılıyordu. Kaynak, bu faaliyetlerin özellikle "Yemen'in İsrail düşmanına karşı 'Vaat Edilen Fetih ve Kutsal Cihat' savaşını yürüttüğü bir zamanda, Amerikan ve İsrail istihbaratına" hizmet ettiğini öne sürdü. Ayrıca, ele geçirilen cihazların rakip Aden hükümeti tarafından lisanslandığı bilgisi de paylaşıldı.
VATANDAŞLARA "TESLİM EDİN" ÇAĞRISI VE TEHDİTSanaa hükümeti, operasyonun ardından sivil halka yönelik de bir çağrı yayınladı. Güvenlik kaynağı, casusluk faaliyetlerinde kullanıldığı iddia edilen bu cihazların tehlikesine dikkat çekerek, elinde Starlink ekipmanı bulunduran herkesi, haklarında yasal işlem başlatılmadan önce derhal en yakın güvenlik birimine teslim etmeye çağırdı. Açıklamada, bu cihazlara sahip olmanın kanunen cezalandırılan bir "casusluk suçu" teşkil ettiği ve bu suçu işleyenlerin yargılanacağı sert bir dille vurgulandı.