
Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında okullarda yürütülecek etkinliklere ilişkin yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. “Maarifin Kalbinde Çocuk” projesiyle birlikte etkinliklerin tüm Nisan ayına yayılacağı ve dijital olarak takip edileceği açıklandı.
ETKİNLİKLER TÜM NİSAN AYINA YAYILACAKYeni uygulama ile 23 Nisan etkinlikleri yalnızca bir günle sınırlı kalmayacak. Okul öncesinden ortaokula kadar tüm kademelerde milli değerler, çocuk hakları ve sosyal gelişim temalı faaliyetler düzenlenecek.
ÖĞRETMENLERE E-OKUL ZORUNLULUĞUBakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, okullarda gerçekleştirilen tüm sosyal etkinliklerin e-Okul sistemine girilmesi zorunlu olacak.
Bu kayıtlar sayesinde:
Öğrencilerin sosyal etkinlik notları oluşturulacak Karnelerde etkinlik katılımı görülebilecek Okul faaliyetleri merkezi sistemden takip edilecek
“HER ETKİNLİK KAYIT ALTINA ALINACAK”Yeni sistemle birlikte öğretmenler, düzenlenen her etkinliği dijital ortama işlemekle yükümlü olacak. Bakanlık, bu uygulamanın öğrencilerin sosyal gelişimini daha sistemli şekilde izlemek için önemli olduğunu belirtiyor.
OKULLARDA YENİ PROJE: “MAARİFİN KALBİNDE ÇOCUK”Proje kapsamında öğrencilerin hem eğlenerek öğrenmesi hem de milli ve manevi değerlerle erken yaşta tanışması hedefleniyor. Velilerin de sürece dahil edileceği etkinliklerle okul-aile iş birliği güçlendirilecek.
KARNELERDE SOSYAL ETKİNLİK DETAYISisteme girilen veriler, öğrencilerin karne ve gelişim raporlarında sosyal etkinlik bölümü olarak yer alacak. Böylece öğrencilerin sadece akademik değil sosyal gelişimi de değerlendirilecek.
BAKANLIKTAN TAKİP MESAJIMilli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, uygulamanın ülke genelinde standart bir takip sistemi oluşturacağını ve eğitim faaliyetlerinin daha şeffaf şekilde izleneceğini ifade etti.